Tråden startades av: Rolf  2022-06-16 07:31:51
Säkerhetskontrollen  
Hur pass vanligt är det att något otillåtet blir påkommet vid kontrollerna på flygplatserna? Tycker personligen det verkar handla mest om ovana resänerer, påfallande ofta kvinnor som packat ner flytande kroppsvårdsprodukter eller dylikt i handbagaget som bidrar till att det tar massa extra tid när det måste packas om. Själv glömde jag av misstag en stor nyckelknippa med bl a fällkniv och korkskruv i byxfickan när jag passerade metallbågen på Kastrup i söndags. Kom på det först efteråt och inte ett pip till min förvåning. Hur seriöst är det egentligen.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Upp med händerna
2022-06-29 18:04:19
SV: Säkerhetskontrollen
Tyvärr finns det en del brister. Jag har glömt vätska i bagaget på CPH utan att kontrollanterna har märkt det, och även om det har varit behållare av tillåten storlek så ska det ju upp. Mycket små vätskebehållare stoppas knappt aldrig. Fällkniven är det konstigt att metalldetektorn inte reagerade på, men om man har onda avsikter så finns det ju andra sätt att få in förbjudna föremål på än genom passagerarkontrollen, men vi behöver inte diskutera det här.
Vivan
2022-06-29 01:48:15
SV: Säkerhetskontrollen
Väldigt märkligt.Låter som om ALLA ska bli typ kropps visiterade.Går ju rätt snabbt gå igenom Securityn vad liksom sitter det i?
Anonym
2022-06-19 15:32:53
SV: Säkerhetskontrollen
Det händer ganska ofta faktiskt- inte så att man går ut i media med det varje gång.Ibland tillkallas polis också.
Riktigt allvarliga händelser inte så ofta men det har ju hänt att en terminal utrymts eller delar av den och även att det varit nära en utrymning men man har hunnit lösa det.

Kort sagt: Ganska vanligt att upptäcka otillåtna el förbjudna föremål. Riktigt allvarliga incidenter mer sällsynt tack och lov.
Aron
2022-06-16 12:11:52
SV: Säkerhetskontrollen
De är ju mängden metall på din kropp som styr om de piper eller ej, sen är ju vissa fällknivar tillåtet också.
Polisen
2022-06-16 08:00:43
SV: Säkerhetskontrollen
Varför har du en kniv i fickan?
 

Tillbaka

Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn