Skriv ut  

Skellefteå Airport utökar med Norwegian

Notiser, Redaktionen, den 27 juni 2024
Norwegian lanserar direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till Skellefteå Airport med start den 28 oktober. Linjen trafikeras fem dagar i veckan.

- Det är alltid roligt när Norwegian lanserar nya linjer från Stockholm Arlanda Airport, men en ny inrikeslinje är förstås extra välkommet! Ett starkt inrikesflyg är viktigt för människors möjligheter att mötas inom hela landet och att ta sig vidare ut i världen, både privat och i affärer, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning på Swedavia. 
 
– Utvecklingen i Skellefteå med många företag som satsar stort i regionen ökar behovet av god tillgänglighet till omvärlden. I dagsläget finns det ett begränsat utbud på flyg till och från Skellefteå, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.
 
Den snabba tillväxten innebär att det finns ett stort behov av fler direktflyg till regionen. Näringslivet utvecklas med både nya företag och utbyggnader av befintliga verksamheter. Antalet invånare i Skellefteå förväntas öka från dagens knappt 78 000 till 90 000 personer år 2030 och till 100 000 till 2040.
 
–  Jag vet att det här är ett viktigt besked för näringslivet, invånarna och besöksnäringen i Skellefteå, säger Robert Lindberg, VD för Skellefteå Airport.
 
Den nya direktlinjen mellan Stockholm Arlanda Airport och Skellefteå Airport trafikeras fem dagar i veckan: måndag, tisdag, torsdag, fredag, söndag, med start 28 oktober 2024.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
HDI
Pilotshop
Air-BP
Vemco
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev