Skriv ut  

Air France matchar alla frivilliga SAF bidrag i sommar

Notiser, Redaktionen, den 24 maj 2024
Air France meddelar att man under sommaren dubblar alla köp av Sustainable Aviation Fuel, SAF, i samband med sommarolympiaden i Paris. Erbjudandet är redan tillgängligt och appliceras automatiskt på alla resor till Frankrike mellan 18 juli och 9 september 2024.

Air France-resenärer har möjlighet att lägga till SAF, Sustainable Aviation Fuel, på biljetten. Under sommaren dubblar Air France dessa köp, det vill säga om en resenär bidrar med 200 kr så matchas den summan av Air France. 
 
–  SAF är en av de viktigaste åtgärderna för att reducera utsläppen från flyget. Något vi gärna vill uppmärksamma våra kunder på genom denna dubblering samtidigt som vi hoppas att det stimulerar fler att ta steget att lägga till SAF. Varje krona kommer att investeras i köp av SAF, säger Maria Hagelberg, ansvarig för hållbarhetsfrågor för Air France and KLM North Europe.   
 
 Under 2023 och för andra året i rad har Air France-KLM gruppen varit den största användaren av SAF globalt. Gruppen använde totalt 16 procent av all tillgänglig SAF, vilket var nästan dubbelt så mycket jämfört med 2022. Det innebar en total inblandning kring 1 procent jämfört med ca 0,6 procent 2022. 
 
 Air Frances mål är att flyga på totalt 10% SAF 2030, samma år som EU-mandatet ligger på 6 procent.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev