Skriv ut  

Ny VIP-service invigd på Arlanda

Notiser, Anders Carlsson, den 9 november 2018
Arlandas VIP-service har flyttat från terminal 5 till terminal 2. Samtidigt har loungen växt till 2 000 kvadratmeter.

Arlanda är just nu inne i ett stort investeringsprogram, de kommande sex åren satsar Swedavia 15 miljarder på att skapa ”Skandinaviens ledande flygplats”. En del i det arbetet är den nya Airport VIP-service som invigdes i dagarna.

- Vi är glada att nu kunna erbjuda fler möjligheten att boka en VIP-upplevelse för att få den bästa starten på resan. Allt från kungligheter, kända personer, företagsledare eller andra resenärer som vill resa ostört och med en liten guldkant till brudparen som gifter sig och börjar sin bröllopsresa här, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Den helt nya loungen har också bytt plats, från tidigare terminal 5 till terminal 2. De nya lokalerna är 2 000 kvadratmeter och har ritats av Tengbom Arkitekter.

VIP-servicen innebär bland annat personlig service av en VIP-koordinator som möter vid ankomsten innan avfärd. De tar sedan hand om alla formaliteter med bagage och pass medan VIP-resenären vilar ut i loungen. Vid avfärden blir det sedan biltransport direkt till flyget.Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Men utsidan då?
Skrivet av Långbänken, 2018-11-13 10:32:01
Inne bygger man ut så det knakar. Hur vore det att satsa även på utsidan? Den operationella standarden är väl trots allt viktigast? Projektera en förlängning av 08/26 till internationell long haul standard med Cat III.
Anmäl inlägget
.-
Skrivet av Transfer, 2018-11-11 19:54:52
Det går inte att åka transferbuss från utrikes till inrikes pga tullreglerna, men andra vägen går det.
Anmäl inlägget
Svar Kurt
Skrivet av Fritz Klyka, 2018-11-10 22:15:07
Jaså. Det finns en sån? Önskar att jag visste att det fanns sån när jag missade Thaikärran till Bangkok i september. Anslutande göteborgsplan var försenad.
Anmäl inlägget
Arlanda
Skrivet av Anonym , 2018-11-10 21:44:47
Bygg ut Arlanda flygplats & flytta sedan flygtrafiken från Bromma & Skavsta till Arlanda. Först då kan Arlanda bli Nordens största flygplats.
Anmäl inlägget
Arlanda bra
Skrivet av Kurt, 2018-11-10 14:49:46
Upplever inga problem med transfer på Arlanda. Har alltid bokat genomgående biljetter. Slipper hämta ut och ånyo lämna in bagage. Åker transferbussen mellan gaterna slipper nya säkerhetskontroller.
Fungerar mycket bra.
Anmäl inlägget
Bra ambitioner, men...
Skrivet av Fritz Klyka, 2018-11-10 13:36:30
Ska Arlanda nå den positionen måste Arlanda bli en betydligt transfervänligare flygplats än idag. Arlanda är en utmärkt punkt-till-punkt flygplats, men en mardröm för transferpax. De borde ha satsat på det först och därefter på en massa kontor...
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev