Tråden startades av: A223  2021-05-05 19:52:29
airBaltic vaccinerar hela bolaget 
airBaltic har beslutat att vaccinera hela bolaget mot covid. Den stora kampanjen drar igång redan imorgon den 6/5 och fram till den 10/5 ska så många som möjligt av både flygande, tekniker, mark- och kontorspersonal få sin första spruta. Andra sprutan under de två sista veckorna i maj. Vaccinet som köpts in är från Pfizer. Personer som redan vaccinerats eller inte önskar är undantagna. I förrgår gick i formation ut till personalen att vaccinköpet var i hamn och man missar uppenbarligen ingen tid på att genomföra det. I början av juni ska alltså i princip hela bolaget vara vaccinerats med två doser, fråntaget de som på egen hand vaccinerats med Astra Zeneca vaccin som kräver längre tid mellan doserna.
Har något annat flygbolag gjort eller planerat något liknande, tex SAS?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Rupperrt
2021-06-03 12:03:22
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
@Drdoom

Emergency approval har samma krav som alla andra mediciner dvs tre trials. Enda skillnaden är att när man ansöker för det så får man producerar vaccinet medan trialsen pågår.
Vaccinet är säkert och effektiv. Men varför pratar jag ens med nån som är djup i Qanon rabbit hole. Great reset? Lol.
FlightOps
2021-05-29 17:08:20
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Bäste Dr Doom, nu är du lite väl långt bort från ämnet. ”Great reset- teorier” i all ära men detta är fel tråd för denna typen av propagerande. airBaltics erbjudande om vaccin till personalen är inte en del i någon ond global masterplan utan ren omsorg om egen personal och verksamhet.
Fler bolag borde följa efter.
dr doom
2021-05-27 21:44:59
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
jacob du följer tydligen fårskocken och köper allt vad media och politiker säger. Läs gärna på vad Schwab och hans globalistvänner har för planer, The Great Reset är ingen hemlighet men få likt dig själv tycks vilja förstå. Alla tar sitt vaccin och allt blir normalt igen, eller hur? Lycka till!
Spain 2050 project visar även det vad som är avsikten med vaccin och lockdowns.
Flygbranschen, resebranschen, turismen har förlorat ofattbara mängder pengar och arbetstillfällen som aldrig mer kommer tillbaka tack vare lockdowns. Aldrig i fredstid har sådana drastiska åtgärder tillåtits.....för ett virus med så låg dödlighet.

BT
2021-05-26 14:48:36
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Sv. LETT
Självklart används bara av EU godkända vaccin.
När det gäller BT har du fel. Visserligen finns det program för arbetsgivare men i detta fallet har BT har varit med och finansierat vaccinet till sina anställda för att påskynda processen. Annars hade de fått vänta betydligt längre. Dock har detta självklart skett i samarbete med statliga myndigheter.
Exakt hur avtalet ser ut mellan de olika parterna är inget som publiceras offentligt då vaccineringen i Lettland gick väldigt trögt i början vilket ledde till både missnöje och ministerbyte. (det är dock kanske inte så intressant i sammanhanget). Hur som helst så får merparten av de anställda och BT sina andra spruta Pfizer-vaccin i dagarna.
Jacob
2021-05-26 13:01:38
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
dr doom
Verkar ju fungera bra utan vaccin? Visst det finns biverkningar (läs på följesedeln på tex ipren) Vill du leva kvar i din bunker gör så, medans vi andra hjälps åt så vi kan leva mer som vanligt igen.
LETT
2021-05-26 11:24:01
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Airbaltic köper inte vaccin utan deltar i ett av staten finansierat projekt. Arbetsgivare i Lettland kan vaccinera sina anställda inom företaget. I Lettland användes endast av EU godkända vaccin.
dr doom
2021-05-25 21:42:53
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Godkänt att distribueras ja, men det sker endast under EUA d v Energency Use Authorization via FDA och EMA. Det är inte ett fullt godkänt vaccin. Det är hastigt framtaget utan kliniska tester, som brukar ta minst 3 år, innan man vet både kortsiktigt men fram för allt långsiktigt vilka påföljder vaccinet får..
Folk dör av vaccinet, 23 st i Norge efter att ha tagit Pfizer. Min gode vän fick Bells Pares efter första sprutan.
Varför ska Britter som tagit vaccinet ändå sitta i karantän när dom besöker EU?
Du får gärna ta dina två sprutor och bidra till jordens genom tiderna största humanitära experiment!
Sv. Dr doom
2021-05-25 13:49:29
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Jaså, skulle inte Pfizer-vaccinet (vilket är det vaccin som BT köpt in till sin personal) vara godkänt i EU och USA?? Kanske dags för lite fakta-check? Du kan ju inte vara spy ut en massa lögner!
dr doom
2021-05-21 10:39:38
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
BT och Bertil. Skulle nog haft en egen tråd om vaccinet, men det är fortfarande inte godkänt av FDA i USA eller EMA i EU och då är det inte ett vaccin utan ett mänskligt experiment. Biverkningarna börjar redan nu fårubriker.
Absolut ska det vara ett fritt val att ta vaccinet, men har man vaccinerat sig finns INGA garantier för att man inte smittar andra eller själv blir smittad. Det pratas ju om nya olika varianter runtom i världen.
För egen del vägrar jag både ansiktsmask och vaccin för jag tror inte på konspirationsteorier!
Varken svininfluensan eller hongkonginfluensan hade fler dödsfall än corona ochman släckte inte ner ekonomierna för det som man gör idag. Över 98% av coronasmittade överlever trots allt.
Digerdöden tog kål på över 40 % av befolkningen i Europa,
Förresten var tog årets influensa vägen? Ligger den inbakad i coronastatistiken?
Beluga
2021-05-15 00:46:46
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
@Bertil,

Hur kan Sverige vara effektivast när nästan alla andra länder i EU har vaccinerat fler människor med de båda doserna (vid vaccinering mot Covid-19 administreras två sprutor och inte bara en).

Jag ber på förhand om ursäkt för åsikten.
Bertil
2021-05-10 23:31:33
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Om man tycker att de som prioriterats i vaccineringen inte skulle ha blivit det för att de "ändå inte har så långt kvar" så har man en vidrig människosyn.

Angående vaccineringen så är det bara ren fakta att vi haft ett av de effektivaste systemen.
Att Sverige vaccinerat 35% med första dosen i Fredags och EU-snittet idag är 31,6% är för att vi ligger före de allra flesta länderna.
Totala antalet doser per 100 invånare är det bara Cypern och Ungern som vaccinerat fler i EU.
Cypern har inga siffror per åldersgrupp och Sverige har varit betydligt bättre än Ungern på att vaccinera de äldre, dvs. 70+.
Bla. därför folk fortfarande dör som flugor i Ungern medan Sverige har bland EU:s lägsta dödstal senaste tiden.

Det här är bara fakta och ingenting du kan ha en åsikt om.
@Roman
2021-05-10 21:46:30
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
En rättelse, kritiken mot Bertils uttalande om ”vidrig människosyn”, om denna syftade till en annans kommentar att vissa prioriterade grupper ”inte skulle ha långt kvar” så håller jag med att så bör man verkligen inte uttala sig. Förövrigt har det INGET att göra med det faktum att air Baltic tar väl hand om sina anställda och erbjuder alla vaccination.
@Bertil
2021-05-10 16:56:07
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Men Bertil, på riktigt?
Vad ger dig rätten att klistra på andra skribenter att de har ”vidrig människosyn”?
Var i hela friden fanns den röda tråden som ledde dig fram till det uttalandet?
Och vidare så anser du att ”Sverige bland de länder som lyckats bäst med vaccineringen”??
Den vet jag inte ens om jag behöver bemöta. Ett rent skämt.
Nu får det bli lite ”rättning i ledet”.
Hur som helst, MYCKET bra av air Baltic att ERBJUDA vaccin till hela din personal.
Det visste att man tar ansvar och bryr sig om. En ledstjärna i branschen.
Hoppas verkligen att andra (flyg)bolag tar efter
Suck
2021-05-10 16:02:02
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Du tycker ju bara, killgissar. Överdödligheten i Sverige under pandemiåret 2020 var lägre i jämförelse med andra Europeiska länder med överdödlighet som ingår i publicerade jämförelser, enligt statistik från Socialstyrelsen. Dock var överdödligheten högre än de övriga Nordiska länderna. Mycket på grund av att smittan kom in på äldreboenden. Sen kan man också konstatera att Sverige är ett mycket större land med mer invånare än de övriga Nordiska länderna. Norge som du gärna hänvisar till har exempelvis 5,3 miljoner invånare, Sverige har 10,3 miljoner invånare. Sen är Sverige ett "ärligt" land som rapporterar alla som dör med covid smitta utan hänsyn till verklig dödsorsak med i statistiken. Inte som Storbritanien, Spanien, Italien som "glömde" att räkna med döda på äldreboenden och rättades först när media upptäckt det.
Svar till Bertil
2021-05-10 12:53:29
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Vi har inte lyckats med någonting alls i Sverige under pandemin. Vi har skräcksiffor jämfört med andra jämförbara länder. Även jämfört med länder i Tredje världen.
Det kommer inte bli roligt för ansvariga när denna katastrof ska redas ut .....

Idag gick Norge ut med att man kommer prioritera de yngre i vaccinationskön. Dvs de som rör sig ute i samhället och därmed är smittspridare. Allt annat är ologiskt och fullständigt galet.

Jag förstår att man som 85-åring nu kan sitta hemma och vara nöjd och färdigvaccinerad. Men tänk då på alla yrkesarbetande personer i arbetsför ålder som MÅSTE vara ute i samhället. Som också blir smittade och dödligt sjuka.
Bertil
2021-05-10 12:33:04
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Det där lät inte bara cyniskt, det är tydligt att du har en helt vidrig syn på människor som är svagare än andra.

Sen bygger du ditt resonemang på att du har "hört om" någon i din närhet istället för att objektivt se den stora bilden för hela samhället.

Sverige är bland de länder i EU som lyckats bäst med vaccinationsprogrammet, Lettland bland de sämsta.
35% första dosen i Sverige i Fredags, 17% i Lettland idag.
Andra dosen har vi ungefär tre gånger så många.

sv.Sven
2021-05-10 10:11:48
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Sven, om du läser lite längre ner så ser du att det redan är svarat på från BT. Det verkar alltså inte vara några problem.
SV: Svar till Bertil
2021-05-09 12:53:57
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Tja vad säker man? Foliehatt, Är ganska klart vid det här laget att det finns en direkt koppling mellan ålder och dödlighet.
Sven
2021-05-09 12:51:44
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Ska alltså vaccinera alla flygande på fyra dagar, intressant när det är starkt rekommenderat att inte flyga på 48 timmar efter spruta. Måste vara tight att schemalägga det...
Flygande
2021-05-09 12:16:04
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Bravo airBaltic!
Ni gör helt rätt, och är ett föredöme för andra bolag.
Det är bara att strunta i kommentarer från konspirations-foliehattar eller bittra friställda från ”andra bolag” som inte sätter personalen först i något läge.
Talar av egen erfarenhet.
Sv BT
2021-05-08 11:15:38
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Har du inte erfarenhet av arbetslivet?

Motsätter du dig ledningens beslut finns många företag som ser negativt på dig. De säger inget direkt. Men de kan ge dig minimal löneökning i framtiden och tycka att du inte är något för en ny tjänst du sökt. De hänvisar naturligt vis inte till den speciella händelsen med vaccinering.

En med lång erfarenhet av arbetslivet.

Svar till Bertil
2021-05-08 10:36:21
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Nej, inte tack gode Gud att man bor i Sverige. Tvärtom.

Vår vaccinstrategi är helt galen. Man prioriterar en grupp som faktiskt KAN skydda sig, nämligen pensionärer som inte behöver vara ute på samma sätt som oss andra.
Alla kan inte jobba hemifrån och vi har barn i skola och barnomsorg kan kan dra hem smitta.
Och det kan låta cyniskt, men många i den grupp man prioriterade i fas 1 och 2 har inte långt kvar oavsett.

Jag hörde talas om en 35-årig småbarnsmamma med astma som dog av Covid nu i dagarna. Bara några hundra meter från hennes hem fanns ända sedan januari vaccin. Men hon fick ingen spruta. Istället prioriterade man 80,90-åringar.
Det satt sjuksköterskor i tomma lokaler med GOTT om vaccin under tiden denna 35-åriga avled i fruktsansvärda plågor och lämnar nu två barn och man efter sig.
Vad är logiken i det?
Vi låter människor mitt i livet avlida. Galenskap.

Det bör gå att köpa vaccin privat när strategin är såhär galen. Det kommer skrivas böcker om denna galenskap och jag hoppas att ansvariga får stå till svars för att människor som är mitt i livet nu avlider helt i onödan.

Baltic gör helt rätt!
Bertil
2021-05-08 00:50:22
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Sv. BT
Siffrorna angående vaccinerade 80+ är korrekta. Idag är Lettlands 80+ befolkning uppe i en vaccinationsgrad av 25,2%, bland de absolut lägsta i Europa.
Över hela befolkningen är det 16,7% som fått första dosen jämfört med Sveriges knappa 35%.
Att man nu öppnar för alla över 18 tyder på ett enormt vaccinationsmotstånd i landet. Tragiskt för de kommer få väldigt svårt att ta sig ut ur det här, vänta tills i höst bara så lovar jag att det kommer en rejäl våg.
Re: B777
2021-05-07 14:20:47
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Visar att de klarat av flyg-psykologisk lämplighets test och har förståndet kvar!
LETT
2021-05-07 08:45:08
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Information om covidvaccin i Lettland:
Från den 5 maj kan alla boende över 18 år i Lettland erhålla vaccin. Inga begränsningar.
Företag kan avtala om att vaccinering sker på arbetsplatsen. Enligt Lettisk lag kan ingen tvingas att ta vaccin. Jag fick min första dos idag, är inte i någon prioriterad grupp.
Hälsningar från Riga.
BT
2021-05-07 07:59:21
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Både Fantastiskt och skrämmande att flera rabiata skribenter kan få detta till något negativt och dessutom kommer med felaktiga och märkliga påstående för att rättfärdiga sina synpunkter.

- INGEN i BT tvingas till att vaccineras, det är självklart frivilligt. (hur kan man ens tro att bolaget skulle tvinga dem)

- Siffrorna gällande antal vaccinerade i 80+ gruppen i Lettland är fel. Många i Lettland (oftast i vissa specifika grupper) tackar tyvärr nej till vaccinering pga märkliga konspirationsteorier etc. (Enligt lettisk media speciellt vanligt i gruppen äldre ryss-letter och personer i glesbygd). Därför arrangeras stand-by köer på specifika massvaccineringscentraler så att om någon inte dyker upp på sin bokade tid kommer en person från stand by kön att bli vaccinerad istället så att alla vaccindoser kan användas.

- Man flyger inte dagarna efter vaccineringen och alla medicinska föreskrifter följs. Mellan torsdag och måndag, dvs första och sista vaccinationsdag i denna omgången är det således tillräckligt med tid. Vidare så har redan vissa vaccinerats och några tackar nej, vilket möjliggör flygning som vanligt under perioden. Man bör också beakta att BT har fler flygande anställda än vad som krävs för nuvarande flygprogram för att kunna växla upp under sommaren så fort möjligheten finns.

Otroligt att vissa utan problem kan spy ut felaktigheter och dumheter utan att kolla fakta, men det är priset för det fria ordet.
Skönt att man är anställd i ett bolag som bryr sig om sina anställda och är bra på att hantera kriser och snabba förändringar.
B777
2021-05-06 16:04:49
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Vad händer med dom i personalen som inte vill ta sprutan?
Fd TM
2021-05-06 13:08:00
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Tror att SAS redan vaccinerat sig mot LÅGPRISkonkurrenter.
Ove
2021-05-06 12:49:38
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Vidrigt, medför ingen nytta mer än de stora medtech bolagen gynnas.
hotshot
2021-05-06 11:51:27
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Låter väldigt korrupt! Jag kan tänka mig väldigt många yrkesgrupper som har betydligt större behöv av att bli vaccinerade. Snart använder väl Air Baltic detta i sin marknadsföring.
Det är också intressant att de tänker vaccinera på bara 4 dagar. Enligt EASA ska man inte flyga på 72 timmar efter sitt vaccin så jag antar att nästa hela flottan ska vara groundad medans detta pågår?
Bertil
2021-05-06 10:16:33
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Låter helt förjävligt att Air Baltic får vaccin till sin personal i samarbete med lettiska regeringen.
Just nu har enbart 23,6% av Lettlands 80+ befolkning fått vaccin och då prioriterar man vaccin till flygpersonal!?
Tack Gode gud man bor i Sverige.
Andreas
2021-05-06 09:12:40
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Varför ska BT-anställda, oavsett tjänst, gå före andra letter? Låter förfärligt!
Sjukt!
2021-05-06 08:30:06
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Tvingas personalen ta vaccinet? Det låter helt sjukt eftersom det inte är självklart att man vill vaccinera sig.
BT
2021-05-06 08:24:59
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Det stämmer att all personal nu vaccineras på BT. Det har börjat idag och i slutet av månaden så hoppas man att alla (som vill så klart) har fått sina båda sprutor.
Avtalet som BT har gjort är gjort i samarbete med regeringen.
Den som skriver att ”flera andra företag också gjort så” vilka (flygbolag) refererar du till då?
SAS? Finnair? Lufthansa? BRA? Norwegian? Sunclass? Ryanair?
...och som någon annan påpekade att det ”ordnar staten”, jovisst är det så men NÄR tror du att alla fått BÅDA sina sprutor? Knappast i slutet av maj i alla fall. Otroligt att vissa inte kan anse attest som BT nuförtiden gör sin personal är positivt.
”surt, sa räven om rönnbären”
Sandlådan
2021-05-06 08:10:41
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Ja, många bolag har redan fullvaccinerad personal. Så vitt jag vet var Etihad först i världen följt utav flera andra bolag i Mellanöstern, tex Emirates, Gulf Air och Qatar.
Vaccinerat med Pfizer
2021-05-06 04:31:32
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Flera bolager har redan vaccinerat all personal.
Bertil
2021-05-05 21:57:39
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
I Sverige är vaccinet gratis för alla så finns ingen anledning för något bolag att köpa in det på annat håll.
Henrik
2021-05-05 20:47:37
SV: airBaltic vaccinerar hela bolaget
Lite konstigt då jag förstått att läkemedelsbolagen, i detta fallet Biontech Pfizer endast säljer till stater och inte till privata bolag.
 

Tillbaka

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn