Skriv ut  

BRA lanserar ny flyglinje till Helsingfors från Bromma

Flygnyheter, Redaktionen, den 26 november 2021
BRA fortsätter att växa i Norden med en ny flyglinje mellan Stockholm-Bromma och Helsingfors-Vanda flygplats, det blir bolagets andra internationella linje efter pandemin.

Den första utrikeslinjen lanserades så sent som den 27 september i år då sträckan Aarhus – Göteborg drog igång. En linje som dessutom var anpassad till Göteborg – Bromma vilket gav även Stockholm trafik till Aarhus. Det är en kombination av affärs- och privatresande som skapar den marknad som BRA gör ett steg. Satsningen på utrikes linjer hade för övrigt inletts innan pandemin slog till med trafik till bland annat Lyon i Frankrike. Då i början av 2020 hade BRA ett flygprogram för den kommande sommaren som omfattade tio utrikeslinjer och alla stoppades de av Covid-19.

Men nu ökar fokus på utrikes än en gång. Efter Aarhus – Göteborg väntar även Aarhus – Scandinavian Mountains Airport i vinter och den 24 februari startar den helt nya linjen från Bromma till Helsingfors. Det är inte första gången som BRA flyger på den finska huvudstaden. År 2016 inledde BRA ett samarbete med Finnair med trafik från Umeå, Malmö och Bromma till Helsingfors, dels i egen regi, dels som underleverantör till Finnair.

- Det blir otroligt spännande att återigen börja flyga till Finland. Att vi nu knyter samman den finska huvudstaden med den svenska på Stockholm-Bromma flygplats ger möjlighet både till utveckling av affärer samt ökad turism mellan länderna, säger BRA´s kommersiella chef Martin Erkenborn
Linjen till Helsingfors kommer att ha en tur- och returresa alla dagar i veckan utom lördagar. Till del kan tidtabellen också passas ihop med Finnairs linjer österut nu när de sakta återkommer.

- Satsningen ligger helt i linje med BRAs långsiktiga strategi om en expansion även utanför Sveriges gränser. Med den här linjen erbjuder vi inte bara direkttrafik mellan Helsingfors och Stockholm-Bromma utan också möjlighet att checka in direkt till Finland från alla våra destinationer i Sverige med bara 20 minuters transfertid.
I och med detta har BRA sedan återstarten i maj lanserat 16 inrikeslinjer och två utrikeslinjer. Trafiken till Helsingfors understryker också att det är Bromma som är flygbolagets hubb i Sverige.



Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

ATR till HEL är ingen hit.
Skrivet av Urban, 2021-11-29 14:19:53
Finnair flyger numera allt för ofta ATR72 mellan
HEL och ARN/GOT och det är inget vidare för oss
som provat.
Anmäl inlägget
Så härligt!
Skrivet av 737, 2021-11-27 23:55:50
Underbart att Bromma växer!
Anmäl inlägget
Växer
Skrivet av Växa, 2021-11-26 20:37:57
Växer med linjer och anställda eller med passagerare?
Anmäl inlägget
Oklart...
Skrivet av Stockholmare, 2021-11-26 15:37:24
Totalt värdelösa tider så jag har svårt att tro att det blir någon hit. Min spontana tanke var att man hade en 2h lucka mitt på dagen som behövdes fyllas med något...
Anmäl inlägget
CPH - OSL
Skrivet av PF, 2021-11-26 12:40:43
Trevliga nyheter!
Hoppas BRA satsar på linjer till Köpenhamn och Oslo inom kort så Bromma blir en riktig cityflygplats.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev