Tråden startades av: Sherlock  2021-04-28 17:21:00
Ny CEO SAS 
Då var det klart. Ny CEO för SAS. Anko Van der Werff från Avianca.

https://www.sasgroup.net/newsroom/press-releases/2021/sas-ab-appoints-anko-van-der-werff-as-new-president-and-ceo/

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Jervejint
2021-05-04 08:54:54
SV: Ny CEO SAS
@Flygare. Jag arbetade på SAS under de år Janne Carlzon var chiefen. Å de var litt rajtan tajtan och int så noga med detaljerna. Är en av dom som bland annat gick den ökända personalutvecklingsutbildningen aka charmkursen. Ja fy satan sicken story. Man måste ha vuxit upp på den tiden, för att förstå mentaliteten när denna kurs verkställdes. Som människor var vi inte i närheten så utåtagerande som folk är idag. På den tiden var det exotiskt att flyga. Ingen busslinje som idag. Å busslinjer behöver int serviceinriktad service. Transportera räcker.
FVK
2021-05-04 00:45:54
SV: Ny CEO SAS
SAS VD RG jobbar för nästa kvartalsrapport hela tiden. Han struntar fullständigt ifall SAS finns kvar om 30 år utan vill prestera bra siffror några år för att sedan göra en exit. Därav är personalens mer långsiktiga tänk viktigt för SAS i det långa loppet.
pf
2021-05-03 16:13:19
SV: Ny CEO SAS
@TKR Anvender du antall avganger som parameter, vil Widerøe, med 43 flyenheter også ha sin plass i "smulene"
Sparkad pilot
2021-05-03 15:45:51
SV: Ny CEO SAS
@Flygare

SAS anställda värnar och har alltid i allra högsta grad värnat om sina kunder - betydligt mer än ledningen som under nuvarande VD låtit varumärket förfalla med alla inhyrda konstruktioner. Passagerarna får inte ens veta när de bokar en flygbiljett om det är skandinavisk eller brittisk personal som opererar - är det att värna om dem? Samtidigt hotas de anställda ständigt med ytterligare outsourcing och förlorade jobb om de inte går med på besparingar trots villkor som är långt under vad de äldre anställda skrev på när de började, samt vad t.ex. Finnair, TUI, Icelandair och många andra erbjuder på samma marknad. Och att gå med på besparingar ger ändå bara något års andrum - innan nya hot kommer - och så har det sett ut hela 2000-talet.

SAS behöver en VD och ledning som visar respekt och uppskattning gentemot sina anställda, så att de i sin tur orkar fortsätta ta hand om passagerarna istället för att konstant tryckas ner och se mörkt på framtiden. Personalomsättningen i stort sett i hela företaget har länge varit mycket hög vilket verkligen inte tyder på bra ledarskap.
@TKR
2021-05-03 12:37:55
SV: Ny CEO SAS
SAS är väldigt dominerande i Skandinavien. Förutsatt att misslyckade pyramidspelet Norwegian överlever rekonstruktionen, kommer det att vara Norwegian, Flyr, och Wizz som kommer att fajtas om smulorna.

TKR
2021-05-03 10:34:12
SV: Ny CEO SAS
SAS "satsar" på att ta över smulorna som blir kvar av trafiken i Skandinavien när Flyr, WizzAir, Norwegian, Widerö tagit över hela kortdistanstrafiken inom Skandinavien och till tursitdestinationerna i södra Europa. SAS har utan fantasi anställt en ny VD efter att många troligtvis tackat nej. Då hittar bolaget en person som lyckats vara med om två konkurser på 2-3 år och bara har erfarenhet från flygbolag som ej kunnat leverera.

Tyvärr SAS gissar att VD:n stannar max 6 månader.
Flygare
2021-05-03 09:20:53
SV: Ny CEO SAS
Alla SAS medarbetare som inte har förstått att SAS är till för kunderna, inte för medarbetarna får gärna gå till nån annan sysselsättning.
Jan Carlzon gjorde ett stort jobb för att få dessa människor att förstå detta, men tydligen finns kulturen att bolaget ska finnas till för dom anställda kvar ändå.
Skärpning, tack!
SAS behöver en nystart efter pandemin, fattar man inte detta ska man inte jobba kvar på bolaget.
Nya VDn Anko v.d. Werff er ett mycket bra val. Han kan få ett nytt SAS att funka.
Sas medarbetare
2021-05-01 15:08:54
SV: Ny CEO SAS
Bonus skandalen säger väl allt

http://thecitypaperbogota.com/business/avianca-executives-get-us7-million-bonuses-while-airline-is-grounded-during-pandemic/26117

Skandal att han ens är aktuell för sas jobbet efter detta. Vilken vidrig girighet
 
Nya ögon !
2021-04-29 09:51:36
SV: Ny CEO SAS
Oj, vad tyst det blev. Han verkar ju ha en uppfriskande blandad bakgrund. Nu blir det mera vettig produktion och mindre gnäll. SAS kan nog leva med starkt brand och en bra produkt, men måste ju moderniseras och bli lite effektivt.
 

Tillbaka

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn