Skriv ut  

Blekinge och Värmland vill rädda sina flygplatser

Notiser, Redaktionen, den 27 februari 2023
Glädje på många håll men också oro för att flygtrafik ska försvinna. Nu är den nya flygplatsutredningen på remiss och då vässas argumenten mot en del av förslagen.

Glädjen var stor på många håll när flygplatsutredningen presenterades för två veckor sedan: Mer pengar till flygplatserna och mer upphandlad trafik, bland annat. Men det fanns även ett par områden där oron spred sig och när förslaget nu går ut på remiss samlas krafterna i både Blekinge och Värmland för att rädda sina flygplatser. Ett av förslagen var att Ronneby skulle tas bort ur det så kallade bassystemet, alltså de tio statligt ägda flygplatserna. Flygplatsen, som är en av flygvapnets stora flottiljer, skulle inte heller vara kvar som beredskapsflygplats. Den utvecklingen vill regionen nu stoppa och menar att utredningen dragit felaktiga slutsatser om hur betydelsefull den civila delen av flygplatsen är.

Även i norra Värmland växer oron för att den upphandlade trafiken till Hagfors och Torsby ska försvinna om förslaget att Karlstad ska ha upphandlad trafik. Att åka taxi eller buss till Karlstad och sedan flyga till Stockholm är inget alternativ, menar de som protesterar.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev