Tråden startades av: Michael Insatt  2024-04-07 13:54:36
Ryanair russingplockare 
Man flyger i huvudsak en till tre gånger i veckan till en destination.
I Sverige flyger man i huvudsak endast till orter där man får rabatt på startavgiften. Man kan få 100% rabatt första året som sedan minskar till 0% rabatt fjärde året. Fjärde året flyger man inte längre den sträckan.

Man uppger ett billigt pris som de flesta gånger stiger betydligt i verkligheten. Ryanair har länge funnits på Allmänna reklamationsnämndens lista (ARN) för bolag som inte gör rätt för sig.

Incheckning på flygplatsen mycket dyr. Har inga genomgående resor vilket för många ger stora extra kostnader.

Vill du få en dyr utflykt välj Ryanair. Du gör Ryanair aktieägarna rika!

Lycka till.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Sv @?
2024-04-24 09:56:58
SV: Ryanair russingplockare
ARN - SFT - ARN har lagts ner 2024 och många fler.


Sv @?
2024-04-24 09:51:55
SV: Ryanair russingplockare
Internt inom Sverige har man bara en flyglinje ARN - GOT!

@?
2024-04-24 01:38:54
SV: Ryanair russingplockare
Man har lagt ner 3 av de 21 ursprungliga rutterna som kom när de började trafikera Arlanda för 2,5 år sedan

Aalborg
Göteborg
Malmö

Så vad menar du med din kommentar?
Per
2024-04-23 21:55:05
SV: Ryanair russingplockare
@? Att komma med ogrundade uppgifter gör att trovärdigheten sänks. Särskilt när de är lätta att kontrollera.
Av de 21 linjer som Ryanair presenterade i den artikel som du refererade till så har tre lagts ner, nämligen Aalborg, Göteborg och Malmö. Resterande 18 trafikeras. Utöver det har Ryanair startat ytterligare 27 linjer från Arlanda. Och nu verkar det som att en återkomst på Göteborg inte är omöjlig då linjen är bokningsbar i höst.
Den som vill räkna själv gör det enklast på Ryanair.se
?
2024-04-23 12:58:02
SV: Ryanair russingplockare
Se: https://www.flygtorget.se/Forum/Detaljer.aspx?ForumKatID=1&ID=274881

Nu är de flesta avslutade då man inte längre får rabatt på startavgiften.
Realisten
2024-04-16 20:39:19
SV: Ryanair russingplockare
Tittar man på till exempel SAS på trustpilot är betyget lägre än för Ryanair, nämligen 1.4 av 928 omdömen. (https://se.trustpilot.com/review/www.sas.se)

När det gäller antalet frekvenser på flyglinjer så har Ryanair just nu ett tunnare utbud i Skandinavien eftersom de fortfarande håller på att etablera sig här och ökar marknadsandelarna. När fler väljer att flyga med Ryanair kommer säkert frekvensen på de sträckor som är lönsamma att öka.

Tittar man t ex på linjen Dublin - London opererar Ryanair 19 flighter på torsdag mellan dessa båda städer. Finns det passagerare i Skandinavien är jag övertygad om att frekvensen på många linjer kommer att gå upp.
till thomas tvivlaren
2024-04-16 15:23:26
SV: Ryanair russingplockare
Passagerarnas rättigheter

Om du anser att något inte fungerat som det borde före, under eller efter din flygresa är det bra att känna till vilka rättigheter som finns för flygpassagerare. För att få information om vilka rättigheter som finns för flygresenärer ska du vända dig till Konsumentverket.

Det finns strikta regler för vad som gäller angående kompensation för flygpassagerare vid till exempel förseningar, inställt flyg, när något händer med bagaget eller om någon skadas ombord.

Reglerna ger dig främst rätt till assistans i form av ombokning av flygbiljetten och service under oplanerad väntetid, men i vissa fall har du rätt till ekonomisk kompensation.

Det är Konsumentverket som har ansvaret för att hjälpa dig om något hänt dig eller ditt bagage före, efter eller under din flygresa.
När något händer

Huvudregeln är att du alltid ska försöka lösa en uppkommen situation på plats. Flygbolaget har ofta representanter på flygplatsen som du kan vända dig till.

Hos representanterna kan du få hjälp om du exempelvis drabbats av

försening
att ditt bagage är skadat vid ankomsten
du behöver övernatta på hotell på grund av en kraftig försening.

Flygbolagen är skyldiga att informera om passagerarnas rättigheter till de passagerare som drabbats av överbokning, inställd flygning eller en försening på minst två timmar. Informationen ska innehålla fakta om passagerarens rättigheter i EU och om hur man kontaktar den myndighet som har tillsyn över reglerna

Om du inte känner dig nöjd med den hjälp du får av flygbolaget kan du vända dig till Konsumentverket för råd. Vid krav på ersättning vänder du dig till Allmänna reklamationsnämnden.

Vänd dig till konsumentverket

Det är konsumentverket som har huvudansvaret för passagerarnas rättigheter och i vissa fall är det Allmänna reklamationsnämnden som du ska vända dig till.

Du hittar information om passagerarnas rättigheter på Konsumentverkets webbplats. Där hittar du även information om hur du går till väga om det flygbolag du skulle resa med har gått i konkurs

Information om passagerarnas rättigheter finns även i en app för mobiltelefoner som EU-kommissionen har utvecklat. Den kan du ladda ner till din smartphone.

Konsumentverket anser att det är viktigt att passagerarna är medvetna om sina rättigheter. Om flygbolaget ger korrekt information till drabbade passagerare på plats kan passagerarna kräva sina rättigheter direkt utan att behöva gå till en myndighet i efterhand.
Regler

• EG-förordning nr 261/2004
• Rådets förordning (EG) nr 2027/97 av den 9 oktober om lufttrafikföretags skadeståndsansvar vid olyckor med tillhörande ändringsförordning: Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 889/2002 av den 13 maj 2002 om ändring av rådets förordning (EG) nr 2027/97 om lufttrafikföretags skadeståndsansvar vid olyckor
• Montrealkonventionen finns även införd i svensk lagstiftning, som en bilaga till lag (SFS 2010:510) om lufttransporter.
• Luftfartslagen (2010:500)

https://www.transportstyrelsen.se/sv/luftfart/flygresenar/passagerarnas-rattigheter/


till thomas tvivlaren
2024-04-16 14:42:55
SV: Ryanair russingplockare
Läs gärna!

https://www.arn.se/om-arn/var-organisation/Namndsammantradet/

Det är inte alla förunnat att förstå!

https://www.trustpilot.com/review/www.ryanair.com?page=2

Ryanair Reviews 20,802 • Bad
TrustScore 1.5 out of 5



thomas
2024-04-16 13:45:59
SV: Ryanair russingplockare
Definiera göra rätt för sig?
Vad innebär detta?
Det har ingen relevans till allmänna reklamations nämnden
De utfärdar bara en tolkning, behöver inte alls innebära juridiskt adekvat, tror de inte ens har utbildade jurister, de bara bedömmer, inte utifrån lagar, snarare vad de tycker i olika klagomål.
Sv Trosa 2 Yankee
2024-04-15 09:56:48
SV: Ryanair russingplockare
Kritiserat ej de som flyger med Ryanair. Ansvaret ligger i förstahand på ledningen som ej gör rätt för sig.

ARN följer lagen och seriösa bolag rättar sig efter deras beslut.
De är på inget sätt verkningslösa.

Det är skrämmande att bli varse hur många som saknar information om rätt och fel! En del vet att de ej gör rätt men bryr sig inte. Rättsfallen i våra domstolar är många.



Trosa 2 Yankee
2024-04-15 09:20:03
SV: Ryanair russingplockare
så din kritik går till Ryanair och de som flyger med Ryanair? Då borde du rimligtvis tycka att Ryanairs passagerare för skylla sig själva som väljer att flyga med dem. Lite svårt att se vems parti du tar?

Jag tror att det är enklare att vi följer lagen som faktiskt har en verkan och inser att Allmänna Rekommendations-nämnden är verkningslös, eller?
Sv frasse
2024-04-15 08:40:58
SV: Ryanair russingplockare
Den ökande brottsligheten tror jag kommer av att folk i allmänhet inte bryr sig så länge det inte drabbar dem själva. Samt att man gärna själv tar genvägar för att tjäna lite extra.

Det är på samma sätt som många inte heller bryr sig om till exempel att Ryanair inte gör rätt för sig i många fall.

Som privatperson har du inte råd att ta Ryanair eller något annat bolag mm. till domstol för ett tvistemål. Det är därför Sveriges riksdag skapat ARN. Det är jurister som behandlar aktuell fråga.

Det är samhällets förfall som vi ser. Något måste göras för att stoppa det. Det har eskalerat mycket när vi ser alla som dödas eller skadas av ungdomar.

Vilket samhälle önskar du dig?





frasse
2024-04-15 07:30:16
SV: Ryanair russingplockare
@Sv Öars. Vad har göngkriminaliteten i Skärholmen att göra med Ryanair? Att bitterheten är stor hos många för att Ryanair skapar stora vinster och tar marknadsandelar från gammla otidsenlga flygbolag är uppenbart. Bitterheten för alla nostalgiker som vill tillbaka till statliga monopol i Skandinavien och drömmer om olönsamma "genomgående flygningar" och billigt lådvin i flygbolagslounger kommer att fortsätta.
Sv thomas
2024-04-14 11:53:04
SV: Ryanair russingplockare
ARN

Nämndsammanträdet

Majoriteten av besluten hos oss fattas vid ett nämndsammanträde. Här beskriver vi vilka som sitter med vid sammanträdet och vilken uppgift de har.

Ordförande och föredragande

Sammanträdena leds av vår ordförande, vår vice ordförande eller av någon av de externa ordförande med domarerfarenhet som regeringen utsett. Vid sammanträdena presenteras ärendena av jurist från ARN eller av en särskilt utsedd föredragande.

https://www.arn.se/om-arn/var-organisation/Namndsammantradet/

Se även https://www.arn.se/vanligafall/?q=&page=1&cat=154

PS! Du har inte svarat på tidigare frågor.
1) Jobbar du för Ryanair?
2) Eller flyger du ofta med dem som passagerare?
3) Eller är du bara ett nät Troll?

Inget svar då blir min bedömning Nättroll!

thomas
2024-04-14 09:22:42
SV: Ryanair russingplockare
Allmänna reklamationsnämnden är rådgivande ingen domstol
Har inget att göra med att göra rätt för sig.
Man ska följa lagen, men allmänna rekl.nämn. behöver inte följas det är frivilligt ingen stor sak, de är snarare en åsiktsfabrik.
Sv Öars
2024-04-13 20:25:19
SV: Ryanair russingplockare
Det Ryanair måste göra är att följa Allmänna Reklamations nämndens beslut i tvister. Då slutar denna kritik mot dem.

Men Ryanair har varit svartlistade under många år.

SAS har alltid rättat sig efter ARN. En del bolag har någon gång missat.

Min syn är att företag skall göra rätt för sig enligt gällande regler och lagar.

Gör man inte det får man räkna med kritik.

Säger ni inte till era barn om de gör fel? Då gör ni dem en björntjänst.

Tycker Ni att det är ok bryta gällande regler och lagar?

Då blir jag mycket besviken.
Vad skall hända med vårt samhälle?

Är det så svårt att förstå?

Ni har väl läst vad som hände i Skärholmen där en blev skjuten till döds av några ungdomar! Sonen fick se sin far dödad.

Blir vi för släpphänta mot gällande regler blir det bara värre och värre.

En som hoppas på en förbättring.






Hej
2024-04-13 19:33:46
SV: Ryanair russingplockare
Jag tyckte Ryanair var bra när jag flög med dem. Bokningen var strulig då man var tvungen att filmas, men jag tror att de har tagit bort det?
Öars
2024-04-13 18:16:05
SV: Ryanair russingplockare
Nu var vi där igen. En review på Ryanair!
Kan var och en som flyger ibland själva välja med vilket bolag, vad man tycker och vilket bolag man vill respektive inte vill åka med!
Börjar också tro att negativismen i forumet kommer från anställda i tidigare monopolbolag.
Sv thomas
2024-04-13 16:53:39
SV: Ryanair russingplockare
Ja Ryanair är en russingplockare det är helt klart.

De är också DYRA jämfört med den mycket låga service de erbjuder.

Det kanske passar de som enbart åker punk till punkt och och inte har några problem att övernatta. Typiskt de som enbart reser för nöjes skull.

Detta kunde vara ok om man också följde de regler som gäller i Sverige. Det är inte alltid den frekventa resenären som reser med dem. Vilket innebär att många får betala mycket i extra avgifter b.l.a incheckning av bagage på flygplatsen mm.

Dessutom följer inte Ryanair Allmänna Reklamations nämndens beslut (ARN) vilket är mycket dåligt!! Ryanair har i många år legat på listan över bolag som INTE FÖLJER GÄLLANDE REGLER. Då blir man svartlistad.

Förstår ej varför du försvarar Ryanair när man inte följer de regler som gäller i Sverige?

Du har inte svarat på tidigare frågor om du jobbar för Ryanair eller är en frekvent Ryanair resenär.

Jag är en frekvent resenär som flyger till kunder, möten mm. Då är Ryanair inget alternativ.

Johnny
2024-04-13 15:00:28
SV: Ryanair russingplockare
Konstig tråd. Ja Ryanair är ett russin plockar bolag, och?
Ja, allt kostar extra på Ryanair, det är dom tydliga med. Jag reser aldrig med Ryanair därför deras service inte uppfyller mitt behov av flyg destinationer och frekvens på avgångar.

Om man ogillar Ryanair, res inte med dom då..
Många hycklare gnäller över Ryanair och nyttjar dom ändå..patetiskt.
Reviews
2024-04-13 13:44:42
SV: Ryanair russingplockare
Ryanair Reviews 1.4 stars of 5 possible
20,802 total reviews

5-star___________7%

4-star___________3%

3-star___________2%

2-star___________3%

1-star__________ 85%

https://www.trustpilot.com/review/www.ryanair.com?page=2


thomas
2024-04-13 11:25:14
SV: Ryanair russingplockare
Alla andra flygbolag,
Lär Er att förhandla!
Hur svårt kan det vara?
Det är avgörande i all affärsverksamhet?
Det märks att många kommentatorer här kommer från tidigare monopolbolag, som inte kommer att klara sig, bara se på SAS miljardförluster kvartal efter kvartal år efter år, all affärsverksamhet måste konkurrens utsättas, för att hålla priser på en rimlig nivå, det gäller även flyget.
Hulk
2024-04-13 11:21:52
SV: Ryanair russingplockare
@Hulk nej det har de inte alls bara för att de flyger lite hit och dit då och då.
Öars
2024-04-12 22:41:00
SV: Ryanair russingplockare
Hur många avgångar till en viss destination ett flygbolag har eller hur länge ett flygbolag upprätthåller en destination är en högst irrelevant fråga.
Ska du resa?
Vart ska du resa?
Boka det du vill och var glad.
Slut tjata om Ryanair! Vad är egentligen problemet i frågan?
frasse
2024-04-12 22:10:06
SV: Ryanair russingplockare
@Fakta. Hur många kronor menar du att Skellefteås skattebetalare behövt betala i extra kommunalskatt för att ge stöd till Ryanair?
Sv frasse
2024-04-12 21:55:15
SV: Ryanair russingplockare
Fakta om flyg

Landets flygplatser delas idag upp i 10 statliga och 32 regionala (icke-statliga, kommunala) flygplatser. Det finns även två privatägda flygplatser.

Surt, sa räven!




Fakta
2024-04-12 20:39:41
SV: Ryanair russingplockare
Att finna på kommunens hemsida

Skellefteå flygplats är ett kommunalt bolag. Det ägs till 100 procent av moderbolaget Skellefteå Stadshus AB, som i sin tur ägs till 100 procent av Skellefteå kommun.

frasse
2024-04-12 16:11:27
SV: Ryanair russingplockare
Sv Otto. Vilka kommuner talar du om? Varken Stockholm, Skellefteå,Göteborg eller Malmö har kommunala flygplatser. Skavsta använder de ej längre. Vilka kommuner menar du att Ryanair "suger ut" skattebetalarna i? Helt falska uppgifter skulle jag säga.
Insatt
2024-04-12 15:56:46
SV: Ryanair russingplockare
@Otto

Tack för svar!

Tänner bara på att om enda sättet för flygplatser att locka till sig flygbolag är att ge rabatter kanske flygplatserna i fråga tar på tok för mycket betalt tänker jag, då är det ju marknadsekonomin som styr vilket den ska anser jag, då äre bara positivt för alla om avgifterna blir lägre. Dock vet jag inte om detta gäller Ryanair i Sverige då inga rutter lagts ner på senare tid som funnits mer än 3 år...
Otto
2024-04-12 12:07:53
SV: Ryanair russingplockare
Sv Insatt. Det är tre år med nedsatt startavgift! Det kostar ofta kommuninvånarna i många kommuner en hel del pengar oavsett de flyger eller ej.

Jag kar kontakt med ett antal flygplatser och därigenom fått informationen.

Vissa flygplatser har givit rabatt fler år.

Insatt
2024-04-12 09:57:29
SV: Ryanair russingplockare
@otto

Vart finns källan på att det faktiskt är så? Rabatt i 4 år och sen en nedlagd rutt?

Är genuint intresserad
@Hulk
2024-04-12 08:42:18
SV: Ryanair russingplockare
De har tagit över Europa, så lilla Sverige är väl inte hela världen för RYR :)
Otto
2024-04-12 07:59:41
SV: Ryanair russingplockare
Sv Hulk. Du verkar att totalt missuppfattat verkligheten! Ryanair flyger i huvudsak från en ort i max tre år. Det är den tid då de får rabatt på startavgiften!
Sedan kan man återkomma om några år när man får ny rabatt på startavgiften.

Läs ingressen till till denna tråd!

Håkan
2024-04-12 03:07:57
SV: Ryanair russingplockare
@thomas. Jag fick heller inget svar i den andra tråden varför du bytt åsikt ang Ryan. Du undrade vart jag läst det så jag gjorde en snabb sökning. Tråden har några år på nacken, absolut, men jag är bara nyfiken på vad som fått dig att höja Ryan till skyarna? Verkar onekligen likt ditt sätt att uttrycka dig, eller är det någon annan ”thomas” som skriver i tråden nedan?

https://www.flygtorget.se/Forum/Detaljer.aspx?ID=19224&SortOrder=ASC
Hulk
2024-04-11 18:04:18
SV: Ryanair russingplockare
Begåvningsreserven här trodde ju att Ryan skulle ta över svensk inrikes. Uppenbarligen ingen koll på läget.
frasse
2024-04-11 17:01:08
SV: Ryanair russingplockare
Dags att sammanfatta diskussionen. Ena sidan som består av ett antal anställda i ett f.d. betydelsefullt flygbolag i Norden som vill "resa och arbeta med stil" (oavsett vad det kostar att producera produkten) och den andra halvan som anlitar ett flygbolag för att ta sig mellan två orter på ett effektivt och ekonomiskt sätt. Den förstnämnda lever i en värld där man inte förstår sig på marknadsekonomi, marknadskrafter och företagsekonomi (framförallt om man är flygande personal) utan hoppas på att det egna bolaget skall bli en del av offentlig infrastruktur - ungefär som Trafikverkets färjor mellan Vaxholm och Resarö utanför Stockholm.
Att. thomas
2024-04-11 16:53:41
SV: Ryanair russingplockare
Då du har många synpunkter och fått fråga hur mycket du flyger t.e.x med Ryanair.

Men du har aldrig svarat. Är det så att du aldrig flugit med Ryanair eller väldigt sällan. Du kanske är anställd av Ryanair?

För din egen trovärdighet skulle ett svar vara bra.

Utan ett svar måste jag bedöma dig som ett nättroll.

Jag har flugit mycket som passagerare med många olika bolag över hela världen. Dessutom har jag flugit en hel del tjänsteresor inom Norden som pilot i ett mindre flygplan. Har även flugit mindre flygplan i USA, Nya Zeeland och Brasilien som pilot.

Det vore intressant höra vilken flyg erfarenhet du har!

Har även ordnat konferenser i flera länder i Europa och bokat flyg för deltagarna upp till 150 deltagare. Genom dessa har jag fått en del erfarenhet av olika flygbolag.



thomas
2024-04-11 15:43:09
SV: Ryanair russingplockare
"Sinead c" one exempel out of thousand such an extrem event, we really feels sorry for you, we are mearly crying such a distress your flight with Ryan ? I suggest you use other carriers paying ten times more in order to be secure. All Airlines performs exactly the same in this circomstances.You will not have other ways of solutions to overbooked.
You are on a childish level, I dont think any airline wants you at all.
You simply have to take the bus.
200m
2024-04-11 13:54:33
SV: Ryanair russingplockare
200 miljoner passagerare har nog inte fel. Såklart blir det klagomål med den stora operationen som Ryanair har.
Vill man resa med dem, så kör! Funkar ofta bra, man kommer fram i tid och dem har låga priser om man bokar tidigt.
Vill man inte resa med dem, välj ett annat bolag! Som tur är står det er helt fritt!
A till B tack och hej!
2024-04-11 13:39:43
SV: Ryanair russingplockare
Det vekar finnas en väldigt märkvärdig syn på vad ett flygbolag kan erbjuda sina resenärer. Vad mer än ett säte där alla flygbolag erbjuder ett trångt utrymme i ekonomiklass, en toalett där alla flygbolag erbjuder en grisig sådan. Boarding där alla flygbolag försöker vara speciella, priority boarding som ett exempel, vilket skämt, resan som består av att sitta i ett säte blir ännu längre.

Betala för vatten, kaffe, och prefabmat, samma lika.

Jag räknar med att allt ska fungera när jag flyger, jag tänker inte betala extra för eventualiteter som ni ofta tar med som en dimma i diskussionen. A till B tack och hej!
Sinead C
2024-04-11 13:32:59
SV: Ryanair russingplockare
Apr 2, 2024

Deliberately and illegally overbook flights and place barriers to compensation

If I could give 0 stars, I would.

I booked a flight to London Stansted on 24 March and arrived at the airport to learn that Ryanair had overbooked the flight and there was no seat for me. Three others were in the same position. We were told by a frustrated staff member that this happens frequently. We were promised €250 compensation each which we are legally entitled to (clearly we had been missold tickets as there weren’t enough seats on the plane for all the passengers charged) and put on a much later flight to Luton. We were told that an email would arrive from Ryanair the next day to arrange the compensation. - nothing arrived.

I have since tried numerous times to claim the compensation I am owed. The online claim form is restrictive. It refuses to acknowledge that I have a valid claim as my flight wasn’t technically ‘delayed’ or ‘cancelled’. I have waited hours on the line and spoken to the team on Facebook, only to get in touch with someone who directs me to another form which then sends me back to the original form that doesn’t recognise the claim.
It is a Kafka-esque nightmare. I am a "lawyer myself" and find navigating this issue beyond confusing - never-mind more vulnerable customers.

It is evident that they present barriers to customers claiming compensation to deter customers from claiming what they are owed. It would be a poor financial strategy for Ryanair deliberately overbook flights knowing they would have to pay €250 to each passenger. The only way the strategy works financially is if they prevent passengers from claiming back money they are rightly owed. From my experience, I have no doubt that this is what they are doing.

This is both illegal and grossly unethical.
Date of experience: March 24, 2024

thomas
2024-04-11 13:20:21
SV: Ryanair russingplockare
"Otto" vadå " vi passagerare"
Du kan bara tala för dig själv, du har inget mandat att tala för någon av alla millioner passagerare som valt Ryan.
Billuga metoder att försöka få nån auktoritet, som Du inte har eller kommer att ha i dina kommentarer.
Sv thomas
2024-04-11 13:09:55
SV: Ryanair russingplockare
Hur ofta flyger du med Ryanair?

Har du någonsin flugit med dem?

Du har tidigare fått frågan och inte svarat.
Skall vi tolka det som att du aldrig flugit med dem?
thomas
2024-04-11 09:37:13
SV: Ryanair russingplockare
"Otto" Du har aldrig rest med Ryan, eller bokat nån resa, det märks på dina kommentarer. Ryan fyller sin flygplan, till hög kabinfaktor.
Det har inte ditt bolag gjort över åren, nej man blåhåller sina lediga stolar säljer aldrig billigt, det här är orsaken till de konstanta miljardförlusterns, och Ryans vinster.
Daniel
2024-04-11 08:42:51
SV: Ryanair russingplockare
Vi kan godt blive enige om at man som pilot i Ryaniair ikke skal klage sin nød - så længe man er indstillet på at skifte base i evigheder inden man får lov at komme "hjem".

Det er så heller ikke nogen nyhed at kabinepersonalet i Ryanair altid har været groft underbetalt, hvilket også gør at der på baserne i ARN og CPH næsten ingen skandinaviske ansatte er. Ryanair har altid har altid tjent uhyrlige summer på at udnytte unge øst- og sydeuropæere som er desperate for at få et job.
@Peter
2024-04-11 07:22:09
SV: Ryanair russingplockare
Jag flyger på Ryanair och förstår inte riktigt vad du babblar om? Vi kan bara ta Arlanda bas tex, vi har nog bäst schema samt utan tvekan högst lön. Mycket flygande om man vill ha det. Du är nog flera år bak i tiden gällande Ryanair. De har en affärsmodell och den funkar galant, ren vinst på 1.4€ miljarder 2023. Läs om och återkom om du har fler frågar istället för att hitta på en massa!
Ju-Anita
2024-04-11 05:19:59
SV: Ryanair russingplockare
Mmm, det gnälls en del, det håller jag med om. kabinpersonalen på Ryan har väl sådär i lön, det kan man nog säga, det är väl oftast kabin som kommer i kläm när det gäller löner, jämfört med andra yrkesgrupper i samma besättning. Piloterna på Ryan har ju bra betalt i alla fall, och deras egna anställda flygtekniker har ju över 1 miljon SEK i årslön, det är ju ganska bra, jämfört med mer "serviceinriktade" flygbolag bl.a i Sverige som har svårt att få tag på personal pga av löneläget. Jag var själv där på intervju på "det blåa bolaget", och fick till svar att tyvärr kan vi inte ge dig mer i lön, vi är ju under rekonstruktion och vi vet inte var den kommande omorganisationen tar vägen. Då är det lätt att välja en ingångslön, på ett annat väletablerat svenskt företag, som flygtekniker, på 42000 kronor som nybliven flygtekniker. Hujeda mig. Det är mycket som ska till för att det ska lösa sig, en av de största nötterna är personal.
Otto
2024-04-10 22:15:00
SV: Ryanair russingplockare
Att: tomas. Ett bolag som Ryanair tar väldigt mycket betalt för sin sporadiska produkt!

Deras sätt att handha sporadiska flygningar med lockpriser som i slutändan blir mycket dyra är inget vi resenärer önskar oss.
Men tyvärr är de många som lockas att boka med dem.

Deras sätt att hantera situationen drabbar alla flygande passagerare oavsett de flyger med Ryanair eller något annat bolag.

För sent skall syndaren vakna!



Insatt
2024-04-10 21:10:57
SV: Ryanair russingplockare
Jag jobbar på Ryanair, förklara för mig hur jag lider och slavar av att en kund har en billig biljett är du snäll. Min fråga kvarstår "modernt slaveri?"
JN
2024-04-10 20:55:11
SV: Ryanair russingplockare
Har rest med FR runt Europa och domestic, aldrig haft nåt problem bara man vet vad man köper. Ni som klagar: läs på resevillkoren innan ni bokar, om det inte passar åk med annat bolag. Har ni samma betänkligheter när ni handlar mat, kläder, tror ni skulle svälta och frysa på vintern. ARN= rekommendation, dvs, inte facit. Svältlöner: ingen tvingar någon att ta anställning hos FR, det är helt frivilligt. Min grundinställning att det är arbetsgivaren som bestämmer villkoren för anställningen, inte facket, kanske har bäring på ovan syn?
@Peter
2024-04-10 19:58:45
SV: Ryanair russingplockare
SAS är inte mycket bättre. Hela förra sommaren hade dem Smartlynx som underleverantör med piloter som blev avlönade via bolag i Dubai. Mycket fuffens där.

Kolla även Xfly som flyger åt SAS idag, de har många anställda i Estland där Kabincrew tjänar €500 per månad och styrmän har ca €1500 per månad. Piloterna på Ryan har faktiskt vettiga löner.
Peter
2024-04-10 19:26:15
SV: Ryanair russingplockare
Svar till insat

Vad jag menar med modernt slaveri:
Vem tror du betalar din billiga biljettt???
Någon får ju bekosta din biljett för 199 kronor, stolen du sitter på kostar ganska
mycket mer.
Jo, det är personalen som arbetar under slavliknande förhållanden, man vågar inte
sjukanmäla sig när man är sjuk, man får inte ansluta sig kollektivt/fackligt med mera…
Jag jämför detta med öststats lastbilschaffisarna som sitter i sina lastbilar helger, juldagar
och så vidare för att du ska få dina varor billigare.
Det menar jag är modernt slaveri
thomas
2024-04-10 16:54:32
SV: Ryanair russingplockare
" frekvent resenär"
Ja men flyg då medd annan vad klagar du på?
Du fattar inte ens att annat bolag har lägre priser
tack vare ryans konkurrens
Frekvent resenär
2024-04-10 15:41:13
SV: Ryanair russingplockare
Att: @ Sv thomas

Internt i Sverige flyger Ryanair endast mellan två flygplatser Arlanda och Göteborg.

Ingen av dessa platser är min hemma flygplats. Ryanair kan man aldrig lita på. När jag flyger vill jag komma till mitt slutmål på en bokning. Det klarar Ryanair inte. Har tidigare flugit med Ryanair men det har i huvudsak varit en katastrof. De trafikerar en flygplats endast så länge de slipper betala hela startavgiften, russinplockare!

Har ett avtal med ett annat flygbolag betalar biljetten först efter min flygning. Alla biljetter är avbokningsbara.



@ Sv thomas
2024-04-10 14:45:36
SV: Ryanair russingplockare
Hur ofta flyger DU med Ryanair?
Resenär
2024-04-10 14:16:22
SV: Ryanair russingplockare
Reste nyligen från Arlanda till Malaga med Ryanair. 379:- enkel. Smidigt och bra pris. Trevlig upplevelse. Köpte med lite snacks från kiosken på Arlanda. Landade före tidtabell.
Insatt
2024-04-10 10:44:30
SV: Ryanair russingplockare
@Peter

Modernt slaveri? Vad menar du?
Peter
2024-04-10 09:42:34
SV: Ryanair russingplockare
Det moderna slaveriet fortsätter…..
Sv thomas
2024-04-10 08:49:07
SV: Ryanair russingplockare
Ryanair är mycket dyra för den låga service de ger kunderna!

Hur ofta flyger du med Ryanair??????

Ryanair toppar listan över företag som inte följer rekommendationerna från Allmänna reklamationsnämnden, ARN.

D.v.s Ryanair är sig själv skyldiga till denna kritik!

thomas
2024-04-09 18:52:07
SV: Ryanair russingplockare
Fullt med gnällspikar här som ondgör sig över Ryan
Vad ingen fattar är det att de håller ner alla flygpriser
Tror det är sas anställda som inte fattar art deras tid är förbi.
ARN SDL 3.800 en enkel till LON 3.800 på den goda tiden för SAS
Vad då göra rätt för sig hur är det med alla ockerpriser som tagits ut??
ARN
2024-04-09 17:08:04
SV: Ryanair russingplockare
Allmänna reklamationsnämnden är en instans som vi privatpersoner kan nyttja för att försöka få rätt. Det kostar inte något för den som anmäler ett ärende dit.

Att väcka talan i domstol för en privatperson kan bli extremt dyrt.
Därför har vi ARN som en hjälp för privatpersoner.

SAS har aldrig vägrat att följa ARN`s beslut. Det har funnits anmälningar av SAS till ARN. Den rekommendation som ARN givit har alltid SAS följt. Därav har aldrig SAS funnits på svarta listan hos ARN!

Ni bör ta rätt på vad som gäller innan ni gnäller!

Vi är väl alla intresserade av ett väl fungerande samhälle?

Ryanair
2024-04-09 16:59:59
SV: Ryanair russingplockare
https://www.flygtorget.se/Aktuellt/Artikel/?Id=15572
/jes
2024-04-09 16:38:12
SV: Ryanair russingplockare
Ryanair är inte det enda flygbolaget som hamnat hos Allmänna Reklamationsnämnden.

Varför är Ryanair ett problem för er som aldrig åker och inte kan tänka sig att åka med bolaget?? Drömmer ni er tillbaka till den tiden då SAS/LIN och flag carriers hade monopol? Charterflyg måste inkludera hotell och minst halvpension?

En tur och returbiljett Stockholm-Oslo över dagen på 90-talet kostade 4.000 kr, dvs i dagens penningvärde drygt 6.500 kronor. Man fick förstås frukost eller en smörgås...

Och alla andra monopol på den tiden - SJ, Televerket osv.
Öars
2024-04-09 16:12:43
SV: Ryanair russingplockare
Tycker personligen det räcker med allt skitsnack om Ryanair nu.
Det finns mängder av flygbolag som man rättmätigt kan kalla skitbolag!
Den här tråden kommer ingenvart längre.
Inte gilla Ryanair- åk inte med dom.
Tack för mig
@ Sv Fri marknad!
2024-04-09 14:53:59
SV: Ryanair russingplockare
Tror ni missat något. Allmänna reklamationsnämnden (ARN) utfärdar enbart rekomendationer som är frivilligt att följa. Alltså inga regler att följa. De tolkar och vill man gå vidare med sitt fall så är det bara dra det till närmsta domstol.

Om man inte vill flyga med Ryan, gör inte det. Men sitt inte och sprid strunt i forum. För kollar man fallen hos ARN så finns det många från SAS, BRA och Norwegian där också. Ryan funkar ofta fint att resa med om man så önskar. Det gör även ovan nämnda Skandinaviska bolag.


Saxat från ARNs hemsida:
"Allmänna reklamationsnämnden (ARN) är en myndighet som prövar tvister mellan konsumenter och företag. Ett beslut från ARN är en rekommendation om hur tvisten ska lösas. Vi lämnar ingen rådgivning och är opartiska, vilket innebär att vi varken står på konsumentens eller företagets sida. "
KickiPippiTitti
2024-04-09 14:49:02
SV: Ryanair russingplockare
Men varför bryr vissa av er så mycket om hur Ryan gör, kan ni inte bara flyga med nåt annat bolag och så är det bra med det. Hur gör ni när ni ser en grillkorv på ICA, som har 30% lägre kötthalt än den ni brukar ta, skapar ni då en tråd på nätet och och näthatar den korven till absurdum?
Köp korven ni vill ha och var nöjda tänker jag. Helt ofattbart att man orkar hålla på sådär.
Sv Fri marknad!
2024-04-09 12:09:50
SV: Ryanair russingplockare
Marknaden är som du säger fri.

Men företagen skall följa de regler som gäller.

Ryanair följer inte reglerna! Det har vi fått bevis på enligt utslag från ARN. Det verkar i övrigt finnas mycket som Ryanair smiter undan med.

Det stora företaget kör över de små kunderna.



Fri marknad!
2024-04-09 11:50:37
SV: Ryanair russingplockare
Hur som helst är det valfritt att välja flygbolag som har ett sämre ryckte, kanske finns de hos allmänna reklamationsnämnden o.s.v.
Oavsett är jag för en konkurrensutsatt marknad och därför menar jag att Ryanair gör sitt jobb, skapar konkurrens.
Sv CC
2024-04-09 11:40:57
SV: Ryanair russingplockare
Du har tydligen inte läst allt!

Ryanair återfinns på "Svarta Listan hos Allmänna reklamationsnämnden sedan många år tillbaka"

Ryanair har tydligen inte läst vad som gäller. Kan dom inte läsa?

Som det skrivs är Ryanair Russinplockare och inget seriöst flygbolag.

Treated unfairly by Ryanair?
I was. So, millions of other people.




CC
2024-04-09 10:57:25
SV: Ryanair russingplockare
Ryanair har ca 180-200 miljoner passagerare per år så visst blir det lite klagande här och där. De vill inte hålla på med extra check-in och tar därför extra betalt för de som inte har läst villkoren och checkat in före resan. Ofta dem som klagar och drar snyfthistorier i media.

Bara läsa vad som gäller för handbagage och övrigt bagage, online check-in osv. Följer man reglerna så är det helt ok att resa med Ryanair. Tar en enkelt och billigt från A till B. Ofta på tid också.
frasse
2024-04-09 09:59:52
SV: Ryanair russingplockare
@Edan E. Yes - the market economy is horrible. Monopoly maybe better?
Edan E
2024-04-09 09:38:01
SV: Ryanair russingplockare
No way to be treating customers

I just witnessed two Ryanair bag-nazis demand that an elderly woman pay an extra £70 just because the wheels at the bottom of her bag stuck out slightly at the bottom of their measurement box.

As I stand here now, I can also hear the same pair yelling at other customers and across the hall to people on the ramp.

It’s utterly mean, terrible and unprofessional. What has happened in the world? Why do these Ryanair employees treat their fellow humans like scum? This must be a symptom of bad management higher up and insatiable targets for more profit.

I’ve decided never to fly this airline again.

Date of experience: April 07, 2024
Michael
2024-04-08 15:58:21
SV: Ryanair russingplockare
See: https://www.trustpilot.com/review/www.ryanair.com?page=2

Insatt
2024-04-08 15:43:49
SV: Ryanair russingplockare
Se vad som skrivs om Ryanair 2024

https://www.trustpilot.com/review/www.ryanair.com1.4

Treated unfairly by Ryanair?
I was. So, millions of other people.


Only for savvy travelers…

They Forced Pay or 55 Pounds per 3 Passenger Check In

Awful company, awful practices

Worst company ever

Stay away

Rude gate staff trying to swindle money for baggage!

Do not trust this airline Ryanair

Never ever use the "extra" from Ryanair

Avoid at all costs

Und so weiter!
Insatt
2024-04-08 15:35:04
SV: Ryanair russingplockare
Ja denna tråd gick i samma håll som den borde...alla ska få flyga med exakt vilket bolag man vill, glädjande att se att så många är emot det författaren till inlägget säger.

Snyggt att du skapade en ny tråd dock!
Cain
2024-04-08 15:08:10
SV: Ryanair russingplockare
Stödja, sluta nu. Det är väll ingen välgörenhet vi pratar om. Är du en sån som bokar via din lokala resebyrå också?

Stödja:)
KickiPippiTitti
2024-04-08 14:09:18
SV: Ryanair russingplockare
Jag har flugit massor med Ryan, och skinnad, det har jag aldrig blivit, man kan ju välja vilken service man betalar för hos dom.
Sv thomas
2024-04-08 14:01:24
SV: Ryanair russingplockare
Du har inte stora krav på flyget!

1) Ryanair flyger normalt till/från en destination så länge de har rabatt på startavgiften. Sedan slutar de flyga några år.

2) De har inga genomgående resor. Det är problem för oss som inte bor i Stockholm eller annan större ort.

3) Ryanair tar mycket betalt för den extremt låga service de erbjuder. De flyger endast två till tre turer per vecka. Dessutom en service de endast erbjuder under max tre år.

4) I topp på den svarta listan hos ARN ligger Ryanair. De följer ej de regler som gäller i Sverige.

5) Det finns många klagomål på Ryanair.


Vill Ni stödja ett sådant bolag, var så god!

Boqi
2024-04-08 13:28:18
SV: Ryanair russingplockare
Ryan till Spanien, typ samma tid på dagen som andra bolag men för halva priset eller även mer än så! Vad är problem? Har nyttjar ryan fler gånger utan några konstigheter alls. Att glömma checka in på webben är inte deras problem. Alla tar betalt för incheckning på plats i sista stund. ??
@Michael Insatt
2024-04-08 13:19:04
SV: Ryanair russingplockare
Som tur är står det dig helt fritt att välja vilket flygbolag du vill flyga med. RyanAir är ofta billigt och helt ok att flyga med om man är själv eller litet sällskap utan större bagage. Har man barn eller äldre med så kan man välja andra alternativ. Men resor mellan A-B funkar fint. Hittar man andra flygbolag som är billigare eller har bättre avgångstider så väljer man bara dem.

Att muttra över att dem inte flyger varje dag eller har genomgående biljetter antar jag att ni inte förstår deras affärsupplägg, det passar sig inte optimalt för affärsresenären men för gemene man som kan anpassa resedagar lite så funkar det som sagt.

Gällande incheckning så kan man sedan länge checka in i deras APP som såklart inte kostar någonting. Kan dock hålla med om att det kan vara lite krångligt för äldre som har lite svårt för det och fult att ta extra betalt. Men så är det.
thomas
2024-04-08 11:10:47
SV: Ryanair russingplockare
"inte svart eller vitt"
Inte tillfört! Ryan har radikalt sänkt alla flygpiser där de trafikerar.
så även de för närverksbolagen.
Vadå skinnar? Hur då? allt sägs i klartext på deras bokningssida.
Tvärtom de har utvecklat flyget med trafik på även mindre orter.
Man märker en avundsjuka här, ni andra bolag gör samma sak börja förhandla med flygplatser bränslebolag och leverantörer, hur svårt kan det vara?, lägg upp leggar etc som Ryan gör. Analysera först att de blir lönsamma, vadå genomgående varför då? det är bara att hämta väskan checka in på nytt.Bitterheten här är tydlig med alla osakliga angrepp på det enda bolag som inte behöver tigga skattepengar år efter år.

Ryr
2024-04-08 10:38:16
SV: Ryanair russingplockare
Ni som misstycker - FLYG INTE med Ryan. Frågor på det?
frasse
2024-04-08 09:54:51
SV: Ryanair russingplockare
Problemet för de nätverksbolag som erbjuder "genomgående resor" är att väldigt få kunder är beredda att betala för denna "lyx". De mindre nätverksbolagen som SAS drar på sig skyhöga kostnader genom att fortsätta erbjuda dessa tjänster. Flygkoncerner som LH Group, IAG och AF/KLM har stordriftsfördelar och kan hantera dessa högre kostnader. SAS enda chans är att nu göra som Norwegian och börja om i en mindre kostym. Ryanair har valt bort denna typ av kunder och istället satsat på korta /medellånga flygningar som kan generera stora extraintäkter. Ryanair har trots sina lägre priser tillräckliga marginaler medan bolag som SAS förlorar 300-400 kr per passagerare.
Inte svart eller vitt
2024-04-07 22:19:55
SV: Ryanair russingplockare
Utan tvekan är Ryanair ett välskött bolag som gett god avkastning till sina ägare och erbjudit många passagerare prisvärda flygresor. Men det är knappast sensationellt att påstå att de för att vara ett flygbolag inte tillför särskilt mycket i form av infrastruktur. De startar och lägger ner linjer i snabb takt, erbjuder endast biljetter till en handfull olika destinationer varav majoriteten bara trafikeras sporadiskt - några gånger i veckan på konstiga tider. Detta till skillnad från nätverksbolag som erbjuder genomgående biljetter och därmed mångfaldigt större nätverk. Och de är inte särskilt hjälpsamma när flyg ställs in av olika orsaker. Och som redan sagts, i många fall lämnas flygplatser fattigare än de varit om Ryanair aldrig ens kommit dit med hjälp av startbidrag och bra förhandlingsläge mot mindre flygplatser.
Sv frasse
2024-04-07 21:58:04
SV: Ryanair russingplockare
Med så stor vinst som Ryanair har måste det ligga en hund begraven.
Ryanair utger sig vara ett lågprisbolag?
Eller så är det som vissa påstår de skinnar sina kunder.

Tycker du det är ok så inte mig emot! Flyg du med dem!

https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/3Jl7o0/flygbolagen-toppar-svarta-listan

https://www.vagabond.se/nyhet/svarta-listan-2019-har-ar-resebranschens-varstingar



Öars
2024-04-07 21:36:05
SV: Ryanair russingplockare
Om nu Ryanair är så illa på många olika sätt:
Varför går bolaget med stor vinst?
Varför åker så många passagerare med Ryanair?
Sluta gnäll om Ryanair. Snart är alla bolag inklusive SAS ett sjukhus lågprisbolag.
Enda sättet att överleva.
frasse
2024-04-07 20:33:43
SV: Ryanair russingplockare
@Urban. Kunderna flyr de s.k. fullservicebolagen med låtsaslyx loch Ryanair är välmående. Kanske dags att införa monopolet igen eller förbjuda Ryanair? Ni som gnäller kanske kan kika på och överväga en flytt ett land med monopol och planekonomi. Varför har ni så svårt att acceptera att Ryanair är framgångsrikt och att kunderna handlar - om och om igen?
Urban
2024-04-07 18:07:36
SV: Ryanair russingplockare
Läs https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/3Jl7o0/flygbolagen-toppar-svarta-listan

@Michael
2024-04-07 16:33:45
SV: Ryanair russingplockare
Mycket insatt analys som tillför många nya sanningar gällande Ryanair.
Saknade kanske lite nya insikter och möjligen en mer utvecklad analys och det hade varit trevligt med en liten nyhet om någonting, typ vad som helst....
frasse
2024-04-07 15:05:33
SV: Ryanair russingplockare
Surt sa räven!
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev