Tråden startades av: PM  2020-06-18 12:27:41
Västerås bör inte ensamt äga flygplatsen!  
Varför i all sin dar ska Västerås ensamt äga och därmed betala driften för Hässlö? Det är ju en regional angelägenhet! Bjud in alla kringkommuner att investera i den. Region Västmanland likaså. Dela på driftskostnaderna.

Samma sak borde gälla för landets samtliga småflygplatser. Det är ju inte endast kommunen där flygplatsen ligger som drar nytta av den.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste längst ner). Ändra sortering

Tjadden
2020-06-19 20:11:40
SV: Västerås bör inte ensamt äga flygplatsen!
Problemet är att sossarna, Miljöpartiet, liberalerna och Vänsterpartiet till varje pris vill lägga ner flygplatsen. Nu gäller inga sakliga argument längre utan prestigen har tagit över. Det finns inte ens en dokumenterad förfrågan från sossarna till regionen om ett gemensamt ansvar vilket är anmärkningsvärt. För att få en förändring måste nog politikerna bytas ut men det kan bara ske genom ett val. Från debatten igår visade det sig att inga sakliga argument tycks bita som att många arbetstillfällen går förlorade med förlorade skatteintäkter, förlorat ambulansflyg och brandberedskap mm. Inte ens intressanta framtidsprojekt som togs upp föll i god jord. Jag som trodde att Västerås var en framtidsstad!
Nyfiken
2020-06-20 11:05:50
SV: Västerås bör inte ensamt äga flygplatsen!
Lokala politiker vill ju lägga ner flygplatsen till varje pris. Vem skall fråga och motivera regionen. Man ville ju inte bli beredskapsflygplats helt i linje med ledande politiker. Prestigen i politiken har tagit strupgrepp på räddningen av flygplatsen.
Lisa
2020-06-24 09:56:04
SV: Västerås bör inte ensamt äga flygplatsen!
Dagens tio beredskapsflygplatser:

Gällivare
Luleå
Umeå
Åre – Östersund
Sundsvall – Timrå
Arlanda
Landvetter
Visby
Ronneby
Malmö


Dessa flygplatser föreslås ingå i det nya systemet:
Karlstad
Jönköping
Kiruna
Linköping
Lycksele
Mora
Skavsta
Uppsala
Örebro

Är det någon som undrar över att Västerås flygplats, som var en så viktig resurs i tidigare skogsbränder, inte är med i förslaget. Kan det vara så att Västerås kommunledning och Sveriges Infrastrukturminister inte bara kliat varandra på ryggen utan tagit ett riktigt kar-bad tillsammans. Det hade nämligen varit en nagel i ögat på kommunledningen om Västerås varit med på förslaget. Jag vill gärna bli motsagd i detta påstående för att inte helt tappa förtroendet för våra politiker.
Sv Tjadden
2020-06-27 07:49:08
SV: Västerås bör inte ensamt äga flygplatsen!
Det förslag som ligger på bordet kommer från Trafikverket ej regeringen.

En kostnadsökning med 40,5 Mkr per år.

Vilka av Er är villiga att betala?
PM
2020-06-27 16:45:07
SV: Västerås bör inte ensamt äga flygplatsen!
Tjadden, jag är villug att betala via skattsedeln!
 

Tillbaka

Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn