Skriv ut  

Fler skidresor med flyg i vinter

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 11 oktober 2012
Skidturisterna får i vinter nya flyglinjer till Jämtlandsfjällen. SAS startar trafik från ett flertal flygplatser i södra Sverige till Östersund Åre Airport men de är inte ensamma på destinationen.

Åre

Östersund Åre Airport tappade förra året Nextjet och i och med Skyways konkurs i våras också City Airlines som både flög linjetrafik på flygplatsen. Kvar finns SAS och linjen till Arlanda som vardagar flyger i snitt sex dubbelturer till och från Arlanda. Men under kommande vinter får flygplatsen tre efterlängtade direktlinjer till södra Sverige. Under februari och mars flyger SAS direkt från Malmö, Ängelholm och Göteborg till Östersund Åre.

– Det är väldigt roligt. Malmö och Ängelholm är nya destinationer för oss, vi har aldrig haft direktlinjer dit, säger flygplatschefen Susanne Norman till Flygtorget.

Blue1
Blue1 Boeing 717

Vintern inleds redan i december när en första Boeing 717 från Blue 1 landar på flygplatsen och drar igång en serie vinterflygningar som fortsätter fram till den 1 april. Två turer i veckan, torsdagar och söndagar ska locka också finska skidresenärer till Jämtland.
                     
Inkommande charter vintertid är i och för sig ingen nyhet på Östersund Åre. Genom åren har bland annat holländska, engelska och ryska charterflygningar landat där men av olika anledningar bara blivit kortare serier.

– Därför är Blue 1 så välkommen och de har vi lyckats få hit tack vare samarbetet med turist- och skidorganisationerna i regionen. Det är ett måste för att vi ska kunna locka till oss flygbolag och längre serier med flygningar, säger Susanne Norman, som har sin främsta konkurrent på andra sidan gränsen.

– Ja Værnes utanför Trondheim är en betydligt större flygplats med fler linjer och fler passagerare. De har också närhet till fjällvärlden.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Airsweden?
Skrivet av Kurt, 2012-10-11 10:48:25
Jag höll på att sätta kaffet i fel strupe när jag såg bilden på första sidan.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
Pilotshop
Air-BP
HDI
Flygtorgets nyhetsbrev