Skriv ut  

SAS flaggar för kommande positivt resultat

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 30 oktober 2012
Ett lugnade och positivt resultat. Det vill SAS ge och släpper därför en försmak av den kommande kvartalsrapporten redan idag: Vinst på en halvmiljard och ytterligare besparingar.
Aktiehandeln är nu åter igång igen efter stoppet i morse.

SAS

Ryktena kring SAS har varit intensiva de senaste dagarna och till slut höll det inte inga kommentarer-strategin. För någon timme sedan släppte SAS ett pressmeddelande som gläntar på dörren till den kvartalsrapport som egentligen skulle presenterats på måndag.
         
Den viktigaste informationen är att den kommande rapportera visar ett positivt resultat för tredje kvartalet 2012. Resultatet före skatt ligger på 568 MSEK. Passagerarintäkten har ökat med 9 procent och enhetskostnaden minskat med 6 procent.
         
De stora besparingarna fortsätter också, enligt meddelandet, och ska enligt planerna förbättra resultatet med cirka 3 miljarder SEK.

- Bolaget är för närvarande i slutförandet av en omfattande plan för att i grunden adressera sina kostnader på lång sikt, för att öka kostnadsflexibiliteten, minska komplexiteten och också minska effekten av den potentiella nedskrivningen av eget kapital under 2013 på grund av ändrade redovisningsregler för pensioner.
         
Försäljningen av verksamheter som inte har med kärnverksamheten att göra ska gå vidare och beräknas ge ytterligare 3 miljarder i kassaförstärkning. Troligen är det SAS egen handlingorganisation som nu ska säljas, allt enligt de rykten som funnits en längre tid. En försäljning ger SAS ett minskat behov av bankkrediter.

- SAS nuvarande finansiella beredskap är 17 procent med likvida medel motsvarande 2,4 miljarder SEK och tillgängliga kreditfaciliteter på 4,7 miljarder SEK som löper ut i juni 2013. SAS är för närvarande i förhandlingar om förlängning och om storleken av dessa kreditfaciliteter och bankfaciliteter.
         
Meddelandet har uppenbarligen lugnat marknaden. En halvtimme efter att det publicerades, återupptogs handeln med bolagets aktie som varit stoppad sedan i morse.

- I en mycket svår och konkurrenskraftig marknad är den positiva utvecklingen under det tredje kvartalet ett bevis på att implementeringen av strategin 4Excellence har gått enligt plan, skriver SAS i pressmeddelandet.Kommentera artikeln
Det finns 16 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Va lite rättvisa
Skrivet av Skattebetalare vi oxå, 2012-10-31 12:29:17
förstår inte det negativa över att sas fått låna "lite" pengar via skattebetalare? Och? vem bryr sig? sas har funnits i många år och gått med mycket vinst dessutom, Hur mycket skatt vågar ni gissa på sas har betalat genom åren till staten/medborgarna. Det är nog så många miljarder i skatteintäkter till staten från sas via personal och allt annat i verksamheten som hör till så att 11 lånade är som en piss i havet i jämförelse vad vi medborgare och staten fått av dom (ni upplyser om återbäring).
Anmäl inlägget
Så duktiga ni är SAS
Skrivet av J, 2012-10-31 11:28:36
då hoppas jag verkligen jag får tillbaka på restskatten i år. För nu när ni tjänar så mycket pengar igen räknar jag med att ni betalar tillbaka lånet på miljarder ni fått av oss skattebetalare genom åren!
Anmäl inlägget
Grattis igen
Skrivet av Leif, 2012-10-31 10:09:30
Kul att höra.
Flyger ca 4-5 gånger per år och tidigare har det varit uteslutande DY men i år har dessa gått till SAS i stället. Helt klar mer nöjd med SK än DY om man ser det totala från bokning tills man kliver av flygplanet. Proffsigare och mer kundinriktat helt enkelt (även om man inte får gratis mat ombord :) som många grinar över)
Anmäl inlägget
Norwegian resultat imponerar inte
Skrivet av Re adde, 2012-10-31 08:38:21
Man får in 25% mer cash men vinsten sjunker p g a att kostnaderna ökar ..med andra ord man expanderar olönsamt.
SAS fick in ca 6% mer cash och ökar vinsten p g a att man blir mer produktiv med deras kosntnadsreduktioner.
Norwegian har inget överflödigt fläsk som SAS har, SAS kommer banta och banta...passa er Nas!
Anmäl inlägget
Upp och hoppa !
Skrivet av Oraklet, 2012-10-31 07:31:00
Ingen tycks fatta vad det är frågan om. Wallenbergarna och regeringarna hukar i snålblåsten. När kommer det hårda klubbslaget ! Det dröjer nog inte alltför länge.
Anmäl inlägget
Grattis
Skrivet av Hampus, 2012-10-30 23:49:01
Bra jobbat där SAS!:)
Anmäl inlägget
Glädjande
Skrivet av Lyngve, 2012-10-30 22:27:34
Där ser ni olyckskorpar, SAS kommer att klara sig bra.
Anmäl inlägget
Norwegians vinst, 1 miljard!
Skrivet av Adde, 2012-10-30 21:54:33
Norwegian tjänade nästan dubbelt så mycket under samma period. Det är skillnad på bolag och bolag. Aj aj aj SAS!
Anmäl inlägget
@Jaha
Skrivet av Pappa, 2012-10-30 19:55:26
När man sålt det som går att sälja och skalat ner SAS till den absolut minsta kärnverksamheten, då kommer SAS att säljas.
Både Norska, Svenska och Danska staterna har flaggat för att dom vill sälja SAS vid rätt tillfälle......vem är köparen?
Kanske Turkish, Qatar, Singapore....SAS blir iaf ett dotterföretag till någon "större" "rikare" aktör......
Anmäl inlägget
Nice
Skrivet av Macke, 2012-10-30 18:42:36
Grattis till er alla som jobbar på SAS:) Jag flyger med er ungefär 100 ggr om året och får alltid bra service ombord men även på marken. Nu hoppas jag bara på att ni börjar flyga lite fler långlinjer så man fortsättningsvis kan använda er och få bra service.
Anmäl inlägget
Glädjande!
Skrivet av Daniel, 2012-10-30 18:21:53
John Doe; Att kunderna tröttnar har jag svårt att tro. Med andra ord, det finns otroligt många av oss där ute som håller på SAS. Vi vet att en vacker dag så kommer SAS, tillbaka ordentligt.

Att det är identitetslöst är det säkert några få som tycker, du är en av dom antagligen som tycker det.

Vi andra håller på Sas!
Kämpa på!Anmäl inlägget
Toppen!
Skrivet av skattebetalare, 2012-10-30 18:09:07
Glädjande att Sas tydligen får en strålande ekonomi, mao ord behöver dom inga mer skattepengar, fantastiskt duktigt av dom, åtgärderna är ju så gott som redan genomförda! Jag tror även på jultomten...
Anmäl inlägget
Och sedan?
Skrivet av Jaha, 2012-10-30 18:04:18
Och vad ska Sas göra då de sålt ut allt som går att sälja?
Anmäl inlägget
Re: Surr
Skrivet av John Doe, 2012-10-30 17:05:41
SAS är helt identitetslöst. Vad är man, fullservice eller low cost? Varför tror man att man kan vara med i Star Alliance och erbjuda lågprisservice ombord? Kundera tröttnar.
Anmäl inlägget
Utmärkt
Skrivet av Surr, 2012-10-30 15:08:23
Om man inte vill stå ut med vad som helst för att spara några kronor är SAS ett strålande alternativ. Kämpa på.
Anmäl inlägget
Mycket glädjande!
Skrivet av Anders Nilsson, 2012-10-30 14:49:44
Kul med plusresultat. Grattis alla som jobbar hos SAS.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev