Tråden startades av: Motstånd  2019-03-14 08:39:00
För den som är intresserad av miljön på riktigt 
Börjar vi bli trötta på domedagsmedia och dess profeter.
En spännande vinkel på klimat- och miljödebatten:

https://youtu.be/XM7aRw8R-KI

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Solen
2019-04-13 11:01:50
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Var det någon som såg klimatkollen på TV4 morgon 13 april?
Där visar man upp ett digram på 500 000 år tillbaka i tiden för att visa koldioxid i atmosfären och förändringen av planetens temperatur. Under människans industrialisering ser man hur koldioxid i atmosfären sticker i väg ordentligt. I diagrammet kan man se att jorden producerar eget koldioxid under fyra tillfällen under de senaste 500.000 åren tillbaka i tiden. Detta förklarar man med en förmodad ökad instrålning från solen.

Problemet enligt digrammet var att jordens temperatur följer inte med enligt digrammet utan visar en temperaturökning som ska vara där på samma sätt som hundratusentals år tillbaka i tiden.

Diagrammet visar som sagt en stor ökning av koldioxid men man kan inte tydligt se att temperaturen påverkas av den dramatiska ökningen av just koldioxid, utan att vi snarare befinner oss i en tidsperiod som normalt ska visa en ökad temperatur på jorden.

Väldigt konstigt att dra upp en tes som inte håller enligt de diagram man står och pekar på?

Vet inte om man kan hitta ett klipp från TV4 morgon 13 april?
Kurt
2019-03-30 12:22:31
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
sv.@KAJ. Du och jag är helt eniga, det enda vettiga sättet att göra nånting för att mindska CO2 utsläppen är att bygga ut kärnkraften internationellt. Man hör stort sett aldrig någon som förespråker detta, varför kan man ju undra... Kanske för att det inte är PK, och allt som inte är PK rensas bort av propagandamedier , som fortsätter att göra allt för att hjärntvätta alla som inte redan är det. Bara igår var det minst tre inslag ipå tv och radio, som vill få folk att flyga mindre, bla genom att resa med tåg på semester och att blåsa till flygskam som man vill att folk ska känna. Tåg resor kan väl vara okej om man inte ska längre bort än norra Europa. Ingen är så korkade att resa tåg till södra Europa, det är aldeles för dyrt för flertalet och går jäkligt långsamt. Otroligt att ingen vågar eller vill säga sanningen om klimatproblematiken offentligt.
Valet
2019-03-30 09:15:29
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Att miljön kunde bli ett maktmedel inte bara politiskt utan även som ett globalt handelsverktyg, det trodde nog få för några år sedan. Jag kan inte tänka mig en bättre skatteintäkt för staten, gör allt miljöfarligt och lägg på skatter. Att staten sen inte har några kostnader på miljöposten är det ingen som ifrågasätter.

Flygskatt läggs på alla flygbolag som flyger på Sverige, sen har staten möjlighet att subventionera sina egna, lite som att Emirates tankar billigt i Emiraten. Miljöskatten är en fantastiskt kil som kan användas i det eviga kriget om oljan och energitillgången.
CFIT
2019-03-30 00:03:57
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
@Foliehatt:
Där finns ingen vettig människa som inte "tror" på vaccinering eller på att jorden skulle vara platt. Däremot finns det en hel del som tror på att klimatförändringar verkligen skulle vara mänsklighetens största utmaning.

Och det är just det som är informationssamhällets största utmaning....

Att där krävs en viss förkunskap....
@KAJ
2019-03-26 12:23:02
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
om man nu tycker det är så viktigt att begränsa flygandet, då kunde man ju börja med att ta bort alla rabater som olika flygplatser ger till bolag som Ryanair och Wizz Air....
@KAJ
2019-03-26 11:57:36
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Du har rätt i sak men jag undrar om inte 5% är en för stor siffra.
Det som jag har läst är att flyget står för ca 2% av världens CO2-utsläpp. Sen tlllkommer höghöjdseffekten men det är ett fenomen som ingen riktigt förstår sig på. Höghöjdseffekten kan vara allt ifrån en minskning av uppvärmningen till en dubbling av koldioxidens effekt. Antagligen ligger den någon stans mitt ememellan.

Som så många andra redan har sagt är flyget helt fel ände att börja i.

Jag och många andra tror att det bästa sättet och det ända realistiska sättet att lösa klimatproblmen är en kraftig utbyggnad och stor utveckligssatsning på kärnkraft.
Med nya generationers kärnkraftsverk, så som Torium-reaktorer, kan man producera el nästan helt utan risker och med otroligt lite avfall. Man kan dessutom driva dessa reaktorer med avfallet som vi redan har.

Bytar vi ut all världens fosila elproduktion till att börja med och sen all vägtransport så har vi löst problemet. Då kan vi fortsätta att flyga med olja (eftersom det inte finns något alternativ de närmsta 10-20 åren) utan att vara oroliga för att isarna ska smälta.
KAJ
2019-03-26 11:33:25
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Re:Jacob

Ja det är viktigt att hålla sig till fakta. Men då kanske du ska ta och tala om för oss hur stor sänkning vi skulle bidra med?!

"betydligt mer än så" är ju inte en speciellt pålitlig siffra.
Jacob @Kaj
2019-03-26 10:23:43
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Du skriver: "Om vi i Sverige slutade flyga helt. Skulle vi bidra med en sänkning på 2‰(2 promille) av dessa 5% som flyget står för."


Vi skulle minska utsläppen betydligt mer om vi slutade flyga helt, eftersom vi flyger betydligt mer än genomsnittet i världen. Viktigt att hålla sig till fakta.
@KAJ
2019-03-25 21:33:42
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Det är för att flertalet svenskar, som våra politiker, är ganska korkade och fakta resistenta. Däremot lyssnar man gärna på allamöjliga likgiltiga influecers och självutnämnda sk. experter.
Sanningen betyder otroligt lite...
KAJ
2019-03-25 18:18:56
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Visst har vi ett problem med miljön och klimatet. Men det som gör mig extremt frustrerad är denna fakta resistens som folk verkar ha fått. Ta tex flyget påverkan på miljön. Flyget står för 5% av alla utsläpp i världen. Resterande del dvs 95% står bilar, industri, jordbruk osv för.

Om vi i Sverige slutade flyga helt. Skulle vi bidra med en sänkning på 2‰(2 promille) av dessa 5% som flyget står för.

Samtidigt bygger Kina 250 nya flygplatser....

FBI
2019-03-25 16:09:48
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Tror inte CIA är inblandad alls.
Undrande
2019-03-24 10:09:26
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Är det CIA som är sossar eller är sossarna en del av CIA...?
Mer folie åt folket
2019-03-24 09:38:35
@Skattebetalare
Självklart har du rätt.

Sossar och CIA kontrollerar befolkningen.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/21qGeB/politiker-cia-sprutar-gifter-over-sverige

Skattebetalare
2019-03-24 01:41:53
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Climate scam uppfanns av sossarna for att oka skatterna och kontrollera massorna. Deras BS om CO2, vattenanga, osv har inget med global warming att gora.
CFIT
2019-03-23 01:59:23
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
@Vandraren:
Det du beskriver som ett "litet" dilemma över vilket vägskäl man ska välja,
ser jag som en balansgång mellan världskrig eller västvärldens undergång.

"Som tur är" lutar det mesta åt det sistnämnda just nu.
kalle
2019-03-19 12:01:20
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Det är en intressant film och det kan hända att en del stämmer och är sant. Programet är med all rätt väldigt kritiska mot SVT som helt okritiskt har köpt domedagssenariet. Tyvärr blir det inte speciellt trovärdigt eftersom de själv gör exact samma fel. De för en ensidig diskution helt utan motargument och hävdar att allt är en sekt.
Programmet hade varit mycket mer intressant om de faktiskt hade gjort vad de kritiserar SVT för och bjudit in experter från de olika sidorna för en debatt.
Piotr
2019-03-17 15:24:31
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Vadå det värsta som kan hända är att vi få en bättre miljö. Förstår du inte hur detta används som ett maktmedel för att kontrollera en befolkning genom propaganda och skatter. Skatter som används för att segregera detta samhälle ännu mer.
Jesus
2019-03-17 15:05:00
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Om allt bara handlar om att vandra som en flock idioter så gör man som du säger. Är man källkritisk och vill ha sanningen före den propaganda med profeter i spetsen så är stopp och en ordentlig utredning som gäller.
Vandraren
2019-03-17 13:07:32
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Ok, så låt säga vi står vid ett vägskäl. Vi har två val.
Vägen som fortsätter rakt fram tror majoriteten är farlig, och förespråkar att vi skall svänga av och ta den nya vägen. Några få säger att detta är trams och vi skall forstätta gå rakt fram.
Det finns ingen chans att gå tillbaka. Vilken väg skall vi då välja?

Vid tvivel, skall vi då inte välja den säkraste vägen?
Det värsta som kan hända är att vi får en bättre miljö.
Trevlig helg.
Kurt
2019-03-17 12:18:45
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Eftersom merparten av svenska folket är ovetande, okunniga och väldigt begränsat intelligenta. Är dessa ett lätt byta för mijö religiösa sekten. Detta betyder att våra politiker också är ovetande, okunniga väldigt begränsat intelligenta, som därför också lyder under pk mafian och den miljö religiöse sekten. Det som gäller är populära lögner, sanningen betyder oändligt litet.
Greger
2019-03-16 19:10:20
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Det finns en stor högljudd grupp individer i ledande ställning som har klimatångest som levebröd. Fårskocken som i det här fallet är drygt hälften av befolkningen har köpt hela paketet med Greta och den snara undergången. Att diskutera och ifrågasätta bemötts med hysterisk aggresivitet. Senast jag påpekade för en "övertygad" att det är solen har den största påverkan på klimatet inte människan fick jag till svar att det var fel!!? Som någon har utryckt det " folk är inte dumma, dom är dummare...
Miljonären
2019-03-16 19:01:54
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Med anledning av allt miljö tjöt har jag istället för att magra ut som jag gjort tidigare enbart köra på rik blandning. Är så trött på allt tjat om miljön!
TG
2019-03-16 14:51:36
Upplysningstiden
Vi får se vad som händer när upplysningstiden återkommer och den djupt troende massan kommer till insikt och börjar lyssna på vetenskapen och inte mediernas propaganda. Det finns många människor som livnär sig på lögnen och gör allt som står i deras makt för att försvara tron. Man märker det inte minst på det aggressiva förhållningsättet de har till de som tvekar och är otrogna.
Hepp
2019-03-16 13:13:50
Klimathotet är överdrivet
Läs nedan
https://www.svt.se/opinion/i-tider-av-klimatlarm-hall-fast-vid-vetenskapen
Pytagoras
2019-03-16 10:17:25
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Utan matematiska grunder kan vi inte lösa miljöproblemen.
Copernicus
2019-03-16 00:43:49
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
I denna tråd så är det uppenbart foliehatten som bär foliehatt. : )
CFIT
2019-03-16 00:36:12
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Att barn tillåts leda debatten och skolka från skolan visar bara på vilken otrolig stigma denna fråga har fått i vårt samhälle. Att en hel vuxenvärld abdikerar kan sällan vara ett gott tecken för vår gemensamma framtid.
Sv Göran
2019-03-14 16:57:24
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Men gruvbrytning för tillverkning av batterier och sedan alla uttjänta batterier kommer att skapa nya problem.
Göran
2019-03-14 14:42:38
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Subventionerade el-cyklar löser problemet med den globala uppvärmningen.
Hans
2019-03-14 12:21:39
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
du får helt enkelt fortsätta tro på de rollfigurer som snabbt ska hitta ett svar på komplexa problem. Det finns de som titulerar sig flygexperter och står och ger ogrundade ideer om saker och ting utan att ha en susning. Vi i branschen tar oss för pannan, han sa mycket men ingenting.

I programmet förnekar ingen klimatförändringen, men de fakta de grundar sig på.
Foliehatt
2019-03-14 11:54:55
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Vart skall jag börja? Kalla majoriteten av världens klimatforskare en klimatsekt. Förneka att isarna smälter, och om de skulle smälta skulle de ta flera tusen år. Hur svårt tror du det är att mäta? Uppvärmingen beror inte på koldioxidutsläpp. Allvarligt?!
Tack
2019-03-14 11:31:16
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
det är ju ganska lustigt att du utrycker dig som du gör eftersom det tas upp i programmet, ovilja att se just sanna fakta eller ta del av annan information än den du matas med. Du läser en dagstidning för att sedan föreläsa för andra om din kunskap, nej, det räcker inte tyvärr. Se hela programmet och berätta vilka faktafel du kan presentera.
Foliehatt
2019-03-14 11:15:20
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Med alla bevis som finns så förnekar du fortfarande klimatförändringar och det hot vi står inför? Låt mig gissa, du vaccinerar dig inte, och du tror även att jorden är platt?
Tillbaka
2019-03-14 09:41:05
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Det borde krävas en utredning på det som sägs om anslagen, att det finns forskare som vinklar sin forskning för att få anslag, pengar för att bedriva sin forskning.

Det låter otroligt korrupt och läskigt om det är så det ser i ut forskarvärlden överlag. Tänk då på all annan forskning som motiveras av samma anledning, pengar.
Eric
2019-03-14 09:08:26
SV: För den som är intresserad av miljön på ri ...
Ja, Såg denna igår. Denna film är något av det bästa jag sett. Domedagssekt är rätta ordet. Det blir väl snart raderad på order av makten
 

Tillbaka

Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn