Skriv ut  

Megastrejk på Lufthansa

Flygnyheter, Redaktionen, den 19 februari 2024
På måndagskvällen gick Lufthansas markpersonal ut i strejk. 80–90% av Lufthansas flyg till och från Tyskland stoppas, 200 000 passagerare påverkas. Strejken är den senaste i en våg av konflikter som drabbat den tyska flygbranschen i år.

Fackförbundet Verdi har uppmanat Lufthansas markpersonal att gå ut i en 35 timmar lång varningsstrejk med start måndag kväll klockan 20.00 och stopp på onsdag morgon 07:10 CET. Det innebär att endast cirka 10 till 20 procent av Lufthansa Airlines flygprogram trafikeras, särskilt drabbat är tisdagens flyg.
 
Flygplatserna i Frankfurt, München, Berlin, Köln-Bonn, Düsseldorf, Hamburg och Stuttgart kommer alla att påverkas, från måndag kväll, hela tisdagen och fram till 07.10 på onsdagen, även om störningarna sannolikt kommer att fortsätta ett tag efter detta.
 
Lufthansa avråder passagerare från att resa till flygplatsen om de inte är säkra på att flyget fortfarande är planerat att avgå.
 
I ett uttalande säger Lufthansa: "Passagerare som påverkas av inställda flygningar till följd av Verdi-strejken kommer att informeras via e-post eller via Lufthansa-appen. Vi beklagar det besvär som denna strejk kan orsaka dig."
 
Fackförbundet Verdi kräver 12,5% i lönehöjning och en engångsbonus till alla 25 000 Lufthansa-anställda
 
Det är andra gången den här månaden som en strejk orsakar massinställda flygningar för Lufthansa. 1 februari ställdes mer än 1000 flyg in på elva stora tyska flygplatser,  vilket påverkade över 200 000 passagerare. I januari strejkade mark- och säkerhetspersonal i Hamburg och Berlin.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev