Skriv ut  

Widerøe stoppar trafik till mindre flygplatser

Notiser, Redaktionen, den 28 juni 2022
Strejk och kommande lockout. Det gör att Widerøe nu ställer in en rad flygningar till mindre, regionala flygplatser.

Den norska flygteknikerstrejken fortsätter och ännu står parterna långt från varandra. Det påverkar nu alltmer den norska flygtrafiken och i lördags meddelade Widerøe att de slutar flyga på en rad av de mindre regionala flygplatserna. Som orsak anger flygbolaget att det dels handlar om att flygbolagen inte ska bli stående på någon mindre flygplats, dels att om flygplanen finns på sina baser kan de sättas i trafik igen med kort varsel när strejken är över. Ytterligare en komplikation är den varslade lockouten som kommer att beröra fler flygtekniker än de som nu strejker.

Flygtrafiken mellan de större flygplatserna i Norge berörs inte utan det är det så kallade kortbanenätet som flygningarna nu ställs in. Widerøe uppdaterar kontinuerligt sin hemsida om vilka linjer som är inställda.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Inaktuell artikel!
Skrivet av Grönt är skönt, 2022-06-28 18:51:51
Strejken är över och allt återgår till det normala. Tar någon dag eller två att starta upp trafiken igen dock. Norska staten har tagit över ansvaret för att få fram ett nytt avtal för teknikerna med sin ”tvingande lönenämnd” som det heter i Norge…
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev