Skriv ut   Kommentera artikeln

Charterflyg till Gran Canaria från Skavsta Airport

Notiser, Redaktionen, den 10 juni 2024
Reseaktören TUI lanserar sitt första charterflyg från Stockholm Skavsta Airport till Gran Canaria med start i höst.

Med start den 16 oktober flyger TUI charter till Gran Canaria från Skavsta i samarbete med flygbolaget Jettime. Sträckan trafikeras veckovis fram till och med den 13 april 2025. Totalt rör det sig om 23 avgångar. Flygtiden är 5 timmar och 45 minuter och trafikeras av Jettimes Boeing 737.
 
Satsningen på charterresor från Skavsta är den första på många år för TUI. I dagsläget erbjuder reseaktören endast paketresor med reguljärflyg från flygplatsen, bland annat till Costa del Sol, Mallorca och Costa Blanca.
 
–Kanarieöarna är ett mycket populärt resmål, särskilt vintertid, säger Kjell-Åke Westin, styrelseordförande för Stockholm Skavsta Airport.Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er, skriv en egen kommentar.

Kan funka
Skrivet av Pride of Nyköping, 2024-06-12 12:10:49
Reste med Norwegian till Mallorca från Skavsta för någon vecka sedan. 3/4 fullt på vägen ned nästan helt fullt på vägen hem. Tror absolut att det kan funka att ha några charterturer till Gran Canaria. Det är ganska många människor som har närmare till Skavsta än till Arlanda, Landvetter och Kastrup. Lägg där till att det är billigare parkering och oerhört mycket kortare tid från entré till gate än på Arlanda. Men ja, Norrköping är nog förloraren på detta.
Anmäl inlägget
Provat förut
Skrivet av Håkan , 2024-06-11 11:54:31
Skavsta har haft charter förr utan att lyckats fylla planen. För liter upptagningsområde förhållande till konkurrerande flygplatser tyvärr
Anmäl inlägget
Charterflygplats
Skrivet av Adam, 2024-06-11 08:20:54
Med billig parkering är Skavsta en lämplig flygplats för charter. En charterfamilj bryr sig inte att det tar lite längre tid att komma dit, men det är många hundralappar som sparas på parkeringen. Och själva resan har potential att bli billigare pga lägre avgifter på Skavsta.Tror att vi kommer se fler charteravgångar flytta dit från Arlanda.
Anmäl inlägget
Du menar väl Norrköping
Skrivet av Bertil 1, 2024-06-10 22:41:07
Du förväxlar Linköping och Norrköping. Det är Norrköping som har chartertrafik till Kanarieöarna och inte Linköping. Men som sagt, inte bra alls för Norrköping eftersom det helt saknas reguljärflyg där, då försvinner sista halmstrået för att behålla flygplatsen.
Anmäl inlägget
Storsatsning
Skrivet av Sven, 2024-06-10 19:48:10
Kul för Skavsta och alla sörmlänningar.
Dråpslag för Linköping?
Anmäl inlägget

Namn/Alias (max 30 tecken)

Rubrik (max 50 tecken) 

Text (max 500 tecken)

Jag godkänner reglerna för kommentarer och insändare  

Bevakning   Skriv ut   Tipsa en vän
Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev