Skriv ut  

Ryanairpiloter röstar om strejk

Flygnyheter, Redaktionen, den 22 juli 2019
Inga framgångar i förhandlingarna. Därför röstar nu Ryanairs brittiska piloter om de är beredda att gå ut i strejk för att sätta press på flygbolagets ledning.

Ungefär 25 procent av piloterna i Ryanair är baserade i Storbritannien. Deras talan förs i första hand via det brittiska pilotfacket BALPA, British Pilot Association som nu har utlyst en omröstning bland medlemmarna om man ska genomföra en strejk för att sätta press på de förhandlingar som hittills inte nått några resultat. 

Enligt BALPA, som bland annat vill ha ett genombrott när det gäller pensioner, föräldraledighet, försäkringar och över huvud taget en mer transparent lönestruktur, har flygbolaget över huvud taget inte visat intresse för konkreta förhandlingar. Omröstningen ska pågå från den 24 juli och ha ett klart resultat den 7 augusti om huruvida piloterna är beredda att ta en konflikt.
 
Om det blir ett ja från piloterna kan en första omgång strejker träda i kraft den 21 augusti. Det blir i så fall en upprepning av förra sommarens konflikt där både piloter och kabinpersonal genomförde punktstrejker som påverkade flygbolagets trafik i stora delar av Europa. Ryanair har sedan ett par år, efter att tidigare inte accepterat fackliga sammanslutningar bland personalen, erkänt en del av dem och även inlett förhandlingar. Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Selv O'Leary
Skrivet av pf, 2019-07-26 18:46:59
vet at han MÅ ha kvalifiserte piloter. Disse er i ferd med å bli i short supply.
Anmäl inlägget
Tidsresan
Skrivet av Piloten, 2019-07-24 00:34:16
Lever vi fortsatt på 1800-talet? Hur är det ens möjligt för ett sånt här företag att existera i Europa år 2019? Politikerna har verkligen misslyckats i EU som möjliggjort att Ryan kunnat drivas på det här sättet.. Få stopp på slaveriet nu!
Anmäl inlägget
Dags
Skrivet av Kent, 2019-07-22 08:13:38
att även Ryanair tar sina piloters absolut rimliga krav på allvar. Ryanair piloter från alla länder borde vara så pass solidariska att dom vägrar flyga strejk berörda linjer, återstår att se om så blir fallet.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn