Skriv ut  

Ryanair och Wizz fortsätter växa i Sverige

Flygnyheter, Redaktionen, den 19 augusti 2021
Det är Ryanair och Wizz Air som står för merparten av trafiken från Sverige till östra Europa. Nu lanserar båda flygbolagen ytterligare linjer.

Wizz Air och Ryanair är de största lågkostnadsbolagen som flyger på Sverige. Nu fortsätter expansionen när de två flygbolagen lagt ytterligare två destinationer till de svenska linjenäten. 

Ryanair överraskade branschen med den kommande, första inrikeslinjen i Sverige, från ARlanda till Göteborg och Malmö. Den följdes sedan upp med ytterligare två nyheter från Göteborg, till Billund och Riga. Nu är det dags för ytterligare en ny linje när trafiken i höst startar till Kaunas i Litauen.  

- Det är ett verkligen positiva nyheter att Ryanair fortsätter expandera på Landvetter och att de väljer att lansera ytterligare en ny destination så snart efter trafikstarten till Zagreb och innan flyglinjerna till Billund, Riga och Stockholm har startat är ett styrkebesked och tecken på ökad efterfrågan, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport. 
Innan pandemin fanns en linje till huvudstaden Vilnius men den försvann i och med flygets nedgång. Den nya linjen blir därför den enda från Göteborg till Litauen. I och med beskedet idag kommer Ryanair att under året haft 23 linjer från Göteborg, säsongstrafik och året runt inräknat.  

Wizz Air öppnade nyligen en bas i Sarajevo och kort därefter följde en första linje till Sverige och Göteborg. Nu får även Malmö en linje från den nya basen med trafikstart den 14 december. Det blir den tredje linjen mellan Malmö och Bosnien & Herzegovina.

- Flygtrafiken fortsätter att återhämta sig, och utrikestrafiken på Malmö Airport som till stor del är Wizz Air resenärer, ökade med 210 procent jämfört med förra sommaren, säger Karin 
Öhrström, flygplatschef på Malmö Airport. 
I och med den nya linjen till Sarajevo har Wizz Air ett trafikprogram från Malmö som omfattar 14 destinationer. 

Malmö och Göteborg är stora marknader för båda flygbolagen
Destinationer från Göteborg
Ryanair: 23
Wizz Air: 7

Destinationer från Malmö
Ryanair: 3
Wizz Air: 14Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Även ARN-BCN är ny rutt
Skrivet av Christian, 2021-08-22 00:11:08
Och så får man inte glömma att Ryanair i dagarna lagt till ännu en destination från den nya Arlanda basen som ännu inte startat. De börjar flyga mellan Arlanda och Barcelona El Prat. BCN var väldigt populär ute på Skavsta och som de plockade bort innan nedläggningen av basen i 2019.
Anmäl inlägget
Backfire
Skrivet av Dabe, 2021-08-19 21:18:53
Härligt. MP och resten av tokstollarna i regeringen måste vara stolta när dom lyckas ta död på förutsättningarna att bedriva flygverksamhet i Sverige, med miljön som förvändning. Inget förändras förutom att hela branschen flaggas ut till skurkbolag som WIZZ och RYAN. Inga svenska arbetsplatser, förlorade skatteintäkter till statskassan och företag som är fullständigt likgiltiga inför anställda, sociala trygghetssystem, passagerare och miljön.
Snacka om att skjuta sig själv i foten.
Anmäl inlägget
SAS ruttplaner
Skrivet av Undrare , 2021-08-19 11:06:05
Flyger idag ARN-AMS och bara Norwegian och KLM flyger, känns som att det vore en av rutterna som borde kunna flygas av SAS?!
Anmäl inlägget
Flyget ställs om i grunden
Skrivet av thomas, 2021-08-19 10:15:33
Flyget genomgår en mega förändring
Frågan är om bolag som SAS BA LH etc överhuvudtaget finns kvar om en fem år
Bara SAS behöver 10 miljarder varje år av Danska och Svenska skattebetalares pengar för att överleva, när andra bolag kan utföra trafiken utan skattebetalares pengar
Anmäl inlägget
SAS o rutter
Skrivet av Mr €, 2021-08-19 09:34:29
SAS kan nog räkna och vet vilka rutter de kan flyga med vinst med sina kostnader & solen i ryggen... Därmed försvinner nog de flesta rutter till östeuropa där de har konkurrens av Wizz, Air Baltic och Ryanair, samt nog en del prestigelinjer som till NY som nog sällan gått med vinst efter DC-6B tiden.
Anmäl inlägget
Armarna i kors
Skrivet av T-smeden, 2021-08-19 08:32:56
SAS sitter med armarna i kors och väntar på att allt skall bli som förr trots att affärsflyget är obefintligt och sommaren snart slut.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn