Skriv ut  

Ryska flygbolag får inte sälja slots

Notiser, Redaktionen, den 23 maj 2022
Flygbolagen är portade från Storbritannien. Men de får inte sälja sina slots där. Istället kommer de att förfalla eftersom de inte används.

Heathrow är en av flygplatserna i Europa där priserna på start- och landningstider ligger högst. Det har bland andra SAS dragit nytta av och tillfört kassan ett par hundra miljoner vid olika försäljningstillfällen.

Nu vill tre ryska flygbolag med Aeroflot i spetsen sälja sina slots på Heathrow, Gatwick och en rad andra brittiska flygplatser men det har myndigheterna i Storbritannien satt stopp för. De brittiska sanktionerna gäller även handeln med rättigheterna på Heathrow. Det sätter Aeroflot, Rossiya och Ural Airlines i en rävsax: De får inte flyga till Heathrow samtidigt som reglerna säger att slots som inte används under en viss tid förfaller. Av allt att döma blir alltså flygbolagen av med tillstånden utan att kompenseras för det. Om sanktionerna mot Ryssland någon gång i framtiden hävs, måste de alltså köa för att få köpa tillbaka möjligheterna att flyga på London.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

EU
Skrivet av Nisse, 2022-05-24 12:28:28
Vi får hoppas på det.
Anmäl inlägget
EU
Skrivet av Bengt M, 2022-05-23 11:19:45
Kommer EU göra detsamma?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn