Skriv ut  

Flygrevyn 8-2017 i butik

Nyheter om Flygtorget, Flygrevyn, den 3 januari 2018
Nu är Flygrevyn 8-2017 i butik. I det här numret ser vi hur superdatorns vinge härmar fåglarna. Vi följer med Flygrevyns testpilot som tittar närmare på UL-behörighet.

JAS 39 och F/A-18 Hornet sida vid sida under Aurora 17

I Hagshult stod JAS 39 och F/A-18 Hornet sida vid sida: Uppdraget var att skydda Sverige från angrepp. Det var en del i den stora militärövningen Aurora 17 och samtidigt ytterligare samträning av det svenska och finska flygvapnen.

Superdatorns vinge härmar fågelskelett
Danska forskare har med hjälp av en superdator räknat fram en lika stark men flera hundra kilo lättare vingkonstruktion som liknar hur fågelskelett är uppbyggda. Men det finns ett stort problem: Fåglarna behöver inte fylla vingarna med bränsle.

Så skaffar du UL-behörighet

Ett allt rikare utbud av UL-maskiner konkurrerar idag med de traditionella typerna inom klubb- och privatflyget. I takt med att komponenter och instrument krymper i omfång ser man allt modernare utrustning integrerad även i de lättare flygplanen. Flygrevyns testpilot Stefan Löfgren vidgade sitt kunnande inom ultralätt och skaffade sig den nödvändiga utbildningen. 
Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
KSAK
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev