Skriv ut  

Norwegian: Ännu en månad med två miljoner passagerare

Flygnyheter, Redaktionen, den 7 september 2022
Positiva siffror och välfyllda flygplan i augusti. Samtidigt passade Norwegian på att lansera ytterligare en linje från Arlanda.

Två miljoner passagerare, eller 1 996 211 för att vara exakt, kunde Norwegian räkna in under augusti. Det är visserligen 9,5 procent färre än månaden innan då 2 206 000 flög med det norska flygbolaget men visar ändå på att beläggningen stabiliserar sig runt två miljoner resenärer per månad.

 Kabinfaktorn var på 85,5 procent. Kapaciteten (ASK) var 2 998 miljoner passagerarkilometer, medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 2 563 miljoner. I augusti hade Norwegian i genomsnitt 69 flygplan i drift och 99,7 procent av alla planerade flygningar genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som går inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var 79 procent i augusti. Samtidigt landade 96,5 procent av alla flygningar enligt tidtabell eller uppemot en timme senare.
i blev ännu en bra månad för Norwegian. Vi genomförde så gott som alla schemalagda flygningar även den här månaden. Nu är vi särskilt glada över att bokningarna under hösten ser bra ut och att affärsresenärerna återvänder, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

I samband med presentationen av siffrorna för augusti, lanserade Norwegian även en ny linje från Arlanda. Det är en vintersäsongslinje till Lyon i Frankrike med sikte på skidresenärer på väg till franska alpina skidorter. Trafikstart den 21 januari med en rotation i veckan. Norwegian blir av allt att döma ensamma på att flyga mellan Stockholm och Lyon.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Passasjerer
Skrivet av Bjørn, 2022-09-09 15:40:46
Leste for ikke lenge siden at Norwegian ikke ville komme til å ligge foran SAS i antall passasjerer særlig lenge! Vel, de leder enda, men kunne han eller henne som bestemt mente så, komme med et tidsperspektiv på hvor lenge, før SAS igjen ville ha flere passasjerer???
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn