Skriv ut  

Skellefteå Airport får nytt flyg till Cypern och Rhodos

Notiser, Redaktionen, den 14 juni 2024
Den nordiska charteroperatören Aventours kommer med start i höst att flyga till Cypern och Rhodos från Skellefteå Airport. Aventours har fokus på charterresor från regionala flygplatser och ser nu en marknad i ett växande Skellefteå.

Skellefteå växer snabbast i landet och den ökande befolkningen skapar en ökad marknad för charterresor. Den nordiska charteroperatören Aventours följer marknaden och startar upp charterverksamhet från Skellefteå Airport samt ytterligare några regionala flygplatser i landet redan i höst. 
 
Aventours som är en del av den nordiska Aventura-researrangörskoncernen, flyger turister från regionala flygplatser med direktflyg till flera olika destinationer i Medelhavet.
Efter att ha startat trafik från Finland, vill koncernen nu expandera sin verksamhet till den svenska marknaden och först ut är Skellefteå, Örnsköldsvik och Jönköping. Huvudkontoret ligger i Vanda, Finland.
 
– Vi välkomnar Aventours till Skellefteå och gläds över att de väljer Skellefteå som en av de första avreseorterna i Sverige, säger Skellefteå Airports VD Robert Lindberg
 
– Skellefteå Airport ligger mitt mellan Umeå och Luleå vilket är optimalt för oss. Vi välkomnar våra första resenärer till vår premiäravgång till Cypern den 19 oktober eller Rhodos den 27 oktober, säger Patrik Wik Försäljningschef på Aventours
 
Skellefteå Airport ägs av Skellefteå kommun och har cirka 375 000 resenärer per år. Flygplatsen erbjuder inrikes reguljärflyg till Arlanda, utrikes reguljärflyg till Gdansk samt chartertrafik till Sicilien, Kos, Larnaca, Burgas, Rhodos, Antalya, Split, Mallorca, Gran Canaria, Teneriffa, Lefkas, Parga och Kreta.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
HDI
Pilotshop
Air-BP
Vemco
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev