Skriv ut  

BAM tar över LFVs flygmätningstjänst

Flygnyheter, Redaktionen, den 8 juli 2020
Det är nu klart att Bromma Air Maintenance, BAM, blir ny leverantör av flygmätning. Från och med den 10 juli 2020 tar de över LFVs flygmätningtjänst.

LFV har beslutat att flygmätning inte längre ska ingå i deras tjänster, utan lämnar över uppdraget till BAM.

– LFVs flygmätare har arbetat tillsammans med Bromma Air Maintenance under många år och vi har stort förtroende för deras kompetens och flygsäkerhetstänkande, säger LFVs tekniske direktör Ulf Thibblin.

Regelbunden flygmätning är en viktig del i en flygplats arbete för hög säkerhet vid start och landning. Specialutrustade flygplan inspekterar och kontrollerar flygplatsernas navigationshjälpmedel för att säkerställa att de har en korrekt fungerande och kalibrerad utrustning.  

– BAM ser mycket positivt på att fortsätta driva flygmätverksamheten och vi kommer arbeta aktivt med att ta nya marknadsandelar, säger Peter Gustafsson, vd på Bromma Air Maintenance. Vi kompletterar vår personalstyrka med kvalificerade medarbetare och en affärsområdeschef. 

Bromma Air Maintenance har av Transportstyrelsen fått tillstånd att bedriva flygmätning i Sverige, av norska Luftfartstilsynet för Norge och senare i höst även för Danmark.Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Är du full Bertil?
Skrivet av Lex, 2020-07-09 20:25:33
Har du inte läst inlägget ordentligt?
Piloter, operatörer och maintenance blir kvar i Norrköping även nyanställning. Detta stärker Norrköping flygplats ännu mer. Dessutom har flygplatsen förutom Charter ambulansflyg, flygskola. Det jobbas stenhårt att få igång en reguljär linje.
Anmäl inlägget
Kvar i Norrköping
Skrivet av Anställd, 2020-07-09 11:09:30
Både flygplan och personal blir kvar/stationerade i BAMs befintliga hangarer på Norrköpings flygplats, precis som tidigare.

Skillnaden är att ingenjörerna/flygmätarna även dom tillhör BAM nu och inte LFV. Piloter och flygplan har sedan tidigare tillhört BAM.
Anmäl inlägget
Ännu en spik i kistan för Norrköping flygplats
Skrivet av Bertil, 2020-07-08 22:58:19
Då försvinner ännu ett motiv för att ha kvar Norrköping flygplats eftersom flygmättjänsten försvinner med både flygplan och personal.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn