Skriv ut  

BRA ökar på inrikes och utrikes

Flygnyheter, Redaktionen, den 6 februari 2020
Ny inrikeslinje, fler frekvenser på en annan och nu en helt ny utrikeslinje till en destination utan konkurrens. BRA går på offensiven inför kommande sommarsäsong.

I måndags var det premiär för den sjuttonde inrikesdestinationen i linjenätet. Det är Örnsköldsvik, där SAS lämnat och öppnat för konkurrensen mellan BRA och Air Leap, vilket Flygtorget rapporterat om tidigare. Två dagar efter premiären där blev det klart att BRA går upp till dagliga avgångar till Östersund. Det var i början av förra året som frekvenserna gick ner från sju till fyra dagar sedan efterfrågan sjunkit och konkurrensen från SAS var hård. Det var dock ett beslut som bekymrade bland annat näringslivet i regionen som snart inledde diskussioner med BRA om att öka trafiken.
 
- Vi har upplevt stort och brett engagemang från regionen och haft bra dialoger som lett fram till att vi nu försiktigt stärker trafiken igen och adderar fler avgångsdagar. Vi hoppas att det ska uppskattas av Östersundsresenärerna och vi är öppna för att öka ytterligare om detta visar sig vara lyckat, säger Ulrika Matsgård som är kommersiell chef för flygbolaget BRA.

Tidtabellsändringen innebär att BRA återvänder på måndagar, tisdagar och onsdagar och alltså har daglig trafik mellan Bromma och Åre-Östersund. 

I huvudsak bär det ATR72 på sträckan men del av flygningarna kommer att genomföras med de nya Embraer-maskinerna som eventuellt också sätts in på bland annat Umeå när det finns ledig kapacitet. I slutet av mars ska de fyra maskinerna vara på plats som ersättare för AVRO:n som nu lämnar flottan.

Idag lanseras så ytterligare en utrikesdestination: Sareemaa, eller Ösel som ön heter på svenska. Ösel är en Estlands största öar och en klassisk sommardestination i Östersjön. Det blir den tredje utrikeslinjen österut med BRA. Som tidigare meddelats blir det sommartrafik också till Riga och Tallinn. Den knappt timmeslånga flygningen genomförs med ATR72 två gånger i veckan, måndagar och fredagar.

I och med den nu presenterade linjen flyger BRA tio utrikeslinjer, helår eller på säsongsbasis:

Bromma – Helsingfors
Bromma – Oslo/Torp
Bromma – Riga
Bromma – Tallinn
Bromma – Ösel
Göteborg – Lyon
Göteborg – Berlin
Malmö – Berlin
Malmö – Split
Växjö - BerlinKommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Arbetsbrist
Skrivet av Nisse, 2020-02-06 15:42:48
Hur rimmar denna utökning när BRA har sagt upp 350 på grund av arbetsbrist till månadsskiftet mars/april? Därefter har de hyrt in det tyska flygbolaget WDL Aviation över en del av BRA:s inrikestrafik, med nya anställningsvillkor jämfört med den nuvarande organisationen.
Anmäl inlägget
Vi får se
Skrivet av Thomas, 2020-02-06 08:26:28
Vi får väl se om det håller, Swedavias siffror på Bromma har ju under 2019 bara visat på minskat antal passagerare månad efter månad. Och med tanke på att BRA står för så gott som all trafik därifrån så
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn