Skriv ut  

BRA hämtar ny hållbarhetschef från SAS

Notiser, Redaktionen, den 26 april 2023
Från SAS till bensinbranschen och tillbaka till flygbranschen och BRA. Lars Resare är ny hållbarhetschef med uppdrag att utveckla bland annat elflyg och vätgasdrift.

Lars Resare var länge hållbarhetschef på SAS, gick över till OKQ8 och återvänder nu till flygbranschen som ny hållbarhetschef på BRA. 

- Lars är en drömrekrytering för oss. Han är en av Nordens mest erfarna inom flygets hållbarhetsutveckling med både bredd och djup i sitt synsätt och i sin kompetens. Jag är mycket glad över att han valt att tacka ja till att leda vårt hållbarhetsarbete in i nästa fas, säger Ulrika Matsgård, VD på BRA.  
På BRA blir jobbet att leda bolagets arbete med omställningen av flyget till netto-noll. BRA har sedan många år haft ett stort fokus på att ställa om flyget. Efter pandemin har ambitionen höjts ytterligare både vad gäller målbild, strategi och omställningstakt. Inrikesflyget skall bli fossilfritt 2030 och utrikesflyget senast 2045.

- Målen är satta och nu är det fullt fokus på att fortsätta implementera existerande lösningar och att aktivt arbeta med utvecklingen av lösningar som ännu inte är kommersialiserade. Det senare kan exempelvis handla om att på sikt använda elektricitet lagrat i batterier eller vätgas som energikällor, säger Lars Resare.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Grattis
Skrivet av Gullan Purser&Flygexpert, 2023-04-26 09:29:57
Men så roligt, han är verkligen en av de bästa, kompetent, trevlig ,visionär och så påläst.
Grattis till en bra rekrytering.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev