Skriv ut  

Air China slingar om linjen till Arlanda

Flygnyheter, Redaktionen, den 27 augusti 2020
Air China flyger fortsatt på Arlanda men med olika slingor. Det ger Stockholm två destinationer som inte tidigare funnit på linjekartan.

Air China tillhör trotjänarna på Arlanda när det gäller de interkontinentala flygbolagen och har flugit på Stockholm sedan 1988. Så sent som förra sommaren var det sjudagarstrafik till Beijing med ambition att behålla dagliga avgångar också under vintersäsongen. Över huvud taget växte trafiken till Kina betydligt under förra året när även China Eastern gick över till fyra avgångar per vecka till Shanghai och flygningar året om. Sammantaget visade de båda flygbolagen en passagerarökning på 7 procent under första halvåret 2019 och en kabinfaktor på cirka 70 procent. China Eastern rapporterade även att Stockholm var flygbolagets bästa fraktdestination. Tillgången på frekvenser gjorde även att Arlanda lockade tillbaka en del resenärer som i vanliga fall tog vägen via Helsingfors. 

Men den och all annan trafik satte Covid-19 stopp för. 

Air China har dock hållit ett minimum av flygningar igång till Stockholm också under pandemin. I den senaste uppdateringen av flygprogrammet ligger en rotation i veckan kvar men inte som en direktflight utan med helt olika slingor. Det framgår inte helt tydligt om det är en eller två flygningar per vecka. Båda slingorna gör dock på vägen tillbaka mellanlandningar på destinationer som inte tidigare funnits på Arlandas linjekarta:

Beijing – Stockholm – Tianjin – Beijing 

Beijing– Stockholm – Xi’An – Beijing 
Tianjin är en hamnstad i Nordöstra delen av Kina medan Xi’An ligger i den mellersta delen av Kina och har tidigare varit en av Finnairs destinationer från Helsingfors.

Även China Eastern har så smått ökat antalet flighter till Europa. Det gäller främst de stora hubbarna, Amsterdam och London och Stockholm finns ännu inte med i de planerna under hösten i år.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

CA
Skrivet av Knas, 2020-08-30 16:57:23
Hela den här nyheten bygger på att Flygtorget inte gjort ordentlig research. Linjen är inte alls omslingad. Den går temporärt annorlunda pga Corona. Destination är Peking och linjen är normalt nonstop båda vägarna.
Anmäl inlägget
Air China
Skrivet av West Coast , 2020-08-27 09:51:50
Det är inte bokningsbara destinationer. Dessa slingor är enbart till för att ha som första ankomsflygplats där Covid-19 tester sker på samtliga passagerare innan dessa får fortsätta till Beijing. Från ARN har både Tianjin och Xi’an används som första stopp under sommaren. Så här är det nog på tiden att redaktionen läser på lite först.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn