Skriv ut  

Flygbiljetter blir dyrare när oljepriset stiger

Notiser, Anders Carlsson, den 11 januari 2018
Det låga bränslepriset har börjat röra på sig. Det flesta flygbolag har säkrat prisnivåerna för en tid men på sikt kan det innebära dyrare flygbiljetter.

Priset på flygbränsle har legat lågt de senaste åren. Men det senaste halvåret har flygbolagens kostnader börjat röra sig uppåt, i vissa lägen med så mycket som 30 procent. Bränslet är en av de tyngsta kostnaderna för ett flygbolag och för SAS står de för närmare sju miljarder eller motsvarande 17 procent av de årliga kostnaderna. Norwegian å sin sida ligger högre med cirka 24 procent av omkostnaderna låsta i bränslet. Det rapporterar finans.dk.

SAS har å andra sidan säkrat 70 procent av förbrukningen samtidigt som den sjunkande dollarkursen till del kompenserar prishöjningen. Trots det räknar flygbolaget med att bränslenotan ökar med upp mot 400 miljoner de kommande åren. Det pekar mot att flygbolagen kan behöva justera upp biljettpriserna under året.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Prosent
Skrivet av GM, 2018-01-13 15:21:22
At brensle utgjør 17% for SAS hhv 24% for Norwegian sier nok mer om at alle andre kostnader er betydelig lavere hos Norwegian enn hos SAS. Prosentregning kan være "klurigt" !
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev