Skriv ut  

Flygvapnet ställer årets flygdag

Notiser, Redaktionen, den 29 maj 2023
Årets stora flygshow ställs in. Flygvapnet mäktar inte med att genomföra det jättelika evenemanget som varje år lockar hundratusentals besökare.

Den årliga Flygdagen är flygvapnets stora uppvisningsdag och ett event som brukar locka stora skaror, förra året i Uppsala kom 190 000 (!) åskådare. Men nu har Försvarsmakten beslutat att ställa in årets Flygdag som skulle gått av stapeln den 26 augusti på Helikopterflottiljen i Linköping. Orsaken är dels det osäkra säkerhetsläget i Europa, dels att flygvapnet varit tungt engagerade i den stora militärövningen Aurora. Flygvapnet är dessutom inne i en förmågetillväxt – både i verksamhet, tillförsel av materiel och personal.

– Det är naturligtvis tråkigt att ställa in ett uppskattat evenemang, men jag har full förståelse för flygvapenchefens beslut. Flygvapnet har anpassat beredskapen under en längre tid och samtidigt genomfört insatser, utbildningar och övningar. Vår personal arbetar under hårt tryck och vi behöver därför prioritera våra huvuduppgifter, säger Mats Antonson, chef på Helikopterflottiljen.
Försvarsmakten menar också att beslutet att ställa flygdagen skapas även ännu bättre förutsättningar för att förbereda ett eventuellt Natomedlemskap.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Tråkigt, men dock ett klokt beslut
Skrivet av Onelove , 2023-05-29 11:26:52
Vi behövs på annat håll och av kända skäl.
/Regnbågspilot (FV)
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev