Skriv ut  

Ryanair: Fortsatt förtroende för Boeing MAX

Notiser, Redaktionen, den 21 maj 2019
Det blir minst ett halvårs försening innan Ryanair kan ta emot de första MAX-maskinerna. Det rubbar inte förtroendet för Boeing.

Ryanair tillhör de flygbolag som ännu väntar på att ta emot de första MAX-maskinerna från Boeing. I ett första skede har flygbolaget beställt 135 flygplan av Boeing 737 MAX 200, en utveckling av MAX 8 som certifierats för 200 stolar ombord. Det är en specialversion som tagits fram för i första hand just Ryanair som räknar med en fortsatt ökning av flygandet med upp till 35 procent.
                     
Men så länge som MAX står på marken med flygförbud levererar Boeing inga flygplan av modellen ut till kunderna. Ryanair har nu också från sin sida skjutit upp mottagandet av de första maskinerna till i slutet av året. Trots det råder ingen tveksamhet om MAX-familjen.
 
- Vi fortsätter att ha fullt förtroende för de här flygplanen som har 4 procent fler stolar, är 16 procent mer bränsleeffektiva och har en bullernivå som är 40 procent lägre än jämförbara flygplan, skriver flygbolaget i sin årsrapport.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn