Skriv ut  

Norwegian bygger ut flygprogrammet

Flygnyheter, Redaktionen, den 15 november 2023
Fyrtio nya destinationer nästa sommar. Norwegian bygger ut flygprogrammet i hela Norden och återvänder även till Skavsta, nu med tre linjer. Fokus i satsningen på nya destinationer är Danmark där 17 av de 40 nya linjerna etableras.

Det var i april, i år som Norwegian tog steget in på Skavsta med två linjer under sommarsäsongen, till Alicante och Malaga. För flygplatsens vidkommande var det en viktig etablering sedan Ryanair försvunnit och även den andra stora kunden på flygplatsen Wizz Air, börjar snegla på Arlanda. Uppenbarligen var det en lyckad satsning: Skavsta är fortsatt med i Norwegians sommarprogram för nästa år som nu börjar ta form. Malaga och Alicante återkommer nästa sommar tillsammans med ytterligare en linje, till Palma med tre avgångar i veckan. 

Sammantaget lanserar Norwegian nio nya eller nygamla destinationer från Sverige i flygprogrammet för nästa sommar. De ingår i ett större paket med 40 nya linjer från alla de fyra nordiska länderna tillsammans med Lettland och Tyskland. 

Vid sidan av Skavsta återkommer även Växjö med direkttrafik till de klassiska resmålen Alicante och Palma. 

- Nya linjer är alltid spännande och i år är vi väldigt glada över att kunna lansera flera nya linjer från Göteborg men även nya linjer från Stockholm, Stockholm Skavsta och Växjö, säger Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.
Nya och nygamla destinationer nästa sommar:

Arlanda: Bari och Billund
Landvetter: Gatwick, Nice, Palma och Pristina
Skavsta: Alicante, Palma, Malaga

Växjö: Alicante och Palma
I övrigt blir det nio nya destinationer från Oslo, Stavanger och Torp. I Helsingfors tillkommer två, i Lettland två och från München två. Övriga 17 startas från Köpenhamn, Aalborg, Aarhus och Billund. 

Sammantaget ska Norwegian ha 90 flygplan i drift nästa sommar. Det blir trafik från baserna i Norden och Spanien och från den helt nya basen i Riga som öppnar i april nästa år. 

- Nästa sommar flyger vi totalt 332 linjer till 123 destinationer i Europa, säger Magnus Thome Maursund.
Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

att Etablera sig på rix
Skrivet av thomas , 2023-11-16 08:14:23
Det är alltid den som kan flyga billigast som vinner, både kort och långsiktigt.
Anmäl inlägget
Rigabas?
Skrivet av Flygar’n, 2023-11-15 11:43:54
Har Norwegian inte snackat om Rigabas förut? Hur ska de klara att konkurrera där? Har ju hört att deras avtal är rätt kass.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Bose
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev