Tråden startades av: thomas  2020-10-12 10:42:06
Den överdrivna flygrädslan 
Klimatet arbetar inte över korta tidsperioder, det växlar över årtusenden.
I Ryssland finns mammutar som tinats upp ur permafrosten, alltså har det varit varmare förr, det utan människans påverkan.
Finns det nån statistik som visar att risken att smittas ombord på ett flygplan är särskilt stor? Flög själv LGW ARN förra veckan.
Hur föredömligt som helst, hela kedjan, på Gatwick incheckning bordning på flyget.
Personalen övervakade och separerade i alla led, flygplanet är utrustat med effektiva filter för luftcirkulationen, Easyjets kabinpersonalen hade råkoll på oss passagerare (ny uppgift) med ansiktsmask etc. Alla ombord var lugna och följde anvisningarna.

Det måste vara större risk att gå ut och sätta sig på en krog, eller bara vara ute på stan. När ska denna pandemi hysteri sluta?
Man förstår att kryssningsbranschen slängt in handduken och skrotar nu fartygen,
då många smittade på dem, och illröda rubriker som "flytande Petri skålar"
Men flyget erfar inget liknande.
Att återstarta parkerade flygplan kostar, men borde kunna fungera, fast i nya bolag utan jätteskulder.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

LLA
2020-10-13 06:20:40
SV: Den överdrivna flygrädslan
Att skylla flygkrisen pga pandemin på medierna är väldigt magstarkt. Vi kan vara glada att vi forfarande har "smulorna" av en oberoende press som kan upplysa människor om sådant vi inte kan ta reda på själva. Flög själv nyligen och blev chockad över hur alla människor reste sig samtidig när Fasten Seat Belt skylten släcktes och alla skulle ut samtidigt. Detta var ett nordiskt flygbolag. Lufthansa har satsat hårt på disiplinerad avstigning.
Samhället verkar fungera helt OK trots att flyget gått ner mer än 80 %. Där har vi "problemet" - inte media.
thomas
2020-10-13 00:08:30
SV: Den överdrivna flygrädslan
Mammutar under tundran med gräs i deras magar.
Då måste det ha varit varmt i Sibirien.
Var sitter koldioxid mätarna? i städer
Det säger inget om snittkoldioxid mängden över jorden.
Allt grönt lever på koldioxid savannerna Pampas Ryska taigan de blir alla bara grönare. Jorden självreglerar sig.
Solen vräker på med energi den är den enda faktor som kan påverka temperaturen och klimatet, vilket så även skett många gånger över årtusenden.

Två saker förintar flyget.
Klimat hoaxen.
Pandemin hysterin.
@thomas
2020-10-12 21:29:35
SV: Den överdrivna flygrädslan
Vem vill starta ett flygbolag idag? Vet du vad det kostar?
Tim
2020-10-12 19:23:26
SV: Den överdrivna flygrädslan
Andelen resenärer som inte flyger just pga rädsla vid flygresan är troligtvis väldigt få. Är istället risken för karantän på resemålet, förändrade reseråd med kort varsel och allmän oro som är orsaken.
sv thomas
2020-10-12 17:06:20
SV: Den överdrivna flygrädslan
FYI Ullhårig mammut (som man fann i Ryssland), var ämnade för kallt vinterklimat.
Så din slutsats om att det varit varmare förr, går inte att koppla till nämnda fynd.

Fast visst har det varit varmare förr, enligt forskare.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Ullh%C3%A5rig_mammut
George
2020-10-12 15:32:37
SV: Den överdrivna flygrädslan
Håller med helt, om inte median hade trappat upp detta och gjort det så hysteriskt skulle inte ekonomin påverkats alls. Alternativt om länderna skulle kunna enas om hur det blir med karantän för turister. Har ingen aning om vad EU parlamentet finns för om inte att snacka ihop sig i lägen som detta.

Min dröm är att bli pilot och skaffade min medical och anpassat lämplighetstest innan pandemin, sedan var planen att ta studenten och plugga vidare som pilot. Nu sitter jag här och tvekar starkt på att utbilda mig, avvaktar istället tills branschen är påväg tillbaka. Nu kommer jag att plugga IT nästa år trots att det enda jag vill göra är att börja plugga till det jag verkligen vill vara, pilot..

Väldigt tråkigt då jag vart så ivrig på att börja plugga till mitt drömyrke och sen kommer median och trappar upp allt, samtidigt som att länder gör som dom vill angående karantän.
pm
2020-10-12 14:19:34
SV: Den överdrivna flygrädslan
Förutsätter att man byter filter oftare nu under pandemin men det finns ärligt talat inget vetenskapligt underlag som styrker att mask eller filter verkligen hjälper till 100%.
Viruset uppskattas till 0,12 mikrometer och HEPA filter, som även används i sjukhus, klarar partiklar upp till 0,01 mikrometer eller 10 nm, så hostar en smittad person dig i ansiktet är det kört ändå alla filter till trots.
PM
2020-10-12 13:49:40
SV: Den överdrivna flygrädslan
Håller med TS om att rädslan att bli smittad ombord är överdriven. Men det är inte det som avhåller folk från att flyga utan strulet i destinationslandet med karantänkrav, friskintyg och risken att bli fast och inte kunna resa hem igen. Å andra sidan bör ju detta inte avhålla folk från att flyga inrikes. Sorgligt det hela! Flygbranschen borde informera allmänheten.
 

Tillbaka

Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn