Skriv ut  

Airbus har levererat sin första ACJ Two Twenty till Comlux

Flygnyheter, Redaktionen, den 7 januari 2022
Airbus nya businessjet ACJ Two Twenty har precis landat vid Comlux anläggning i Indianapolis. Den ska nu utrustas med sex lyxkabiner och VIP-inredning.

ACJ A220
ACJ Two Twenty
 
ACJ Two Twenty kan ta upp till 18 passagerare och är Airbus minsta företagsjet. Den är dock mycket större än modeller som erbjuds av majoriteten av affärsjettillverkare, som Embraer, Dassault, Bombardier, Cessna eller Gulfstream. Two Twenty är privatflygets version av Airbus A220-100 som i sin vanliga konfiguration tar 100 till 133 passagerare. ACJ står för Airbus Corporate Jet.

Comlux Aviation titulerar sig som världens största operatör av Airbus VIP och Bombardier affärsjet. I Indianapolis har man en anläggning som utrustar flygplanen med lyxinredningar. Nu ska man alltså påbörja arbetet med Airbus nya businessjet.

ACJ Two Twenty har förutom sin rymliga inredning också en räckvidd som ska locka världens VIP-passagerare. Flygplanet kan flyga upp till 10 500 kilometer vilket motsvarar drygt 12 flygtimmar.

Flygplanet såldes under Dubai Air Show till hotellgruppen FIVE, som har för avsikt att använda det för att flyga gäster mellan sina hotell och anläggningar. Flygplanet ska levereras 2023 och ersätter Global jet som används idag.

Daron Dryer, VD på Comlux Completion sa:

-  Jag är glad att välkomna hem den första ACJ TwoTwenty någonsin. Våra design- och ingenjörsteam har arbetat på programmet tillsammans med ACJ-teamet i mer än 2 år och nu är hon här!Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn