Skriv ut  

Apropå bråk ombord…

Flygnyheter, Redaktionen, den 27 juni 2024
easyJet avlägsnade inte mindre än 26 störande passagerare från en flight mellan Glasgow och Faro i Portugal. Rapporterna om störande passagerare kommer allt tätare och frågan om kabinpersonalens rättigheter fortsätter att debatteras.

easyJet flight U2 3163 från Glasgow till Faro försenades två och en halv timme efter att easyJet avlägsnade 26 störande män från flygplanet under midsommarhelgen.  Flygningen med en Airbus A320 stoppades och polis tillkallades för att hantera situationen. Enligt media var männen en del av en svensexa, vilket tydligen är en vanlig källa till störande beteende bland engelska turister på väg till Albufeira. 
 
Enligt en talesperson för easyJet nekades gruppen ombordstigning på grund av deras beteende och att sådana incidenter tas på största allvar:
– Vår kabin- och markpersonal är utbildade för att bedöma alla situationer och att agera snabbt och lämpligt för att säkerställa att säkerheten för flyget och andra passagerare inte äventyras. Vi tolererar inte kränkande eller hotfullt beteende mot vår personal.
 
En google-sökning på ”disruptive passengers” visar en kraftig ökning av incidenter ombord, med en särskilt hög nivå 2022, direkt efter covid. Internet är också fyllt av historier där kabinpersonal sätter stopp för störande beteende. En mycket omtalad händelse skedde på en United Airlines-flight där en mamma blev ombedd att städa upp efter sin dotter som tömt en påse popcorn på sätet och golvet. Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

it also ....
Skrivet av Erik Johansson, 2024-06-28 19:31:30
It also applies to everyone the way we treat the people we meet. It is simply common sense, so rare these days.
Anmäl inlägget
Bråkiga passagerare
Skrivet av Agne, 2024-06-28 15:35:18
De gäller ju även resenärers beteende på flygplatserna
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
HDI
Pilotshop
Air-BP
Vemco
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev