Skriv ut  

Inget flyg till Malmö med Vueling

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 10 juni 2012
Det blir inget flyg mellan Malmö och Barcelona med det spanska flygbolaget Vueling. Linjen är struken ur flygprogrammet och istället satsar flygbolaget på utökad trafik till Köpenhamn.

Vueling

Enligt planerna skulle spanska Vueling, det fjärde största lågprissällskapet i Europa, starta en flyglinje från Barcelona till Malmö nästa vecka, den 22 juni. Det skulle ha blivit två avgångar i veckan med en Airbus 319.

            Men planerna är nu skrotade och linjen finns inte längre med i bolagets flygprogram. Varför trafiken inte kommer igång är oklart, konkurrens från Ryanair eller omdisponeringar i den egna flygplansflottan har funnits som förklaringar.

            Det senare argumentet verkar vara det mest troliga. Vueling startar 23 nya linjer under sommaren i år, alla från Barcelona. Det kommer bland andra Köpenhamn till godo, förbindelsen till Barcelona utökas till två dagliga flygningar senare i år och kompletteras med en förbindelse Kastrup- Malaga i direkt konkurrens med SAS och Norwegian. Vueling flyger dessutom till Stockholm, Aalborg och Stavanger, men Malmö blir alltså utan det spanska bolaget i nuläget.

Billigt flyg till Barcelona med Flygtorget - Klicka här!Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn