Skriv ut  

Boeing betalar 160 miljoner dollar för olyckan

Flygnyheter, Redaktionen, den 5 april 2024
Boeing kompenserar Alaska Airlines med cirka 160 miljoner dollar i skadestånd efter den uppmärksammade incidenten med en utblåst dörrplugg mitt under en flygning.

Enligt Alaska Airlines ska pengarna ersätta förlorade vinster under årets första tre månader och att de förväntar sig ytterligare ersättning från Boeing under de kommande månaderna. Alaska Airlines hela flotta med 737 MAX-9 fick flygförbud efter att en dörrplugg lossnade under en flygning.
 
Trots incidenten i januari meddelar Alaska Airlines att de fortfarande är "engagerade i Boeing" trots incidenten som inträffade i januari. I ett uttalande sa de:
– I nästan 60 år har Alaska Airlines flugit Boeing-flygplan. Vi delar mer än en hemstad med Boeing; Vi delar passionen för att flyga och engagemanget för säkerhet. Vi kommer att göra allt vi kan för att bidra till det kritiska arbetet som pågår för att säkerställa produktionskvalitet och säkerhet.
 
Många flygbolag brottas nu med leveransförseningar eftersom Boeing bromsar produktionen av nya plan för att försöka lösa tillverknings- och säkerhetsproblem. I februari varnade till exempel Ryanair att högre biljettpriser kommer bli en följd av förseningarna och United Airlines har bett sina piloter att frivilligt ta obetald ledighet på grund av leveransproblemen.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev