Skriv ut  

Köpet av A330-maskiner knäckte WOW

Notiser, Anders Carlsson, den 4 april 2019
Det var de stora långlinjemaskinerna som knäckte WOW Air. Det menar en av de tidigare styrelseledamöterna i flygbolaget.

WOW Airbus A330
WOW air
 
WOW Air gick i konkurs förra veckan, en av de största konkurserna i Islands historia. Nu börjar analyserna av varför flygbolaget gick omkull och en av de tidigare styrelsemedlemmarna räknar upp en hel lista med orsaker, bland annat dålig ekonomisk disciplin.

Den främsta orsaken, menar Bob Baldanza, är dock köpet av långlinjemaskinerna, A330. Visserligen gav det möjlighet att flyga till västkusten i USA, till San Francisco och Los Angeles. Men det bästa hade varit att låta bli de destinationerna och fokusera på dem som A321-flottan kunde nå. Det hade sparat stora summor, A321:orna är betydligt billigare att både hålla i luften och fylla med passagerare medan A330 kräver en helt annan inströmning av passagerare och gav inte det stordriftsfördelar som ursprungligen var tänkt.

Om WOW låtit bli de stora maskinerna och hållit sig till single-aisle, vilket gav utmärkt ekonomi inledningsvis, hade inte flygbolaget gått i konkurs, menar Bob Baldanza.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Wow
Skrivet av Thomas, 2019-04-04 14:24:13
Wow gick med förlust hela tiden, brände sitt ursprungs kapital, patetiska bortförklaringar, nu säkert minst en miljard i förluster i konkursboet, det är därför ingen gick in, man slänger aldrig nya pengar på gamla skulder.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn