Skriv ut  

Skellefteå Airport på väg mot samma nivå som 2019

Flygnyheter, Redaktionen, den 23 juni 2022
Linjetrafiken är tillbaka. Nu återkommer också fler charteravgångar. Skellefteå Airport närmar sig nu nivåerna som gällde innan pandemin.

Direktflyget till Thailand är redan spikat. Nu återkommer även den tidigare linjen till Gran Canaria.

- Detta är mycket goda nyheter, vi vet att charterresor till Gran Canaria är otroligt populära och efterfrågade så jag är helt övertygad om att den här charterserie mellan december och april blir en stor succé säger Robert Lindberg vd Skellefteå Airport 
Chartertrafiken både i sommar och kommande vinter fyller på i det flygprogram som redan sett en återetablering av inrikestrafiken till Stockholm och Göteborg där BRA och SAS flyger vinge vid vinge. BRA har även säsongstrafik till Göteborg och Visby under sommaren.

Senare under året ska enligt planerna två helt nya utrikeslinjer dra igång, Wizz Air till Gdansk och Jonair till Karleby, tvärs över Bottenviken. Linjen till Polen har kommit till tack vare batterifabriken i Skellefteå och den korta rutten till Finland ska inledningsvis flygas med en traditionell maskin men räknas som ett första steg mot en linje som ska flygas med elflygplan. 

Trafikutvecklingen gör att flygplatsen i Skellefteå snart är tillbaka på de nivåer som gällde innan pandemin. Faktum är att i maj i år låg antalet passagerare 10,2 procent över samma månad år 2019. Prognosen för helåret 2022 pekar mot 250 – 260 000 passagerare och är i så fall en bara cirka 10 procent under den totala siffran för 2019.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev