Skriv ut  

Nya destinationer och fler avgångar i SAS vinterprogram

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 11 maj 2017
Stockholm – Miami är juvelen i den svenska kronan när SAS presenterade det kommande vinterprogrammet. Men även inrikestrafiken i Sverige får en uppryckning med fler frekvenser. Dessutom ska norrskensturisterna kunna flyga direkt till Tromsö.

SAS A330
 
Det är direktlinjerna som ska göra det i SAS flygprogram. Det märks när flygbolaget nu presenterar planerna för kommande vintersäsong. Borta är de tider när merparten av trafiken skulle gå via Köpenhamn och i dagsläget är det Stockholm som har den största tillväxten av nya direktlinjer av de skandinaviska huvudstäderna. Det beror bland annat på att den svenska marknaden är större än den danska, södra Sverige inräknat men också på att avgifterna på Kastrup rakat i höjden, något som SAS ett flertal gånger påpekat.

Bland det ökande antalet direktlinjer mellan Sverige och Europa ska SAS kommande vinter flyga helt nya linjer mellan Stockholm och Eilat och Madeira. Förutom de två nya linjerna, SAS har visserligen en tidigare historia med trafik på Israel från Stockholm, ökas frekvensen från Stockholm till Dublin och Las Palmas med en ytterligare avgång i veckan på respektive linje. Stockholm – Rom ökar från tre till fem avgångar i veckan. Det är alltså en fortsatt satsning på fritidsresandet även under vintersäsongen.

Och så blir det alltså en avgång i veckan på sträckan Arlanda – Miami International. Det är linjen från Stockholm till Los Angeles som minskas med en rotation och därmed frigör kapacitet för den nya långlinjen.

– Förutom att vi under vintersäsongen flyger till populära semesterdestinationer och fortsätter vår satsning på Asien och USA, så ökar vi nu antalet avgångar på populära linjer såväl inrikes som inom Skandinavien och Europa, säger Eivind Roald, Kommersiell Direktör på SAS.

På det svenska inrikesnätet ökar frekvensen på linjen mellan Arlanda och Göteborg från 12 till 13 dagliga avgångar, Arlanda – Malmö ökar från nio till tio dagliga avgångar, samtidigt som sträckan mellan Umeå och Göteborg ökar från två till tre avgångar per vecka.

Den ökande norrskensturismen, har gjort att SAS nu ökar frekvensen till Nordnorge med en helt ny linje från Köpenhamn till Tromsö. De befintliga rutterna Oslo – Tromsö samt Stockholm – Tromsö ökar i kapacitet tack vare den stora efterfrågan på resor till nordligaste Skandinavien.Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Nya destinationer
Skrivet av Gullan Purser&Flygexpert, 2017-05-15 14:57:49
Tack för förslaget.. göteborgarna är alltid på hugget för att få nya och fler flyglinjer.
Problemet är att önskemålen är fler än kund underlaget....
Men jag skall självklart utvärdera detta.
Anmäl inlägget
Landvetter-Malta
Skrivet av Anonym , 2017-05-14 20:09:35
SAS borde starta direktflyg (sommartid 1 avgång t&r per vecka) från Landvetter till Malta
Anmäl inlägget
Nja
Skrivet av Gullan Purser&rektyteringsexpe, 2017-05-12 10:05:26
... inte i ett första skede, vi skall försöka klara oss med befintlig personal, de kortlinjebaser vi kommer att öppna utomlands kommer att frigöra personal till denna trafiken. kanske vi kommer att anställa mer på timtid och visstid.
Anmäl inlägget
rekrytering
Skrivet av Bengan, 2017-05-11 16:41:57
Betyder detta fler arbetsplatser i luften? Piloter och kabin
Anmäl inlägget
MIA
Skrivet av Gullan Purser&Flygexpert, 2017-05-11 13:13:58
Vad kul att vi börjar STO-MIA, United är helt förtvivlade över att vi tar nästan alla skandinaviska kunder från deras deras paradlinje NYC-MIA. Vi tjejer i kabinen kommer att göra allt vi kan för att det snart blir en daglig tur
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn