Tråden startades av: RIX  2020-09-30 05:35:03
airBaltic update 
CEO talade idag till alla anställda i airBaltic via livestream. Man räknar med låg kabinfaktor över hela vintern. BT var snabba med personal nedskärning redan i början av covid-krisen, med redogjorde idag att det inte ska ske några ytterligare neddragningar då man räknar med att all personal kommer att behövs till våren. Återstarten går trögt pga av pandemins andra våg så vinterprogrammet är reducerat. Flera destinationer ligger fortfarande på is pga smittoläget och myndighetsrestriktioner. Leveranser av nya Airbus A223 fortsätter dock som planerat. Tidigare frusna bonusar till anställda som frusit inne under 2020 kommer att betalas ut retroaktivt 2021,och sedan fortsätta som normalt enligt avtal. I samband med vårtidtabellen hoppas man kunna vara tillbaka på en mer normal nivå av trafikprogrammet. Nästan alla fd Q400 och B737 piloter är nu färdiga med sin omskolning till Airbus.
De piloter och Cabin crew som permitterades i våras får säkerligen vänta till i vår/sommar innan det blir tal om återanställning i större skala.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

RIX
2020-09-30 15:32:38
SV: airBaltic update
Ok, jag kanske var oklar. Vad jag menade var att man tror sig börja återanställa (av de som avskedades tidigare i våras) först till våren. Hade återhämtningen varit snabbare hoppades man på att börja återanställa avskedad personal redan under perioden nov-feb, men nu lär det dröja lite till.
Det är vad jag hört. Om du själv har tillgång till BT-intra och lyssnat på de streamade briefingar som görs regelbundet så vet du själv. Jag ville bara briefa de skandinaver som nyligen blivit avskedade och inte kan följa vad som händer på insidan. De som tillhör de gruppen kan ju höra av sig till en kollega som jobbar kvar och få direkt info (eller streaming link). Jag gissar att BT är ett av de bolag som kommer att klara sig ur den här krisen bäst, och de som redan varit anställda och vill komma tillbaka så är chanserna goda, förutsatt att Corona-cirkusen lugnar ner sig till våren 2021 så klart.
FO BT
2020-09-30 12:58:48
SV: airBaltic update
@RIX
Jag tror du fått uppgifterna i andra hand. Detta bara genom att läsa din text som, citerar "De piloter och Cabin crew som permitterades i våras får säkerligen vänta till i vår/sommar innan det blir tal om återanställning i större skala.".

Permitteringen som gjordes var inte varsel. Varslet gjordes efter att permitteringsstöden gick ut. Så du har nog läst detta i någon tidning eller liknande.

Med vänlig hälsning,
FO A220, BT
 

Tillbaka

Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn