Skriv ut  

Flight to nowhere med British Airways

Flygnyheter, Redaktionen, den 5 juli 2024
Passagerare på ett flyg med British Airways från London till Hong Kong fick uppleva ett riktigt äventyr. Strax efter att ha passerat Kaspiska havet togs beslutet att avbryta flygningen, men det blev många timmar i luften innan planet var på marken igen.

British Airways passagerare tvingades utstå en 11 timmar lång "flight to nowhere" när en Boeing 777–200 fick ett "tekniskt problem". Incidenten involverade British Airways flight BA31 från London (LHR) till Hong Kong (HKG). Flygningen utfördes av en 23-årig Boeing 777-200ER med registrering G-YMMI.
 
Flight BA31 från London till Hong Kong var över fyra timmar in på den tretton timmar långa resan när beslutet togs att återvända till avgångsflygplatsen. British Airways meddelade att de valde att återvända till London för inspektion av sitt eget underhållsteam. Resultatet blev att passagerarna var ombord bara en timme mindre än den tid det skulle ha tagit att flyga till Hong Kong, men det slutade med att de kom tillbaka till exakt där de började sin flygning.
 
Flygplanet lyfte från London Heathrow lite försenat, flög österut över stora delar av Europa och sedan över Georgien, Armenien och Turkmenistan. Strax efter att ha passerat Kaspiska havet togs beslutet att flyga tillbaka till London. Resan tillbaka till London tog cirka sex timmar och där landade man exakt 11 timmar efter avgång.
 
Många passagerare på British Airways "flight to nowhere" ombokades på samma flyg en dag senare. Den flögs av en 15 år gammal Boeing 777-200ER med registreringskoden G-YMMT, men även denna resa slutade med en divert. I det här fallet landade flygplanet i Budapest (BUD) på grund av en medicinsk nödsituation. Lyckligtvis blev det bara ett kort stopp och flygplanet kunde fortsätta till Hong Kong där det landade cirka två timmar försenat.
 
Intressant nog utsatte British Airways sina passagerare för en liknande händelse för några veckor sedan då en Boeing 787–9 Dreamliner från British Airways på väg till George Bush Intercontinental Airport i Houston från London vände tillbaka precis när flygplanet nådde Nordamerika, på grund av ett tekniskt problem. Det resulterade i att passagerarna fick utstå en nio timmar lång flight to nowhere. Vi kan spekulera att det är enklare och billigare att utföra reparationer på sin hemmabas, och att det kan vara anledningen till att British Airways prioriterade att få hem sina flygplan, framför att få passagerare till sin destination så snart som möjligt.
 
En "flight to nowhere" är en flygning som landar tillbaka på sin avgångsflygplats utan att stanna någon annanstans.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
HDI
Pilotshop
Air-BP
Vemco
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev