Skriv ut  

Frankfurts flygplats introducerar ansiktsigenkänning

Flygnyheter, Redaktionen, den 11 november 2023
Frankfurt blir nu den första europeiska flygplatsen som erbjuder biometriska system till alla passagerare, oavsett flygbolag. Tidigare var tekniken endast tillgänglig för Lufthansa och Star Alliance-resenärer.

Nu kan alla flygbolag i Frankfurt dra fördel av smidigare passagerarhantering. Systemet används för närvarande vid incheckning, kontroll av boardingkort och boardinggates. Målet är att biometriska kontaktpunkter ska täcka 50 % av Frankfurts flygplats i början av 2024. Singapore, Amsterdam, Dallas-Fort Worth och andra flygplatser använder redan biometri i begränsade sammanhang.
 
Den nya tekniken gör ditt ansikte till ett boardingkort och i praktiken kommer du varken behöva pass eller andra resehandlingar. Passagerarna registrera sin biometri i förväg, antingen genom Star Alliances biometriska app eller direkt vid incheckningskiosken. Det bästa med den nya tekniken är att hela registreringsprocessen nu bara tar några sekunder och väl registrerade kan passagerarna glida genom kontrollpunkterna på Frankfurts flygplats utan behov av fysiska dokument.
 
Pierre Dominique Prümm vid Fraport AG säger:
- Vi är den första europeiska flygplatsen som erbjuder alla passagerare en kontaktlös resa med hjälp av biometri. Vårt mål för de kommande månaderna är att utrusta minst 50 procent av alla incheckningskiosker, säkerhetskontroller och boardinggates med den nya och banbrytande tekniken.
 
Tekniken – SITAs Smart Path biometriska lösning, driven av NEC – är redan tillgänglig för Lufthansa och Star Alliance Airlines passagerare, och mer än 12 000 passagerare har redan använt tekniken. Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Skyteam
Skrivet av Marie, 2023-11-15 11:53:16
Enbart Star Alliance och Lufthansa? Jag bordade till KLM-flyg i mars i Atlanta.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Bose
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev