Tråden startades av: RC  2020-06-16 17:46:44
Norwegian börjar flyga igen  
Från och med 1 juli kan man nu via Norwegians hemsida se att de kommer att starta dagliga flygningar till och från bl a LLA, UME, GOT, VBY från ARN. Vem ska operera dessa flygningar, är inte den svenska personalen uppsagd?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Justin
2020-07-10 17:08:10
SV: Norwegian börjar flyga igen
Bolaget hade mega skulder redan innan CV19 började härja.
Det finns lass av underleverantörer som inte fått betalt. Dom i sin tur har skulder till sina leverantörer.

Att planen nu börjat flyga igen är ju tragikomiskt. Ska inte gamla skulder betalas först till pre CV19 leverantörer?!

Nej plan borde säljas. Betala av räkningar från förr.
Jag skulle aldrig ge en kredit till det numera kalle anka bolaget.

Konka det och bygg ev upp ett nytt bolag kära Norrman!

Tror dock att banker och finansbolag inte vill ge lån och krediter längre till herr kjos och c:o. Hans affärsmodell är avkodad.
@ Dr Tubal
2020-07-09 19:45:14
SV: Norwegian börjar flyga igen
Sitter du säkert på SAS nu under neddragningarna ? Eller fick du gå och skyller dina egna misslyckanden på Norwegian?

Jag blir inte klok på alla bittra stackare som hänger på det här forumet. Släck ned datorn och ge er ut i solen. Kanske träffa lite människor. Det skulle göra många på den här sidan bra.

Slappna av, livet går vidare.
Klasse
2020-07-09 17:16:21
SV: Norwegian börjar flyga igen
Besättning från OSL-basen som flyger från ARN nu, finns en del svenskar som jobbar där, var svensk/norsk crew när jag flög UME-ARN igår.
Norwegian Air Sweden´s kärror som flyger från ARN och CPH.
Dr Tubal
2020-07-09 14:37:03
SV: Norwegian börjar flyga igen
Jag anser att Norwegian bör bojkottas. Finns det andra alternativa bolag så välj gärna dem. Det ska inte löna sig med bondfångeriverksamhet och pyramidspel. Tillräckligt många har förlorat sparpengar och skattemedel på denna ambulerande gycklar-cirkus. Konkursförvaltarna i Danmark och Sverige borde sätta hårt mot hårt och kräva kvarstad på Norwegians flygplan på ARN och CPH tills deras skulder i Sverige och Danmark är betalda till fullo. Självklart kommer de inte att klara detta och då måste detta tupperware-bolag sättas i konkurs en gång för alla. Till skillnad från tidigare så förlorar ju inga privata sparare några några större pengar då de redan fått både struthatt och byxneddragning sedan tidigare. Vad beträffar de kinesiska bankerna och leasingbolagen och övriga som godkänt värdelösa aktier i betalning så får de skylla sig själva att de lät skojarna fortsätta.
Att Norwegian försvinner vore en välsignelse för övriga nordiska flygbolag.
Örjan
2020-07-09 13:13:30
SV: Norwegian börjar flyga igen
Bägge bolagen företräder en osund affärside inom flygbranschen. Som exempel går de hastigt och lustigt in på sträckan mellan Arlanda och Visby efter ett längre uppehåll. Där prisdumpar de biljetter för drygt 400sek st vilket är ett effektivt sätt att försöka slå ut de andra bolagen som har "privata" ägare och opererar på sträckan. Samtidigt går SAS och Norwegian till sina ägare och skattebetalare i respektive länder och kräver mångmiljardbidrag för att överhuvudtaget kunna fortsätta sin verksamhet!
Detta är både skamligt och är en affärsmoralisk härdsmälta. Svenska staten verkar inte tycka att det behövs mer än ett flygbolag i Sverige. Varför bara inte säga det rakt ut att de företräder ett planekonomiskt politiskt tänk, åtminstone vad gäller svensk flygindustri.
Sovjetiska kommunikationsdepartementet anno 1968 hade bara stått och gapat med öppen mun.
Reality
2020-07-09 11:04:13
SV: Norwegian börjar flyga igen
Bra service inkluderar också att man inte försätter sina bemanningsföretag i konkurs, samtidigt som man har skulder att betala. Detta till trots fortsätter moderbolaget sin verksamhet. Vidrigt.

Norwegian är lika oseriösa nu, som de alltid ha varit.
Sv pilot
2020-07-09 07:31:11
SV: Norwegian börjar flyga igen
Bra service inkluderar att man talar mitt modersmål!
pilot
2020-07-08 18:00:48
SV: Norwegian börjar flyga igen
Vilket land personalen kommer ifran har minst betydelse. Det viktiga ar bra service till ett bra pris.
Mulle meck
2020-07-07 08:50:56
SV: Norwegian börjar flyga igen
Re undrande

Lägg energi på budskapet och inte bagateller.
Läs på lite istället om likheterna.
Expanderar man utan att ha en broms.
Dvs kunna betala för sina luftslott så kommer ju bubblan för eller senare brista.
Elementär logik.

Tråkigt att inte kunna föra en normal debatt med er DY lastare...
Akktu Stakki
2020-07-06 16:23:19
SV: Norwegian börjar flyga igen
@Kalle
Om nu SAS var ensamma i Skandinavien ville biljett priserna täcka driften och ge möjlighet för Ett bra egenkapital.
Det vill säga: Stabila löner, bra arbetsförhållande och utrymme för investeringar i bolaget.
Endast folk med behov ville resa med därtill önskad minskning av utsläppen.
Trist för många men tryggt för folk i branschen.
Undrande
2020-07-05 20:25:21
SV: Norwegian börjar flyga igen
Kurt Kryger - vem är det? Ivar Kreuger känner ja till.
Fabian Bom
2020-07-05 12:34:25
SV: Norwegian börjar flyga igen
Dy har som många säger en helt lökig affärs modell!
Titta bara på deras B787 program.
Expandera och sedan helt vilt expandera igen.
Kurt Kryger gjorde likadant.
Gick illa för han med....
Kalle
2020-07-05 10:09:47
SV: Norwegian börjar flyga igen
Det är bra med konkurrens. Om sas skulle bli ensam på inrikes så drar priserna iväg omedelbart, dom enda som blir glada är väl SJ. Ett bra exempel är när nas slutade flyga mmx-arn i vintras. Mycket riktigt så tog det inte många dagar in i 2020 så blev billigaste biljetten 1500 dyrare mot vad det kostade när dom var tvungna att matcha nas priser, som ändå inte var speciellt låga dom heller. Jag gör ofta den resan.
När en inrikes ToR börjar kosta mer än 2k då slutar dom flesta flyga. För min del så tar jag bilen.
Sune
2020-07-04 16:22:05
SV: Norwegian börjar flyga igen
Ser att nas har börjat få iväg lite avgångar från arn och cph i dag. Är det med Norska besättningar? Man tycker att det borde vara billigare med svenska med tanke på norska lönekostnader.
Johan
2020-07-01 11:25:57
SV: Norwegian börjar flyga igen
Det kallas konkurrens! Vill du ta med fru och 8 ungar till Lanzarote utan att behöva betala 60.000 så vill du nog ha lite konkurrens ändå ska du se, annars kommer nästa inlägg gälla gnällandet över de höga flygbiljetterna.
Akke
2020-07-01 08:32:44
SV: Norwegian börjar flyga igen
Kan vi inte bara inse att marknaden i norden inte längre har behov av båse SAS och Norwegian. Eftersom Norwegian gick riktigt dåligt redan innan krisen så borde de avvecklas. Ingen mening att stötta två svaga bolag.
Puckelbro
2020-06-30 10:02:30
SV: Norwegian börjar flyga igen
Om det är något vi lärt oss av Norwegian så är det väl vikten av att separera så mycket kostnader som möjligt från kärnan i företaget. De har ju lyckats överleva ett i stort sett helt hopplöst läge bl.a genom att snabbt kunna bli av med massiva kostnader för personal som de inte hade något som helst behov av.
DYSK
2020-06-30 08:01:33
SV: Norwegian börjar flyga igen
Som vanligt så tror piloter att flygbolagen finns till för piloter i första hand. Ni som säger att Norwegian inte är ett riktigt flygbolag, definiera gärna vilka kriterier som ska uppfyllas för att få kalla sig ett riktigt flygbolag och ge gärna några exempel på ett riktigt flygbolag. Tror mer det handlar om personligt agg pga av att man känner sig misskrediterad av bolaget.
Urban
2020-06-28 10:31:57
SV: Norwegian börjar flyga igen
Så länge ett bolag håller sig inom lagen får de göra allt som lagen tillåter, glöm inte det. Det är konstigt vad alla är naiva och tror det finns någon form av moral och etik som styr. Ett bolag ska leverera pengar till aktieägarna, ingenting annat. En klartänkt anställd ska också se till sina egna intressen och blir inte långlivad om han följer någon slags moralisk kompass, men lycka till alla ni som handlar i ett altruistiskt rus och tror att ni kommer till himlen. I bästa fall får ni ”likes” på tryneboka.
Mycket SAS här.
2020-06-28 10:21:44
SV: Norwegian börjar flyga igen
Att prata om att norwegian inte skulle vara ett ”riktigt flygbolag” är ju bara rent begåvningsbefriat nonsens. En kommentar som dessutom endast skulle användas av en SAS-anställd då gemene man inte har den typen av uppfattning om flygbolag. Nåja, om man inte kan skillnaden på ”enda” och ”ända” så har man ju redan där visat sin begåvningsgrad...
Johan
2020-06-28 00:35:54
SV: Norwegian börjar flyga igen
Ni piloter som blivit utkastade från DY, har ni något hopp om att kunna komma tillbaka till ARN? Eller får ni söka om era jobb i Riga om ett år? Finns det något som talar för att norwegian kommer ta tillbaka er? Jag gissar nej, men ni kanske tror/hoppas något annat? Norrmännen i bolaget kör väl knappast bry sig..?
pf
2020-06-25 08:52:18
SV: Norwegian börjar flyga igen
Dersom SAS klarer å fylle fly MMX-ARN med en pris på 5600 SEK, så........

Bør konkursen i de svenske og danske norwegianpilotbolag gi europeiske poliktikere en alvorlig vekker ?

Med en utsikt til masseledighet for bl.a. piloter fremover, kan en løsere ansettelse bli standard i europeisk luftfart fremover. Bør politikere, som har liberalisert luftfarten, nå se på organisasjonsforholdene fremover ?

Mulig det vil sitte langt inne idiologisk for mange av de.....
Clint Billton
2020-06-24 23:46:53
SV: Norwegian börjar flyga igen

Norwegian smet från notan och lämnade hela sin personal i sticket i både Sverige och Norge. Skattebetalarna fick betala. Aktiesparare och investerare fick byxorna neddragna och skulder betalades med värdelösa aktier.
Och nu ska eländet starta upp igen trot att man dyrt och heligt lovat alla parter i samband med den senaste skuldbergsuppgörelsen att det skulle bli en stor sanering och omstrukturering innan omstart. Det visade sig vara lögn, och nu rullar man ut samma gamla katastrofala Tupperware-affärsplan igen.
Det finns ju fortfarande inga riktiga pengar i detta ambulerande slukhål så VEM ska betala nu?
Var ska pengarna komma ifrån, för att tjäna riktiga pengar har Norwegian aldrig gjort. Det vet vi med säkerhet.

Norwegian egna crewing-bolag i SE och DK gick i konkurs för att de inte fick betalt av sin enda kund: Moderbolaget Norwegian själv. Därför är det konkursförvaltarnas uppgift att jaga Norwegian och se till att de betalar. De svarar enligt uppgift i media ”att det inte finns pengar”. Då ska KK-förvaltarna tvinga moderbolaget i konkurs. Det är det ända rätta och då skulle vi kanske äntligen få ett slut på denna cirkus.

Jag anser att Norwegian har inte bara förbrukat allas kapital utan även allt förtroende och berättigande att bedriva flygverksamhet. Det ända de har gjort är att urholka branschen har ch förstöra för riktiga flygbolag. Man bör också omgående utreda om hur ledningen kringgått eller brutit mot gällande lagar och regler när man undvikit att göra rätt för dig och inte anmält att kapitalet är förbrukat och bolaget måste försättas i konkurs.

Inga fler pengar till dessa skojare, varken lån, stöd, investering eller biljettpengar! Ska man ut och resa bör man välja andra riktiga bolag!
Kalle A
2020-06-24 22:59:10
SV: Norwegian börjar flyga igen
NAS kan börja flyga MMX-ARN igen. SAS skall ha 5600kr ToR nästa vecka snacka om prishöjning mot vad det brukar kosta. Undrar om det är den prisnivån som kommer gälla framöver på inrikes. Då lär NAS ha stora möjligheter att göra en comeback.
sv STeffo
2020-06-24 22:27:22
SV: Norwegian börjar flyga igen
Vad tycker du att de ska göra, att bli avlönad eller att gå på A-kassa?
DU borde skämmas !!
pf
2020-06-24 16:52:05
SV: Norwegian börjar flyga igen
Tobbe, det står ingen sted i EU's tredje luftfartspakke, at det er svensk carrier med svensk personell, som skal fly svensk inrikes.

Jeg gjentar dog, det jeg skrev i en annen insender, at jeg deler en viss sympati for bl.a. svenske crew i Norwegian.
STeffo
2020-06-24 14:11:34
SV: Norwegian börjar flyga igen
De svenska piloter som väljer att gå tillbaka till Norwegian efter detta borde skämmas.
Detta kostar oss skattebetalare miljoner och jag hoppas innerligt att Norwegian får betala för detta.
Lucas
2020-06-24 09:18:41
SV: Norwegian börjar flyga igen
Ja jösses vilket fulspel Norwegian kört mot allt och alla.
Tobbe
2020-06-24 08:04:50
SV: Norwegian börjar flyga igen
Såg att norwegian tvingade svenska o danska delen av piloterna att gå i konkurs ,,vilket kostade bla Sverige mycket skattepengar , o nu ska man starta flyg från Sverige igen ? Ser skumt ut....
Locust
2020-06-23 22:41:34
SV: Norwegian börjar flyga igen
https://www.expressen.se/dinapengar/konsument/norwegian-tvingade-pilotbolaget-i-konkurs/
OLE
2020-06-22 13:51:31
SV: Norwegian börjar flyga igen
Myket SAS folke her nu
Röda Baronen
2020-06-21 09:31:22
SV: Norwegian börjar flyga igen
A330 har helt rätt, Norwegian flying circus fortsätter tydligen med samma gamla ohållbara affärsmodell.
All snack om att nu ska man satsa på att tjäna pengar på att flyga, var just det, bara snack.
Inom kort kommer man att behöva mer pengar igen. Finns det fler lättlurade investorer nånstans?
Norska skeppsredaren John Fredriksen kommer nog inte att upprepa misstaget att lita på Norwegians ledning, knappast någon annan heller. Ser Kina nåt syfte med att kasta pengar i slukhålet?
Kinesiska flygplans leasing bolag kan ju ta bort flygplan från Norwegian och leasa ut flygplanen till nåt annat bolag, som faktiskt kan betala...
Sv.Lv
2020-06-19 23:49:16
SV: Norwegian börjar flyga igen
Lv, -Lökigt och onödigt påhopp.
Faktan var det inget fel på. Om man sen inte gillar det som sägs är något helt annat.
A330
2020-06-18 15:40:51
SV: Norwegian börjar flyga igen
Många som blivit lurade nu, personal, investerare, leverantörer med obetalda krav, staten som fick ta smällen i DK och SE samt alla aktiesparare som fick se hela sin aktiepost gå upp i rök. Dessutom har bolaget under långa tider varit på obestånd utan att företagsledning försatt bolaget inkl konkurs enligt gängse regler. Sen kan vi ju lägga till alla fall av ”manipulerande av aktiekurs” genom falska rykten.
Det värsta av allt är att dessa skojare får fortsätta åderlåta flygbranschen och lägga krokben för riktiga och seriösa operatörer. Bra om norska staten åter går in i SAS och vänder ryggen till DY-skojeriet.
Sista av alla kommer alla passagerare att stå med långa näsor, när resorna inte blir av. Norwegian borde vara utraderade nu, man får hoppas att inga fler lättlurade stackare slänger pengar i detta bottenlösa slukhål.
Lv
2020-06-18 11:56:57
SV: Norwegian börjar flyga igen
Korrektur läs gärna - innan publicering. Samt att kolla fakta.
LiseL.
2020-06-18 11:27:11
SV: Norwegian börjar flyga igen
Norwegian startar även från Helsinki till Stockholm och Oslo. Norsk crew också där?Vad hände med Helsinki bas?Är den kvar eller inte?
Bertil
2020-06-18 09:14:17
SV: Norwegian börjar flyga igen
Vi skulle behöva en regering som är lite mer protektionistisk. Nu ska norrmän slingas in för att flyga inrikes i Sverige efter att Norwegian satt svenska bemanningsbolaget i konkurs istället för att följa lagar om uppsägningstid.

Anställda i Sverige får inte flyga från Norge nu under pandemin.
Röda Baronen
2020-06-18 08:19:35
SV: Norwegian börjar flyga igen
Jaha, så mycket för all snack om New Norwegian som skulle satsa på lönsamhet, Det hör flygande cirkusset lär fortsätta som för med bluff, lögner och på vanlig pyramidspels maner.
Svenska och danska personalen lär inte få erbjudande om jobb,
Clint Billton
2020-06-18 07:34:32
SV: Norwegian börjar flyga igen
En liten rättelse i mitt förra inlägg: kinesiska ”LEASINGBOLAG” skulle det självklart vara, inte ”leasingbilar” som min mobil valde att ändra det till...
Clint Billton
2020-06-17 17:59:08
SV: Norwegian börjar flyga igen
Detta är väl verkligen ”a new low ”. Först lurar och sparkar man svensk och norsk crew 5 min för löneutbetalning, sätter lokala bemanningsbolagen i konkurs och låter svenska och danska staten ta notan. Sen låter man aktieägare och småsparare få dra ner byxorna och bli av med i stort sätt alla investerade pengar. Därefter kör man världens show-nummer om att nu ska man återstarta i liten skala i inhemsk marknad och därefter se till att man (för första gången) ska tjäna pengar på sina flygningar. I media försöker man låtsas som att ”kinesiska staten satsar stort i Norwegian” när sanningen bara var att kinesiska leasingbilar blev sittande på värdelösa aktier istället för riktiga pengar.
Hela tiden fortsätter man sälja biljetter till flygningar som troligen aldrig kommer att flygas.
Nu säger man att man ska återstarta på betydligt fler linjer enligt samma stil som tidigare.
I Sverige jagas de av kronofogden och cirkusen bara fortsätter som en illasinnad evighetsmaskin.
VEM ska nu betala in mer pengar för att denna ambulerande katastrof ska få fortsätta sin verksamhet med tanke på att ALLA tidigare investorer blivit grundlurade, utom möjligtvis någon/några som stod bakom allt men smög ut bakvägen i tid...
sv thomas
2020-06-17 17:36:12
SV: Norwegian börjar flyga igen
Ytterligare spekulationer och hitte på snack! Du ställer en fråga, och själv ger svaret.
Knappast seriöst!
sv XT
2020-06-17 15:43:20
SV: Norwegian börjar flyga igen
Det är NAS som kommer att operera de initiala flygningarna. Inte Norwegian Air Sweden. Knappast olagligt, men tveksamt moraliskt.
Kalle
2020-06-17 15:34:48
SV: Norwegian börjar flyga igen
Jag tror att när dagen kommer för riktig utökning så kommer personal återanställas antingen via OSM eller nystartade bulvanbolag i Sverige/Danmark. Med sämre villkor "take it or live it" . Norrmännen vet ju exakt vilka dom kan snabbt plocka tillbaka i tjänst med minimal kostnad. Under tiden så tjänar dom Norska besättningarna ännu mer kjosing på alla traktamenten som blir på dubbelt så mycket övernattningar :)
Lucky Luke
2020-06-17 14:53:23
SV: Norwegian börjar flyga igen
Varför skulle det inte vara lagligt?
Olle
2020-06-17 14:36:03
SV: Norwegian börjar flyga igen
Är det svensk crew?
XT
2020-06-17 13:31:41
SV: Norwegian börjar flyga igen
Är det lagligt att sätta inhemskt bemanningsföretag i konkurs för att sedan ersätta med utländsk personal?
Tim
2020-06-17 13:07:52
SV: Norwegian börjar flyga igen
Läste det är norsk crew som ska slingas in på rutterna i Sverige och Danmark.
!
2020-06-17 12:50:34
SV: Norwegian börjar flyga igen
Frågan är ju, hem ska flyga dessa plan? Inte allt för länge sedan de satte sitt svenska bolag i konkurs. Norsk crew?
Karlgustaf
2020-06-17 11:03:00
SV: Norwegian börjar flyga igen
Ja nu visar vårt " Broderfolk".. sin fula nuna, rakt av!
Man kursade o därmed sparkade ut Svensk o Dansk personal, baserade på CPH och ARN...utan det minsta samvete....många som varit ansällda i bolaget 10, 15 år och varit med o byggt up företaget...kan bara åse hur fula tricks dom gör, genom att komma tillbaka med inrikesflygningar i Sverige o Danmark ...med bara Norsk personal..?? Man berövar oss våra tidigare arbetsplatser..och sätter in även nyanställda norrmän...att utföra jobben här....ett svek utan dess like!! Vad säger svenska/danska fackföreningar om det?? Oseriöst...är bara förnamnet på det bolaget..????
Kalle
2020-06-17 10:33:05
SV: Norwegian börjar flyga igen
Jag uppfattade att dom kommer att köra verksamheten med Norsk personal ombord. Det blir rutter slingade ToR Oslo. Hur lång tid kan det ta innan baser måste återgå till normalläge med återanställd personal?
LOV
2020-06-17 10:28:00
SV: Norwegian börjar flyga igen
Blir det norsk, svensk eller irländsk besättning?
Tekmek
2020-06-17 10:25:27
SV: Norwegian börjar flyga igen
De flygs enbart av Norsk crew står det i tidningen.
Men servas nog av Svenska tekniker när det behövs om kärrorna är på Arlanda då.
thomas
2020-06-17 09:45:38
SV: Norwegian börjar flyga igen
Norska staten går in i SAS igen, verkar som de tror mer på SAS för att få främst inrikes i Norge att fungera.
Alla bolag har miljard skulder till resenärer där turer ställts in, DY har dessutom en massa andra skulder och på enorma belopp. Hur ser bokningsläget ut för återupprättat flyg? Även där kommer ytterligare förluster då flygen inte i pax antal kommer över break even.
Lövet
2020-06-17 09:23:45
SV: Norwegian börjar flyga igen
Borde vara så att all inrikestrafik som sker med utländsk crew borde bojkottas..
Olof
2020-06-17 09:13:29
SV: Norwegian börjar flyga igen
Betala med kreditkort! Inget annat betalningsmedel är värt att använda, om du inte vill riskera att pengarna aldrig kommer tillbaka :)
Arvid
2020-06-17 08:22:01
SV: Norwegian börjar flyga igen
Med tanke på hur det gått med mina tidigare bokningar och Norwegians agerande så håller jag mig LÅNGT borta från dem!
Harald
2020-06-17 08:21:13
SV: Norwegian börjar flyga igen
Äntligen!
Krisen är över!!!
Akktu Stakki
2020-06-17 06:48:22
SV: Norwegian börjar flyga igen
Läste att DY även återupptar CPH-AAL.
Det finns redan 3 andra (SAS, DAT, GDA) operatörer på linjen.
Jag som trodde att ”bränt barn skyr elden”
Revisorn
2020-06-17 00:07:46
SV: Norwegian börjar flyga igen
...och i Expressen ser vi att samma bolag jagas med blåslampa för mångmiljonskulder i Sverige för bla skatteskulder. Utmätningar har gjorts (och görs), Nyligen ”fann” man 2 miljoner på ett svenskt DY-konto som beslagtogs. Skulle gissa att det inte finns några pengar kvar till återbetalning av alla obrukbara biljetter som sålts. Detta visar vara det vi sett hela tiden. Bolaget är panka (igen!)
 

Tillbaka

Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn