Skriv ut  

Inhyrd A330 ger business i charterkabinen

Flygnyheter, Redaktionen, den 10 augusti 2022
En inhyrd maskin ersätter en egen men försenad. A330neo. Det ger å andra sidan vinterns charteresenärer tillgång till Businessclass och flat-beds. Men det är inte första gången som svenska charterresenärer har kunnat resa i business och första klass.

Sunclass Airlines har en beställning liggande hos Airbus på en helt ny A330-900neo. Den ska komplettera den övriga långlinjeflottan som i dagsläget består av en A330-200 och en A330-300. Men den nya maskinen är försenad från fabriken i Toulouse med leverans framflyttad från november i år till februari-mars nästa år. 

För att lösa kapacitetsbristen som uppstått i och med det, ska nu en A330-300 från portugisiska Hi-Fly flyga den del i flygprogrammet som den nya maskinen skulle satts in på. 
- Den kommer nästan uteslutande att flyga till Phuket under vintersäsongen och det från alla våra tre skandinaviska huvudstäder. Att vi sätter in den där beror bland annat på att den har bättre range och klarar den omväg som kriget i Ukraina tvingat fram när det inte går att flyga över Ryssland och Ukraina, säger Claes Pellvik, kommunikationschef på Ving till Flygtorget.
Till skillnad från den väntade maskinen som ska fasas in i Sunclass flotta är det inhyrda flygplanet från Hi-Fly inrett med businessclass. Det gör att det nu går att boka business även på charterresan med sedvanliga förmåner, bland annat fast track, uppgraderade menyer och flatbeds. I Oslo ger det dessutom tillträde till lounge på flygplatsen.

Faktum är att det inte är första gången som det funnits möjlighet att välja business eller första klass också på charterflygningar. I de olika skepnader som Sunclass Airlines funnits i tidigare, bland annat Premiair och ännu längre tillbaka i tiden som Scanair har vid olika tidpunkter flygplan från SAS hyrts in. Det har gett möjlighet att erbjuda både Första Klass i 747 och DC-8 och business i 767.Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

Även Novair..
Skrivet av DrÖtker, 2022-08-11 21:04:22
Även Novair kunde erbjuda denna komfort och service med sina inhyrda maskiner från AirEuropean och Aer Lingus,innan Apollo satte stopp för den formen av vintertrafik.
Anmäl inlägget
Flera business
Skrivet av Nova, 2022-08-10 11:37:38
Vill nog påminna om att även Novair erbjöd äkta businessklasskabin på flera av sina inhyrda A330-200 maskiner.
Anmäl inlägget
Thailand
Skrivet av Gittan, 2022-08-10 08:21:07
Är det någon som vet om vi i Göteborg får flyga till Phuket i en A321 då eller?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev