Skriv ut  

Finnair drar upp farten i Helsingfors

Flygnyheter, Redaktionen, den 18 januari 2023
Femton långlinjer och över femtio destinationer i Europa. Finnair satsar på att mata in trafik till långlinjerna från bland annat nio destinationer i Norden. Och från Sverige hjälper BRA till med ökade frekvenser.

Långlinjerna till Asien är grunden för flygbolagets trafiksystem. Men det är också en grund som skakat betänkligt, först under pandemin och nu när kriget i Ukraina stäng sibirienkorridoren. I flygprogrammet för nästa sommar har det finska flygbolaget satsat rejält och ska flyga till 57 destinationer från Helsingfors. Tanken är att kunna öka inflödet till främst långlinjerna till och från Asien men även USA.

- Resandet har återhämtat sig och vi ökar nu flygningarna på de europeiska rutterna för att tillgodose efterfrågan i Asien. Till exempel ger linjerna till Bergen och Bodö en direkt förbindelse till våra linjer till Japan, säger Ole Orvér, kommersiell direktör i Finnair.
Men det fungerar också omvänt och underlättar asiatiska passagerares fortsatta färd ut i Europa. Något som Avinor konstaterat i och med att Bodö är en av de nya destinationerna från Helsingfors.

- Med Helsingfors som trafikknutpunkt öppnar sig stora möjligheter att lansera Bodö och Salten som resmål på flera nya marknader, säger Ann-Kristin Rønning Nilsen i ett pressmeddelande. 
Över huvud taget har Finnair ökat på linjeutbudet mellan Helsingfors och de nordiska länderna. Nästa sommar trafikeras nio städer: Reykjavik, Bodö, Bergen, Oslo, Billund, Köpenhamn, Göteborg, Visby och Stockholm. För svenskt vidkommande innebär det upp till åtta dagliga avgångar från Stockholm och sammanlagt 48 avgångar i veckan från Arlanda och 27 i veckan från Göteborg. Linjen till Visby är en säsongstrafik under juli och augusti med tre avgångar i veckan.

Finnair räknar också med inkommande passagerare från fler platser i Sverige än de två storstäderna. I det läget får de hjälp av BRA som redan från den 30 januari ökar till två dagliga avgångar mellan Bromma och Helsingfors, flygningar som är kopplade till det övriga inrikesnätet.

Under året flyger Finnair interkont till: Tokyo, Osaka, Shanghai, Hong Kong, Soul, Singapore, Bangkok, Delhi, Mumbai, Doha, Dallas, Chicago, Los Angeles, New York och Seattle. Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Bose
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev