Skriv ut  

Kastrup: Grönt ljus att kort tvärbanan

Notiser, Redaktionen, den 7 december 2023
Expansionen på Kastrup fortsätter. Nyligen gav politikerna ok för en fortsatt utbyggnad som bland annat innebär att tvärbanan på flygplatsen kortas.

Den danska Folketinget har gett grönt ljus för de framtidsplaner som finns för Kastrup. En av punkterna har handlat om tvärbanan, 12/30. Det har varit tal om att skrota den helt och hållet men efter protester från flygbolagen som menade att den måste finnas kvar som komplement till de två parallella banorna, avbröts de planerna. Istället ska den nu kortas, oklar hur mycket av de 2 800 meter som den har idag som tas bort. Det ger då plats för fler parkeringsplatser och annan infrastruktur.


Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Tokigt beslut
Skrivet av Bertil 1, 2023-12-07 09:47:06
Det verkar vara samma dumma tanke i Danmark som i Sverige. P- platser och andra byggnader kommer i första hand eftersom mal tjänar snabba pengar på detta. Man kommer att förlora mycket pengar och regularitet om man försämrar denna tvärbana. Den används relativt ofta vid kraftiga vindar som ej medger landningar på huvudbanan. Det vore dumt att försämra detta.
Anmäl inlägget
RWY 12/30
Skrivet av Captain X , 2023-12-07 08:34:52
Hela idén om att ta bort RWY 12/30 på Kastrup tyder på en total oförstående inställning från de styrande. Väldigt bra att banan blir kvar eftersom den behövs vid starka vindar från Väster - Nordväst och samtidigt regn och då är den ett måste för att kunna upprätthålla flygtrafiken.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev