Skriv ut  

Trots MAX-haveriet: 2019 ett bra flygsäkerhetsår

Notiser, Redaktionen, den 5 januari 2020
Ett av de säkraste åren inom flyget. Trots den uppmärksammade kraschen i Etiopien räknas 2019 som det tredje bästa året i historien.

Haveriet med Ethiopian Airlines B737 satta fokus på säkerheten inom flyget. Men trots den mycket uppmärksammade kraschen och sammantaget 20 dödliga flygolyckor och 283 omkomna inom det kommersiella flyget, var 2019 ett förhållandevis bra år för flygsäkerheten. Faktum är att förra året räknas som det sjunde säkraste året genom tiderna och det tredje säkraste när det gäller antalet omkomna.

Det är siffror som också ska ställas i relation till det kraftigt ökande antalet flygningar runt om i världen. I dagsläget genomförs cirka 40 miljoner flygningar varje år vilket alltså ger en flygolycka per två miljoner flygningar.
 
- Om vi haft samma olycksfrekvens som år 2000 skulle vi sett 65 flygolyckor med dödlig utgång för året. Det visar på de enorma framsteg som flygsäkerheten gjort de senaste två decennierna, säger Harro Ranter på holländska Aviation Safety Network i en kommentar.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn