Tråden startades av: Stoppa pressarna  2021-10-13 19:52:50
Polis till SAS huvudkontor vid protest 
Polis tillkallades till SAS huvudkontor när anställda vilt protesterade. De anställda menar att SAS gör allt för komma runt de fackliga avtal de tecknat med pilotkåren.

https://www.expressen.se/dinapengar/konsument/sas-anstallda-i-overraskande-demonstration/

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Jokern
2021-10-14 20:49:48
SV: Polis till SAS huvudkontor vid protest
Skönt ändå att polisen visar musklerna inför strejkande SAS-are. Annars hade det kunnat spåra ut ordentligt så till den milda grad att Frösundavik klassats som "utsatt område"

2021-10-14 16:38:52
SV: Polis till SAS huvudkontor vid protest
Av att döma på bilderna såg personalen förvånansvärt glada ut - man hade förväntat sig en mer aggressiv framtoning.
@fvk m.fl
2021-10-14 15:11:36
SV: Polis till SAS huvudkontor vid protest
@X och @Trötter. Det måste vara bittert för de övertaliga och uppsagda piloterna att i efterhand komma till insikt att deras återanställningsavtal bara gäller i det gamla bolaget Scandinavian Airlines System N-D-S. I detta bolag kommer förmodligen inga nya piloter och kabinpersonal att anställas förrän efter 2025 eller kanske aldrig. När SAS tar in nya piloter i de nya bolagen vill SAS naturligtvis i första hand anställa personal som kan börja jobba utan omfattande och dyr internutbildning.
Att svenska LAS innebär att arbetsbrist är ett godkänt krav till uppsägning känner samtliga till. LAS har däremot turordningsregler m.m. m.m. som bl.a. Centerpartiet vill ta bort genom att helt skrota LAS. Samma förvirrade Centerparti som igår uttalade sig mot sina egna förslag och tyckte att SAS t.o.m. skulle gå ett steg längre än vad som krävs i befintlig LAS.
What?
2021-10-14 13:22:16
SV: Polis till SAS huvudkontor vid protest
Vad gör SPF i frågan och varför var de inte inblandade och då heller inte gav sitt stöd?
Är det inte SPF:s uppgift att agera på sina medlemmars önskan, om det nu var en demonstration menar jag?

Om nu cheferna kom och samtalade, vad hade de att säga, och hur försvarar de sitt agerande med utflyttningen som sker på SAS?

Har alla drabbade på SAS tillgång till information om vad som sker?
X
2021-10-14 12:17:37
SV: Polis till SAS huvudkontor vid protest
Det var anställda piloter på SAS, både äldre över 60 och relativt yngre styrmän, det var uppsagda piloter både från Sverige och Norge, det var kabinpersonal, det var administrativ personal, det var pensionerade SAS-medarbetare och civila.

Polisen var där för att de hade ringt och sagt att det var mycket folk inne på Frösundavik, och det var det ju! Vi pratade med dem och de hade inget problem med att vi var där, vissa uttryckte till och med sympati med vårt budskap.

Vilt var det då sannerligen inte. Vi promenerade in där med våra plakat och pratade med varandra och med folk som kom förbi som ville prata.

Efter en stund kom både AM och flygchefen ner och pratade med oss. Lite senare kom också den nye VD:n ner och hälsade på oss alla och bjöd in oss i ett konferensrum så vi kunde ha en lugn och ordnad diskussion.

Det var inte arrangerat av SPF, men de tyckte det var ett väldigt bra initiativ, utan av anställda och fd anställda som är gravt oroliga över den riktning som SAS stakat ut för sig själv, och för framtiden för flyget i stort i Sverige.

Här är en lite mer nyanserad bild av händelsen:

https://www.dn.se/ekonomi/sas-piloter-demonstrerar-vid-huvudkontoret/
Trötter
2021-10-14 11:00:27
SV: Polis till SAS huvudkontor vid protest
Hoppas för de anställda Piloterna att några deltog eller åtminstone börjar mobilisera. SAS styckas nu bit för bit och dessa externa bolag kommer kliva in mer och mer. Då försvinner jobben från SAS och motståndet tandlöst eftersom de externa bolagen backar upp. Varför hedrar inte SAS ingånga avtal och varför skulle de göra det sen?
Hans
2021-10-14 10:20:04
SV: Polis till SAS huvudkontor vid protest
Är det någon som vet vilka som deltog i demonstrationen? Är det enbart de piloter som har förlorat jobbet eller deltog även någon pilot som fortfarande är anställd?
Hendrix
2021-10-13 21:24:57
SV: Polis till SAS huvudkontor vid protest
”Vilt”

Verkar ha gått rätt fredligt till, till och med högsta ankan verkar ha varit och minglat med partydeltagarna.
C
2021-10-13 20:49:55
SV: Polis till SAS huvudkontor vid protest
Men får folk faktiskt ta och ge sig.
 

Tillbaka

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn