Skriv ut  

Tillväxten fortsätter på Köpenhamns flygplats

Flygnyheter, Redaktionen, den 10 maj 2024
2,4 miljoner passagerare passerade Köpenhamns flygplats i april. Det är en ökning med 10 procent jämfört med april förra året. Antalet transferpassagerare ökade med 28 procent, vilket gör Köpenhamn till den största knutpunkten i norra Europa. Stockholm Arlanda Airport hade 1,8 miljoner passagerare under april.

Ett växande antal passagerare använder Köpenhamns flygplats för mellanlandning. Detta hjälper till att fylla de stora transatlantiska flygningarna. I april hade Köpenhamns flygplats cirka 500 000 transferpassagerare, 108 000 fler än i april förra året - en massiv ökning med 28 procent.
 
I år - hittills - har cirka 1,6 miljoner transferresor gjorts till och från Köpenhamns flygplats, varav de flesta är passagerare som reser med SAS. Åtta av tio transferpassagerare reser genom Köpenhamn på ett SAS-flyg.
 
– Vi är mycket nöjda med ökningen av antalet transferpassagerare. Nio av tio transferpassagerare är tillbaka jämfört med tiderna före Covid, så vi är på rätt väg. Det stärker vår position som den största trafikhubben i norra Europa , och det visar att vi är en attraktiv flygplats med ett heltäckande linjenät, säger Peter Krogsgaard, Chief Commercial Officer för Copenhagen Airports A/S.
 
Prognosen är 5,5 miljoner transferpassagerare på Köpenhamns flygplats 2024, jämfört med 4,8 miljoner förra året. Ökningen av antalet transferpassagerare beror främst på att amerikanska och kanadensiska destinationer har en stark position på Köpenhamns flygplats. I år planeras 14 rutter till elva olika destinationer.
 
– Vi har fler rutter till Nordamerika idag än vi hade före Covid 2019. Faktum är att vi ser många passagerare från hela Skandinavien använda Köpenhamn som utgångspunkt för sin resa till USA. Det är också många fler amerikanska resenärer som besöker Danmark eller använder Köpenhamns flygplats som inkörsport till sin fortsatta resa i Europa, säger Krogsgaard.
 
Mer än hälften av alla resenärer som använder Köpenhamns flygplats bor i Danmark eller Sverige. Resten är framför allt passagerare som reser till Köpenhamn från andra europeiska länder och Nordamerika – och deras antal växer, enligt Peter Krogsgaard.
 
London, Stockholm och Oslo är de populäraste destinationerna till och från Köpenhamn, medan New York, Doha och Bangkok är de tre bästa destinationerna utanför Europa.Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

cph4ever
Skrivet av Giao Lumme, 2024-05-14 18:19:04
Ja men går det med vinst. Har sett motsatsen men statistik kan ju ha sitt egna liv. Intresserad av underlaget du grundar ditt uttalande på.
Anmäl inlägget
CPH
Skrivet av cph4ever, 2024-05-13 19:15:08
@Jr....SAS långlinjer går bra.I stort sett alltid fullt i b/c och Plus och nu börjar högsäsong för Go paxen så där blir det oxå fullt.
Anmäl inlägget
CPH dyr
Skrivet av Linkan, 2024-05-11 15:07:48
CPH är betydligt dyrare än Arlanda.
Anmäl inlägget
Hatten av
Skrivet av Jr, 2024-05-11 07:13:29
Det går bra för CPH, duktiga på att dra till sig linjer och flygbolag. Finderar dock lite på hur beläggningen är på SAS linjer särskilt longhaul.
Anmäl inlägget
Svanesång för SAS
Skrivet av Giao Lumme, 2024-05-10 14:34:36
Vi kommer nog att se en ökning men en utplaning kommer att ske till fördel för AMS nu när KL/AF kopplar grepp om SK. Upp till bevis att göra lyxlinjerna på CPH mer lönsamma. Fler rutter. Klart. De flyttade ner nästan allt från OSL och ARN runt covid.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev