Skriv ut  

Norwegianpiloterna röstade ner löneförslaget

Flygnyheter, Redaktionen, den 18 juni 2024
De norska Norwegianpiloterna röstade ner löneerbjudandet och Norwegian måste därför gå ytterligare en runda med piloterna. En ny omröstning ska ske på fredag.

Medlaren Mats Ruland rapporterade på måndagsmorgonen att Norwegians piloter har röstat ner det löneerbjudande de erbjöds. De norska piloterna,  representerade av den norska fackföreningen Parat, förhandlade med Norwegians ledning i slutet av maj. Parterna nådde slutligen en överenskommelse i början av juni och en strejk undveks, men nu har piloterna alltså röstat ner erbjudandet.
 
Enligt norska Dagens näringsliv innebar den tidigare överenskommelsen att en majoritet av 690 piloter i Norwegian fick runt 20 procents löneökning över två år, eller upp till 500 000 NOK extra, för de mest erfarna kaptenerna.  Under helgen ska ett nytt förslag ha arbetats fram där Norwegians ledning ökat lönerna ytterligare för att nå en ny överenskommelse med piloterna, och undvika strejk.
 
Förhandlare för piloterna i Norwegian, Alf Hansen, säger till norska E24 att han inte vill gå in på detaljerna i det nya avtalet. Medlemmarna i Norwegian Pilot Union kommer nu att bedöma det andra erbjudandet och rösta senast den 21 juni klockan 12.00.
 
Om det inte blir majoritet finns det en risk för strejk mitt under högsäsongen. Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Oppdatert info
Skrivet av GM, 2024-06-18 12:15:01
Nytt forslag er anbefalt av pilotforeningen og lagt fram til ny avstemning. Det meste tyder på at dette vil bli mottatt positivt av pilotene (arbeidstid).
Kom fra Bucuresti i går med Norwegian. Flyet 100% fullt. Det samme var flyet ned 10 juni. God stemning der!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
HDI
Pilotshop
Air-BP
Vemco
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev