Norwegian+Ryan=Sant?
Att Norwegian inte har mycket klirr i kassan kvar är väl allmänt känt. De flesta linjerna går ju med förlust. Frågan är om inte Ryan är intresserade av att köpa upp hela Norwegian. Hur länge till klarar sig Norwegian?
Sen är fårgan om det är bra eller ej… Billiga biljetter i djurtransportsklassen. Tänk er en massa Ryan på inrikes etc i Sverige/Norge/Danmark.
svar
oi thomas. Hva skal vi skrive om nå?
Skandinavisk tilsynskontor blir avviklet fra 1. januar 2011, bekrefter operativ direktør Einar Skjølberg i Luftfartstilsynet overfor Finansavisen.
Under møtet i København ble det bestemt at alle flyselskaper med AOC i de tre landene skal underlegges et felles regime. Sverige får ansvaret for operasjonelt tilsyn, Norge for tilsyn av teknisk vedlikehold og Danmark for verksted og opplæring.
– Norwegian kan søke om AOC i Sverige og Danmark, og deretter om opptak i det nye regimet. Da vil i så fall det samme gjelde for både SAS og Norwegian, sier Skjølberg.
http://www.travelnews.no/Fly1/Slutt-pa-spesialbehandling-av-SAS/
Till Non Grata
Vi flyger redan i Afrika och till mellanöstern har 300 anställda
vad vi arbetar med nu är att dra upp en linje till Europa, i egen regi eller med ett inhyrt bolag,
+ att våra marknadsundersökningar här och i Afrika visar att det finns ett bra pax underlag till Öst och Sydafrika
(sydafrika var ex. den enda flyg marknaden som växte under krisåret 2009 i världen)
Intresset är stort även för Östafrika.
Jobbar på för fullt med allt, ett AOC är inlämnat till transportstyrelsen
men inte i vårt namn.
Som sagt, bara att vänta och se.
Under tiden kanske Thomas kan informera lite mer om sitt afrikaäventyr, det med fina kalkyler, hans egna förstås, hur går det? Om vi inte ska kommentera DY:s siffror på ett tag, ge oss chansen att kommentera ditt äventyr. Har detl gått i stöpet eftersom du har hållit en väldigt låg profil om det? Personligen har jag svårt att tro det, med de finansiella kunskaper du besitter och gärna delar med dig.
Ja du HEFFA och RA och alla andra. Här är svart på vitt vad DY har tjänat de senaste åren.
http://annualreport.norwegian.no/2009/the_year_in_brief
2009 var ju ett lysande år med tanke på lågkonjunktur osv. MEN man har redan förlorat lika mycket hittills i år och med tanke på tidigare år med små vinster och ganska stora förluster i en sarlig blandning så får vi nog vänta på Q3 och Q4 innan vi vet vart skutan är på väg, men om DY inte lyckas vända den negativa trenden som man hittills har haft i år kan nog inte ens HEFFAS goda retorik rädda Kjos luftslott…
Time will tell.
Inte så långt kvar till sep resultatet och sedan har ju vi okt resultatet.
–Vi sitter akkurat i disse dager å forhandler leveransedato for fly. Vi forhandler alltid på to nivåer, vi vet du, det er da du får de beste løsninger. Vi har jo hatt en stor forkjærlighet for Boeing og kan ikke legge skjul på det, men faktisk er Airbus en sterk runner up, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos til Aftenbladet.
Vi får väl se vem som får rätt i slutänden, HEFFA… Tror inte att vi kommer längre så här. Vi får avvakta tiden och resultatet.
Mycket bra skrivet Heffa!
Skönt att se dessa två: Thomas, den blivande afrikaflygbolagsdirektören, vi får väl se hur det blir med den saken, och den allenavetande RA ordentligt tillplattade. Du har på ett föredömligt och konstruktivt sett visat på deras tillkortakommanden.
Sedan att de aldrig kommer att ge upp sina tankar och vimserier är en helt annan sak. Då skulle ju masken falla totalt.
Okej…. here we go again!
Intressant att Thomas anser att han inte vill bemöda sig att svara på mina kommentarer mer och använder “för låg nivå” som argument. Detta från en person som uppenbarligen har stora brister i både logiskt tänkande, tillgång till information samt förmåga att uttrycka sig i skrift.
Fortsätter med RA som faktiskt har en god förmåga att utrycka sig i skrift även om det som kommer ut är fullt av strunt.
“Ja, det är väldigt vad Norwegian lägger ned mycket energi på att försvara sina ståndpunkter. De utnyttjar sina megafoner HEFFA och Til RA/Til Thomas till maximum.”
För min egen del kan jag nämna att jag inte är någon “utnyttjad megafon från Norwegian”. Jag är råkar vara anställd på ett annat europeiskt lågprisbolag men har flera nära vänner anställda på det bolag vi nu diskuterar och anser mig ha en hyfsat koll på ryktena. Därutöver har jag en förmåga till logiskt tänkade och god läsförmåga. Hur det står till med vår välinformerade och väl argumenterande norske vän har jag ingen aning om. Jag tror helt ärligt att Norwegian skiter i vad som skrivs i detta forum av människor som borde göra något vettigare av sin fritid. Personligen provoceras jag av självsäkra personer som använder dåligt underbyggda argument för att leta dolda konspirationer bakom varje sten. Det är anledningen till att jag förstör min fritid härinne.
“När ni inte ens klarar av att få landningsrättigheter på JFK efter att ha förhandlat i flera år?”
Tycker att om man är läskunnig så har vår norske vän redan givit en god och rimlig förklaring till varför Norwegian inte har några rättigheter till JFK i dagsläget.
“Din beskrivning av den om och om igen uppskjutna starten följer ett helt annat spår än HEFFA:s. Det är mycket intressant…”
Jag ser inga motsatser i våra resonemang. Vi delar ett resonemang om tajmingen. Rätt flyg på rätt plats vid rätt tidpunkt.
Många faktorer är inblandade och från min egen sida hade jag ingen aning om att JFK inte delade ut fler slots för tillfället. Detta går dock inte i stick i stäv med det jag hört och förmedlat här utan kompletterar bara bilden.
“Och HEFFA berättar ju också om hur gigantisk Norwegians vinst har varit under samma tid – “mitt i brinnande lågkonjunktur”. ”
Att klassa vinsten som gigantisk får stå för dig. Jag bara redovisar de siffror som visar på faktumet att Norwegian gör vinst och som därmed totalt monterar ner dina påstående om “det blödande” norwegian. Du kan inte heller, trots dina påståenden om den goda marknaden till Thailand, påstå att det inte varit en lågkonjunktur de sista åren, eller har du varit inlåst i en grotta sedan 2007? Du kan inte heller anse att Norwegian skulle ha startat ett långlinjenät baserat på en enda rutt som enligt dig har haft en god utveckling. Att Norwegian fokuserat på att stärka sin kärnverksamhet i ett konjukturkänsligt läge (med en mindre oljekris i mitten) och inte ge sig ut på lite mer riskabla äventyr är fullständigt logiskt och en av orsakerna till att de faktiskt gjort bra resultat.
Till RA, Thomas och Yo:
Ni har en tes. Tesen är att Norwegian blöder och använder prat om långlinjer som ett sätt att “lura” till sig pengar från investorer. Ni beskriver det hela nästan som en konspiration som ni genom era magiska slutledningsförmågor, goda insyn och goda argument avslöjat för oss läsare här på forumet. Jag och vår norske vän har monterat ner era argument, steg för steg och jag känner att ni börjar få slut på ammunition. Nu börjar RA prata i termer som att han hör desperation i vår norske väns inlägg och att norwegian har skickat ut två megafoner efter er vilket ger ett löjets skimmer till hela debatten. Förhoppningsvis försöker han använda klassisk härskarteknik och politiska knep för att försöka misskreditera sina motdebattörer. För om han inte gör det så lider han faktiskt av uppförstorad självbild och hybris iom han i så fall tror att han är så viktig att Norwegian skulle jaga efter honom på ett internetforum. Detta vore ju allt för tragiskt…
Skärp er nu grabbar! Kom med goda argument till era galna teorier heller håll tyst!
Ja, det är väldigt vad Norwegian lägger ned mycket energi på att försvara sina ståndpunkter. De utnyttjar sina megafoner HEFFA och Til RA/Til Thomas till maximum.
Jodå Til RA, jag förstår att det är en del byråkrati och hinder innan man lägger upp den rutt du beskriver. Det hindrar dock inte att man kunde ha gått in på Thailandmarknaden tidigare. Den strategi du beskriver är inte alls den enda självklara varianten för att få ekonomin att fungera. Bevis finns i ett stort antal flygplan som flyger från många ställen i Skandinavien till Thailand vecka efter vecka…
Men hur var det med lögnen om att det var BRIST på flygplan att hyra in som orsak till att man inte startade tidigare? Och hur är blir det med det supergigantiska interkontinentala nätverk som ledaren/clownen Kjos demonstrerar? När ni inte ens klarar av att få landningsrättigheter på JFK efter att ha förhandlat i flera år?
Din beskrivning av den om och om igen uppskjutna starten följer ett helt annat spår än HEFFA:s. Det är mycket intresssant… För honom handlade det om fel tajming till 100%. Jag vet inte med hur många procent Thailandsmarknaden har ökat “mitt i brinnande lågkonjunktur” men det är åtminstone två siffriga procentenheter, kanske t o m tresiffriga. Och HEFFA berättar ju också om hur gigantisk Norwegians vinst har varit under samma tid – “mitt i brinnande lågkonjunktur”.
Nä, megafonerna är inte samstämnda (om man nu kan stämma megafoner överhuvudtaget).
Det är för mycket bortförklaringar som visar på ett desperat behov av att den kommande sastningen på att få in kapital från Stockholmsbörsen inte får misslyckas. Desperationen märks också i den nervösa tonen i inläggen, t ex från Til Thomas (som jag antar är samma person som Til RA):
“Jeg anbefaler deg thomas og melde deg på som “følger” for børsmeldinger og aktiviteter rellatert til Norwegian aksjen.”
Vi har sett samma förfarande förut med andra bolag som är i desperat behov av kapital. HEFFA, det är ett oomkullrunkeligt faktum att norska banker inte ger mer kredit till Norwegian.
Thomas och Yo har helt rätt i sina inlägg och analyser.
Flotte illustrerte poenger du kommer med som hever debatten.
Takk for det!
Heffaklumpen
finns inte ens nån anledning att replikera Ditt senaste inlägg
för låg nivå
branschanalytiker lånar inte ut pengar, eller riskerar, det gör banker och de ger inte Norwegian krediter, punkt slut
Måste först säga att ni är ju fantastiska (Yo, RA och Thomas). Ni motbevisas och argumenteras bort i punkt efter punkt och ihärdigt stretar ni på i er jakt på den stora konspirationen. Med hjälp av lögner, vridna fakta och direkt okunskap bygger ni en bild som inte stämmer.
Till Yo:
Ja, Amadeus är en kostnad, ökad flygflotta likaså. Däremot kan vi ju utgå ifrån att Norwegians marknadsavdelning utvärderat anslutningen till Amadeus tillräckligt för att ha dragit slutsatsen att intäktsökningen motiverar utgifterna. Precis som att många andra bolag dragit den slutsatsen (och några motsatsen). När det gäller utökningen av flygplansflottan så konstaterar vi ju att utfasningen av 300-orna ger en kostnadsminskning när man räknar samman leasing, drift, underhåll, värdeminskning, avgifter och räntekostnader. Utan att dra fram siffror så vore det märkligt om det vore motsatsen. Då skulle Ryan flyga 300-or och SAS inte göra utspel angående nödvändigheten av en flottförnyelse. Att en utökning av flottan ger en ökning i utgifter är även det en sanning men affärsidén är ju att de ökade utgifterna ska leda till ökade intäkter. Ett ganska vanligt tänk i den kapitalistiska världen. Angående yielden så hänvisar jag till tidigare resonemang ifrån min sida och från vår norske vän.
Så till thomas
Du är ett unikum. tänkte nu ta upp alla påståenden i ditt senaste underhållande inlägg och bemöta dem:
1. “Tyvärr har många banker granskat Norwegians räkenskaper och de ser att bolaget går dåligt därför inga krediter”
Svar: Detta är ett rent påhitt från din sida. Branschanalytiker är generellt sett neutrala till positiva i sin bedömning av Norwegian och dess ekonomi. Att norwegian ska ha problem med att få krediter är rent nonsens. Norwegian har sedan 2007 gjort totalt 368 miljoner NOK i vinst på sin drift. Detta mitt i brinnande lågkonjuktur. Totalt sett har man gjort ett överskott på 741 MNOK under åren 2007,2008 och 2009 innan skatt. Helt ok för ett bolag som blöder, har cancer, gör förlust på alla linjer och som kommer att gå under inom några år.
2. “Om de nu ska flyga till NYC och BKK varför inte lista sig där på ex Nasdaq”
Ett påstående som avslöjar din brist på insikt och eventuellt avsaknad av intelligens. Om ett flygbolag ska lista sig på varenda land de flyger till skulle det listas en hel del. Att däremot listas i på börsen i de länder där de har sitt primära verksamhetsområde är en annan sak. Att lista Norwegian på börserna i Oslo, Stockholm eller Köpenhamn är en rent kapitalstrategisk bedömning som Norwegians ledning kan avgöra vad som är bäst ämnat.
3. “Varför kommenterar du inte de två AOC som blir konsekvensen av ett nytt bolag”
För att konsekvensen inte är avgörande för projektets framtid.
Det är ju ännu inte avgjort huruvida man får ha ett Skandinaviskt AOC (som SAS) eller ett AOC i varje skandinaviskt land för moderbolaget. Vi kan väl låta den processen ha sin gång innan du yttrar dig om ett extra AOC för eventuell longhaul. Man kan dock tillägga att det kan bli svårigheter med att som idag ha ett bolag med ett AOC registrerat i exempelvis Norge och sedan flyga från Sverige till USA. SAS har ju fördelen med att ha ett enda Skandinaviskt AOC medan Norwegian bara har ett norskt (samt resterna av det svenska).
Vi kan också konstatera att några av de utgiftsposter du listar kommer att komma in oavsett om man “bara” registrerar en ny typ eller om man skaffar ett helt nytt AOC. Manualer måste utformas, chefspilot för typen anställas och hör och häpna; man måste tom anställa piloter som kan flyga den nya typen! (Wow!) Därmed är det inte så enkelt som att “bara” registrera en kärra.
Naturligtvis finns det kostnader förknippade med ett AOC men som i sammanhanget är oväsentliga. I jämförelse med andra utgiftsposter är kostnaderna för AOC inte det som stjälper ett projekt av den här digniteten. Naturligtvis kommer Norwegian att försöka minimera alla “onödiga” utgiftsposter så jag skulle inte förvånas om man tittar på alla juridiska aspekter i denna frågan innan eventuell uppstart av långlinjer. Jag är inte så juridiskt insatt som krävs för att ge exempel på en sådan utformning där man kan både riskminimera och behålla så få AOC som möjligt. Kanske vår norske vän kan ge sin syn?
4. “När Norska oljebolag prospekterar nya riskfyllda oljeletningar inte startar dom nya bolag för att minimera riskerna eller för att skydda sina tidigare etablerade verksamheter.”
Är personligen inte insatt i norska oljebranschen, här får vår norske vän dela med sig av sina kunskaper. Däremot kan jag konstatera att så sker ofta inom andra branscher och jag skulle inte bli förvånad om så även var fallet i oljeindustrin. För att inte riskera kärnverksamheten läggs delar av produktion ut i del/helägda dotterbolag, i vissa fall uppstartade själva, i andra fall förvärvade genom uppköp. Det finns fordonstillverkare som lagt ut delar av sin produktion i helägda dotter bolag och SSAB har exempelvis Plannja för tunnplåtsprodukter.
5. Avslutar med dina horribla jämförelser med exempelvis FlyMe. Inget av FlyMe eller likande bolag har haft samma genomslag på sin hemma marknad som Norwegian har haft på den norska. Med den som grund kan man utöka verksamheten. Till detta ska tilläggas; inget av de andra gjorde vinst!!!!
Ökningen av DY:s flotta + anslutningen till Amadeus ökar deras kostnader.
Det i samband med sjunkande biljettintäkt pr passagerare förvärrar deras situation.
Det behövs in pengar på ett eller annat sätt för att täcka den dagliga driften.
Det behövs ytterligare pengar in för att starta upp långlinjeprojektet.
Vem vet , de kanske tom lyckas med det..
Till Norrmannen
Jag gillar Norge och Norskor framförallt
Tyvärr har många banker granskat Norwegians räkenskaper och de ser att bolaget går dåligt
därför inga krediter
Om de nu ska flyga till NYC och BKK varför inte lista sig där på ex Nasdaq
där är det straffansvar, man måste veta att en aktie inte imploderar, dessutom tillåter inte Amerikansk lagstiftning att man dränerar ett listat bolag och för över pengarna till nåt moderbolag, då är det att sitta en 20 år bakom galler.
Nej finns bara ett ställe i världen som går att manipulera, Sthlms börsen
Varför kommenterar du inte de två AOC som blir konsekvensen av ett nytt bolag
för ett nytt flygbolags AOC måste en flygchef, teknsik chef, säkerhets chef, chefspilot etc etc anställas, ett omfattande manualverk utarbetas och inlämnas till transportmyndigheten kostar massor, allt detta finns ju redan, mycket enklare att regga in en ny flygtyp i bolaget.
När Norska oljebolag prospekterar nya riskfyllda oljeletningar inte startar dom nya bolag för att minimera riskerna eller för att skydda sina tidigare etablerade verksamheter.
Glömde på min varningslista av betenden på flygbolag som går dåligt
Huvudägarna säljer alltid av stora innehav långt innan det smäller
det är så ex Icon Medilab Holstein eller Birgersson på Framfab blev rika
på lurade duktiga idioter som alla sitter med svartepetter
var det inte samma situation med Fly Me?
Takk for underholdning gang på gang RA. Utrolig hvordan enkelte tar seg den frihet til åkritisere alle og alt, men samtidig har så lite forankring i virkeligheten. Om du hadde hatt i det minste litt kjennskap til bransjen, eller gjort nor research, så hadde du forstått litt mer av lanserings stretegien til selskapet. Jeg fryder meg over dine innlegg. Tusen takk for mang en god latter:-)
Norwegian får IKKE landingsrettigheter til JFK, fordi flyplassen er stengt for nye slots frem til 1.juni 2011. Men dette vet vel en mann som deg RA med så god innsikt i bransjen? eller?
Dette fordi de bygger om rullebanene og ekspansjon er satt på vent. Grunnen til at de velger JFK og ikke EWR, er av årsaker om sammarbeids partnere snart vil lanseres.
Skal det være økonomi i prosjektet må flyene utnyttes maksimalt. Derfor er legget BKK-OSL/ARN-JFK, en forutsetning for en flåte utnyttelse på 24 timers basis.
Med andre ord er JFK nøkkelen til selskapets lansering.
FEEL air hadde i motsetning til Norwegian fått slots på JFK, gjennom å kjøpe opp rettighetene fra flyglobespan. Derimot fikk de ikke innflyvningsrettigheter til USA.
Hadde du også hatt kontakter innenfor bransjen ville du også visst hvorfor Cathay Pacific var på OSL i møter med DY og Røros flyservice i juni.
Jeg tror du overvurderer dine kunnskaper om emisjon som verktøy og funksjonalitet. Dessuten er det fremragende tydelig å lese av dine innlegg at du baserer dine påstander på presseomtaler og ikke på offentlig tilgjengelig informasjon.
Norwegian skal ikke til Stockholm for å hente penger. Kjos har til en svensk journalist sagt at det kan være et alternativ å børsnotere selskapet i Sverige, noe som igjen er gjengitt av svært mange tidninger i Sverige.
Det er noe lang annet enn hva du initierer og bruker i samtlige innlegg.
Det er helt naturlig for et selskap og signalisere at man ønsker investorer i landene man skal operere ut fra og ikke minst betjene. Jeg anbefaler deg thomas og melde deg på som “følger” for børsmeldinger og aktiviteter rellatert til Norwegian aksjen.
Det er helt gratis og du vil få korrekt informasjon, slik at du ikke behøver å drite deg ut til stadighet om dine emisjoner.
HEFFA, det flyger en mängd plan runt hela Skandinavien till Thailand varje vecka. Det har det gjort lågkonjunkturen igenom. Aptiten har bara ökat. Det är inte alls något riskprojekt när det gäller att fylla planen. Tidigare har man dessutom skyllt på att det inte skulle funnits några plan att charta in. Det är precis samma skitsnack nu. Man skyller först ifrån sig sitt ansvar för att sedan byta samtalsämne och utlova kommande vidlyftiga satsningar. Det hela är övertydligt att det enbart ska fungera som en aptitretare för att få in kapital till att pytsa in i övriga delen av bolaget. Kanske kommer de så småningtom igång med Thailand och New York. Och än sen då! Skulle det var särskilt stort? Det blir sedan ännu pinsammare när de utav bara farten rullar vidare med ett påstått kommande jättenätverk av interkontinentala linjer till Brasilien, Sydafrika och allt vad det är.
Jet Fuel, jämförelsen med charterplanen var till för visa att marknaden redan finns och har funnits under hela lågkonjunkturen. Strukturen för lågprisflyg och charter är ganska lika. Inget hindrar heller Norwegian från att samarbeta med researrangörer.
Thomas har som vanligt rätt, när han räknar upp ett antal kriterier som kännetecknar ett flygbolag som är illa ute.
Nei, det er ikke slik og igjen kan man ikke annet enn å konstatere at enkelte går høyt ut med påstander som ikke har rot i virkeligheten.
Norwegian har ifølge selskapet selv, en økning i antall passasjerer som følge av større materiell på eksisterende ruter (737-300/737-800). Det betyr ca 40 ekstra seter pr avgang. Selv om Norwegian har fortsatt mange 737-300 i flåten, er flere av disse i reserve og en rellativ stor prosentandel av operasjonene foregår med de nye maskinene og er raskt økende.
Når yielden til Norwegian er ned må man se dette gjennom hva Norwegian faktisk redoviser. For å fylle 40 ekstra seter pr avgang er det helt klart at prisen må ned.
Det har du helt rett i YO. Derimot er det slik at 737-800 operasjonene representerer ca de samme operasjonelle og drifts rellaterte utgiftene som 737-300. (selv med ekstra crew som 738 maskinene krever og høyere leasing-lån). Dette er altså ikke et PR utspill fra Norwegian pappegøyer som RA hallisunerer, men rene fakta som kan forankres hos Boeing.
Når disse ekstra 40 setene skal fylles, så blir det flere seter å selge billig.
Flere tilbud med andre ord som også synes markedsført.
Det gjør at yielden (inntekten pr setekilometer) nødvendig vis går ned.
Derimot er det flere reisende pr fly, som samlet representerer en større inntekt enn tidligere. Om inntekten pr reisende går ned, må dette også sees i sammenheng med at det er flere pax pr avgang. Derfor taper ikke Norwegian penger ved at yielden synker, så lenge kapasiteten pr avgang styrkes.
Husk at en nedgang i belegget på 1% for august også må bli sett i sammenheng med at 8 737-300 maskiner er erstattet med 737-800. Således har antall pax pr flight økt betydelig siden August 2009, selv om det viser seg som en nedgang på 1%. Tenk som et eksempel at Continental bytter ut sin 757-200 (ca 180 seter) på Aarlanda til en 777-200 (ca 300 seter) og at belegget lå på ca 80% med 150 pax load før opgraderingen fra 757 til 777. Etter lanseringen flyr nå 200 pax i gjennomsnitt, en økning på 25%. Derimot er belegget eller load faktor ned i forhold til 757-200 operasjonene fordi det er et større fly. Loaden sammenlignes uansett med året tidligere og resulterer derfor i en nedgang. Her har Continetnat et problem fordi deres 777-200 har betydelig høyere utgifter enn deres 757-200 og nedgangen er kritisk for inntjeningen. Hadde derimot Continental hatt samme drift utgifter på ders 777 som 757, ville inntektene selv med lavere yield og billettpriser gitt selksapet en forbedret inntjening.
Derfor må men se på utgiftene til selskapet når man vurderer yielden. Norwegian ligger i sporet med tosifret kostnadsreduksjon påbe på grunn av flere pax (flere reisende å fordele faste kostnader på) og ikke minst større materiell.
Så nei, Norwegian behøver ikke å selge øl og snaks som pressbyrån for å tjene penger og kompensere for yielden. De må bare sørge for å ha kontroll på yield nedgangen slik at den overgår utviklingen i kostnadsutviklingen.
Jeg ønsker også å ta inn SAS her siden mange ser seg fargeblinde på det.
Husk at SAS i motsetning til Norwegian kun har en intern kostnadsreduksjon som kompenserer for yield nedgangen. SAS har også i svært liten grad inntekter fra ancillary revenue. De har heller ikke nye maskiner på vei inn i flåten som øker kapasiteten og senker kostnadene yteligere. Derfor har SAS en betydelig større utfordring ved synkende yield enn Norwegian, fordi sistnevnte i mye større grad kan kontrolere den inn med en økende flyflåte og avansert pris politikk!
yo, Heffa, till Thomas inläggen
skaffa Er grundläggande affärskunskaper innan ni skriver här
nyemmisssioner spär ut aktieantalet, och värdet på den enskilda aktien.
Det urvattnas
titta på Ericsson, vårt stolta Svenska framgångsrika telebolag som ex Norge inte har.
nyemmisssioner; när det var riktig kris under Kurt Hellströms ledning i Ëricsson innebar det att trots att Ericsson hade och fortfarande har ca 40 % av hela världsmarknaden för de s.k operativsystemen med basstationer och allt, att aktievärdet föll dramatiskt per enskild aktie, då fanns 7 stora telecombolag,
nu har flera fallit ex Canadensiska Nortel
tänk om nåt flygföretag haft 40 % av världsmarknaden
nej att hänvisa till produktionskostn. per km, är helt enkelt inte adekvat, eller ett utslagsgivande tal för nån kvalitets stämpel, eller ens ekonomisk indikator.
i en komplex bransch som verkar i full de regulation
Om Norwegian är så framgångsrikt och en sån kassako, så skulle kapitalet spruta över
bolaget, alla skulle köpa aktier och vilja vara med på tåget, så är det inte ens i Norge i bolagets framgångsrika huvudsätesstad. Nej bolaget vänder sig till Sverige “die dume Schweden” för att få in friskt kapital
MINA HUVUDKRITERIER FÖR OSERIÖSA BOLAG SKA JAG STADSFÄSTA OCH ALLTID PÅMINNA OM VID ALLA KONKURSER. De är lagar